A MR.GREENER LOMBTRÁGYA

A MR.GREENER LOMBTRÁGYA

A gyep táplálására specializálódott Mr.Greener Pázsit Top lombtrágya család egy egész éven keresztül tartó teljes tápanyagbevitelt képes biztosítani a gyep és a pázsit számára! Továbbiakban fontos tényező, hogy ez a lombtrágya a hazai körülményekre lett fejlesztve, hazai gyártással és hazai forgalmazással. Csaknem 30 szakember 2 évig tartó, összehangolt munkájaként jött létre, hogy elsősorban a hazai gyepápolást támogassa egy könnyen elérhető és professzionális termékkel!

A Mr.Greener sorozatban jelenleg öt különböző lombtrágya érhető el:

  1. Pázsit Top Super Booster

Nagyon gyors tápanyagot biztosító, nitrogéndús (karbamid) lombtrágya a tavaszi gyepszellőztetés utáni időszakokra, amikor a fű legnagyobb növekedési szakaszába érünk! Gyors növekedést, sűrűsödést és regenerációt biztosít a kopott, sérült, vagy erős fizikai hatásnak kitett gyep számára. Tavasz végéig, nyár elejéig javasolt a használata.

  1. Pázsit Top FULL Protect

A magas vagy éppen alacsony hő okozta stressz csökkentésére és kivédésére, magas káliumtartalmú lombtrágya, amely kiválóan alkalmas a gyep nyári táplálására és a tél előtti felkészítésre. A kálium megvastagítja a fű levélzetének a sejtfalait és nélkülözhetetlen szerepe van a jól működő vízháztartásban. Hatására a fűszálak merevebbek lesznek és a növekedési irányuk felfelé törekvő lesz. Ezért a fűnyíró éles pengéje könnyebben le tudja vágni és kisebb sérüléssel, ami nagyon fontos a nyári időszakban.

  1. Pázsit Top Perfect Balance

Egy kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú lombtrágya, ami közel egyformán tartalmazza a nitrogént, a foszfort és a káliumot annak érdekében, hogy egész évben teljesértékű tápanyagellátásban legyen része a gyepnek. Nyáron és télen van kedvezőbb összetételű lombtrágya is, ami a Full Protect.

  1. Pázsit Top Young Grass

A fiatal gyepek gyökértömeg növelésére fejlesztett lombtrágya, ami magas foszfor tartalmával gyors és mélyreható növekedésre serkenti a gyep és a pázsit gyökérzetét. Alkalmazása egész évben bármikor javasolt, amikor a fiatal gyep már két alkalommal 5 cm-es vágási magassággal le lett nyírva, illetve a frissen telepített gyepszőnyegek esetében a telepítést követően azonnal, amikor ki tudunk hagyni az öntözésben legalább 8 órát. Akkor is jó választás, ha kártevők miatt teljes- vagy részleges gyökérvesztést történt.

  1. Pázsit Top Green MAX

Amikor nem egyenletesen zöld színű a gyep, vagy nem a kívánt mély tónusú, akkor jöhet egy igazi zöldítő! A magnézium és a vas hatására akár 48 óra alatt szemmel látható változás hozható létre a használatával. Bármelyik más lombtrágyával a családból keverhető, betartva a maximális adható mennyiséget.

A lombtrágya kijuttatása

A Mr.Greener lombtrágya permetezéssel és beöntözéssel is egyaránt kijuttatható! Javasolt az egyidejű használatához huminsavban gazdag talajkondicionáló és baktériumtrágya is. A beöntözéssel való használatát olyan speciális esetekben javasoljuk alkalmazni, amikor nagyon gyors beavatkozásra van szükség, hogy rendbe tudjuk hozni a gyepet! Az általános gyepápoláshoz a lombra permetezése a megfelelő módszer.