automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítés

öntözőrendszer Budapest - Esőmester

Miért jó most ajánlatot kérni? 

Mert az infláció leküzdő 20% KEDVEZMÉNYT csak most adunk az öntözőrendszer teljes költségéből! Így olyan áron juthat most hozzá, mint ha tavaly rendelte volna meg!

 

„Az öntözőrendszer az egyik leghatékonyabb háztartási berendezésünk!”

…mondta egy kedves ügyfelünk, és teljesen igaza volt. Ha Önnek nincs napi több órája, hogy a kertjét kézzel locsolja, de mégis szép kertet szeretne, akkor könnyen lehet, hogy Ön is rövidesen így fogja gondolni!

Van Önnek napi 2-3 órája, hogy a kertjét locsolja?

Az igényes emberek folyamatosan keresik a módját, hogyan növeljék lakókörnyezetük színvonalát és egyre inkább tekintik értéknek a kertjükben töltött szabadidejüket. De alig hiszem, hogy ezt locsolással szeretnék eltölteni!

Egy átlagos 200-300 m2-es kert valós vízigénye kézi locsolással nyáron 2-3 óra naponta. Az automata öntözőrendszer ugyanezt a kertet meglocsolja 2×30 perc alatt!

Kiknek ajánljuk az automata öntözőrendszert?

 • Mindenkinek, aki a kertjét a legszebb kerté szeretné varázsolni!
 • Annak, akinek az ideje értékesebb, mint ez az egyszeri befektetés!
 • Annak, aki a legkevesebb vizet a megfelelő módon szeretné elöntözni!
 • Annak, akinek fárasztó az esti és a reggeli kézi öntözés!
 • Annak, aki szívesebben nézné inkább a kedvenc filmsorozatát!
 • Annak, akinek elege van a nyaralás előtti szívességkérésből!
 • Annak, aki nem elégszik meg félmegoldásokkal!

Az öntözőrendszer fajtái

Alapvetően négy egymástól jól megkülönböztethető, műszaki felszereltségében és tudásában eltérő öntöző rendszer fajta építhető, ami tulajdonképpen nem a márkák közti különbségben nyilvánul meg, hanem az alapvető működésében mutat nagy különbséget. Tehát nem a megfelelő tervezés, a csepegtető csövek, a szivattyú vagy a KPE idomok minősége más, hanem a kényelmet szolgáló működés.

Az automata öntözőrendszer

A kerti öntözéstechnika legkorszerűbb megoldása az automata öntözőrendszer. Ezen belül is a legfejlettebb a wifi-s vagy bluetooth rendszerű okos öntöző rendszerek.

A nevéből is kiderül, hogy automata, azaz semmilyen felügyeletet sem igényel a felhasználója részéről. Ha megfelelő módon van megépítve tökéletesen működik, nagyon precízen és felhasználóbarát módon lehet beállítani. A legtöbb eleme a földbe van süllyesztve, és az öntözés idején kívül, semmilyen módon sem korlátozza a kert használatát. Igazi kényelmi eszköz, és ennek ellenére nem luxuscikk.

Az automata öntözőrendszer lehet csak egy zónás is. Lehet, hogy csak a csepegtető öntözés feladatát végzi. De természetesen lehet akár egy golfpálya öntözését ellátó, amely akár több száz öntözési zónából kialakított összetett berendezés. Vannak földbe süllyeszthető, illetve csapra szerelhető vezérlő egységek is, de a legelterjedtebb, a hagyományos falra szerelhető, sok információ kezelésére alkalmas LCD panel.

A manuális öntözőrendszer

Még mindig kézi irányítással akar locsolni?

A manuális locsolórendszer leggyakrabban egy, vagy több csap kézi megnyitásával működtethető. Ha „jól” van megtervezve/megépítve, akkor akár jól működő is lehet, hiszen a szórófejek elrendezését nem érinti a hátrányos helyzete. A gyakorlat viszont jellemzően azt mutatja, hogy kevés előnye van, és sok hátránya az automatával szemben.

Ne elégedjen meg a csapos, kézi nyitású lehetőséggel, mert szinte semmivel sem lesz előrébb. A munkadíjat másodszor is meg kell fizetnie, amikor automatizálni szeretné, és ezzel nagyjából el is úszott az a pénz, amit nem az első körben fizetett ki. És az automatizáláshoz szükséges alkatrész még sehol sincs. Valamint a nem automata kialakításához sok, a későbbiekben felesleges alkatrészre lesz szüksége. Amikor automatává teszi a locsolóberendezést, akkor az mind felesleges kiadássá válik és jöhet az újra tervezés.

A manuális locsolórendszer nem fog Ön helyett öntözni, amikor nyaral, vagy nincs otthon. Nem fog a legideálisabb időpontokban öntözni, amikor alacsony a párolgási veszteség, hacsak nem Ön nagyon korán kelő, és éppen van ideje hajnali négytől egy órát öntözni. Továbbá nem fog magától leállni, ha egy jó meccs, vagy egy sorozat megy a tv-ben, ami a locsolást annyira elfeledtette velünk, hogy úgy feledkeztünk meg róla, ahogy van…

A hibrid öntözőrendszer

Az automata, és a manuális is lehet hibrid öntözőberendezés. Nem ez különbözteti meg őket, hanem az, hogy különböző gyártó márkák termékeinek az egyidejű felhasználásával készült el. Tehát hibridnek nevezhető az, ahol a vezérlő automatika mondjuk Hunter, és az esőérzékelő Rain Bird, a fúvóka pedig Toro márkájú. Építéséhez szélesebb ismeret és információ szükséges a vezető márkák legjobb termékeiről. Itt természetesen nem a kiegészítő termékek számítanak, mint a vizet szállító szivattyú, KPE vagy csepegtető csövek, hanem kifejezetten az öntözéstechnikai márkák.

