automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítés

öntözőrendszer - Esőmester

Egy impozáns méretű kert, ami ráadásul homokos talajon van! 

Miért jó most ajánlatot kérni? 

Mert most a megrendelőknek 20% KEDVEZMÉNYT adunk az öntözőrendszer teljes teljes költségéből!

 

„Az öntözőrendszer az egyik leghatékonyabb háztartási berendezésünk!”

…mondta egy kedves ügyfelünk, és teljesen igaza volt. Ha Önnek nincs napi több órája, hogy a kertjét kézzel locsolja, de mégis szép kertet szeretne, akkor könnyen lehet, hogy Ön is rövidesen így fogja gondolni!

Van Önnek napi 2-3 órája, hogy a kertjét locsolja?

Az igényes emberek folyamatosan keresik a módját, hogyan növeljék lakókörnyezetük színvonalát és egyre inkább tekintik értéknek a kertjükben töltött szabadidejüket. De alig hiszem, hogy ezt locsolással szeretnék eltölteni!

Egy átlagos 200-300 m2-es kert valós vízigénye kézi locsolással nyáron 2-3 óra naponta. Az automata öntözőrendszer ugyanezt a kertet meglocsolja 2×30 perc alatt!

Kiknek ajánljuk az automata öntözőrendszert?

 • Mindenkinek, aki a kertjét a legszebb kerté szeretné varázsolni!
 • Annak, akinek az ideje értékesebb, mint ez az egyszeri befektetés!
 • Annak, aki a legkevesebb vizet a megfelelő módon szeretné elöntözni!
 • Annak, akinek fárasztó az esti és a reggeli kézi öntözés!
 • Annak, aki szívesebben nézné inkább a kedvenc filmsorozatát!
 • Annak, akinek elege van a nyaralás előtti szívességkérésből!
 • Annak, aki nem elégszik meg félmegoldásokkal!

Az öntözőrendszer fajtái

Alapvetően négy egymástól jól megkülönböztethető, műszaki felszereltségében és tudásában eltérő öntöző rendszer fajta építhető, ami tulajdonképpen nem a márkák közti különbségben nyilvánul meg, hanem az alapvető működésében mutat nagy különbséget. Tehát nem a megfelelő tervezés, a csepegtető csövek, a szivattyú vagy a KPE idomok minősége más, hanem a kényelmet szolgáló működés.

Az automata öntözőrendszer

A kerti öntözéstechnika legkorszerűbb megoldása az automata öntözőrendszer. Ezen belül is a legfejlettebb a wifi-s vagy bluetooth rendszerű okos öntöző rendszerek.

A nevéből is kiderül, hogy automata, azaz semmilyen felügyeletet sem igényel a felhasználója részéről. Ha megfelelő módon van megépítve tökéletesen működik, nagyon precízen és felhasználóbarát módon lehet beállítani. A legtöbb eleme a földbe van süllyesztve, és az öntözés idején kívül, semmilyen módon sem korlátozza a kert használatát. Igazi kényelmi eszköz, és ennek ellenére nem luxuscikk.

Az automata öntözőrendszer lehet csak egy zónás is. Lehet, hogy csak a csepegtető öntözés feladatát végzi. De természetesen lehet akár egy golfpálya öntözését ellátó, amely akár több száz öntözési zónából kialakított összetett berendezés. Vannak földbe süllyeszthető, illetve csapra szerelhető vezérlő egységek is, de a legelterjedtebb, a hagyományos falra szerelhető, sok információ kezelésére alkalmas LCD panel.

A manuális öntözőrendszer

Még mindig kézi irányítással akar locsolni?

A manuális locsolórendszer leggyakrabban egy, vagy több csap kézi megnyitásával működtethető. Ha „jól” van megtervezve/megépítve, akkor akár jól működő is lehet, hiszen a szórófejek elrendezését nem érinti a hátrányos helyzete. A gyakorlat viszont jellemzően azt mutatja, hogy kevés előnye