Mi is készítünk hibrid öntözőberendezéseket, mivel ár-érték arány szempontból hatékonyabbak tudunk lenni úgy, hogy az elemei gyakran jobb minőségűek és emellett olcsóbbak is tudnak lenni.

Okos öntözőrendszer

Szereti, ha állandó felügyelet alatt tudhatja a berendezéseit? Ha ilyen öntözési rendszert keres a kertjébe is, akkor a megoldás ez a kialakítás!

Az okos öntözőrendszer legfontosabb eleme az okos vezérlő, amely wifi vagy bluetooth kapcsolat használatával egy okos telefonról, vagy bármilyen számítógépről elérhető és irányítható. Ez a vezérlő automatika állandó jelentéseket küld az aktuális állapotokról, illetve a várható anomáliákról is. Műholdas adatközlőkről szerzi a legfrissebb környezeti információkat és ezekhez igazítja az aktuális öntözést. (Természetesen a felhasználó manuálisan is beavatkozhat, illetve beavatkozási jogokat tud adni hozzá másoknak is). Az előrejelzésre épített öntözés jelentős mennyiségű víz megtakarítását okozza, valamint elkerülhetők a túlöntözésből fakadó hátrányok is. Ma a két vezető okos vezérlő automatikát gyártó cég a Hunter és az Orbit!

Mi nem csak egy gyönyörű kertet, hanem tisztaságot és rendet hagyunk magunk után!

Felismertük, hogy az ügyfeleink örömmel teli teljes megelégedettségét akkor tudjuk elérni, ha a munka precíz elvégzése után tökéletes rendet és tisztaságot hagyunk magunk után! Fontos számunkra, hogy ne csak közvetlen a megbízónk, hanem minden más családtag vagy ott lakó bizalmát is elnyerjük. Ezért már a munka elvégzése alatt is a lehetőségekhez mérten arra törekszünk, hogy a legkevesebbet koszoljunk, rendezett állapotokat tartsunk fent és minden értékére nagyon vigyázzunk. Tudjuk, hogy Ön belénk vetette a bizalmát! Mi pedig magasra tettük a lécet…

Folyamatosan képződünk, szélesítjük szakmai ismeretünket!

Bár leggyakrabban 2-3 professzionális márka termékeit használjuk, de speciális helyzetekben utánanézünk és megkeressük a piacon a legjobb márka termékét, hogy a legtöbb szempont alapján a legtökéletesebb munkát tudjuk elvégezni! Hunter, Toro vagy Rain Bird termékeket építünk be, amelyik ezek közül bizonyul az öntözés minősége alapján a legmegfelelőbbnek. Nálunk nem kerülhetnek be „olcsó” KPE vagy csepegtető csövek és a szivattyú sem lehet gagyi. Áraink a tudásunk és gyakorlati tapasztalatunk alapján jól megalapozottak, a minőséget és a megfizethetőséget egyaránt tükrözik!

Holtszezonban tanfolyamokon és szemináriumokon képezzük magunkat, hogy szélesítsük ismereteinket és tudásunkat elméleti szinten is!

10 dolog, amit szeretni fog bennünk!

 • Ingyenesen mérjük fel a kertet és biztosítunk árajánlatot!
 • Valódi kedvezményt adunk, ellenőrizhető minőségből.
 • A megállapodott ár nálunk végleges. Nem jövünk azzal, hogy még ez, meg az...
 • Hozzáértő, kedves emberek vagyunk, nem okozunk elkerülhető károkat.
 • Olyan határidővel dolgozunk, ami megfelel Önnek, nekünk pedig lehetőséget nyújt a korrekt munkavégzésre.
 • Nem hallgatunk hangosan zenét, miközben Önnél dolgozunk. Nem zavarjuk a szomszédot, és nem fütyörészünk a lányának.
 • Nem megyünk be az Ön házába, csak ha Ön tud róla, és ha szükséges.
 • Mi nem csak egy profi munkát, hanem tisztaságot és rendet hagyunk magunk után.
 • Számíthat ránk, mindig betartjuk a garanciális feltételeket.
 • Elérhetőségeink 20 éve nem változtak, örömmel segítünk akkor is, ha kérdései vannak.

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

 • Pontosan meddig tart!
 • Pontosan mi kell hozzá!
 • Pontosan mennyibe kerül!

 

 Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…

Tekintse meg öntöző webshopunk kínálatát!

Öntöző webáruház

Az Esőmester Öntöző Webshop márkás öntözéstechnikai termékek széles választékával várja Önt!

Öntözőrendszer telepítése a XIX. kerületben is!

A legtöbb öntözőrendszer Budapesten és az agglomerációjában építjük.

Hihetetlen, de mindez a VIII. kerületben van, ahol a gyepszőnyegezés mellett, az öntözőrendszert is mi csináltuk!

Az automata öntözőrendszer mellett még komplett talajcserét és gyepszőnyegezést is végeztünk.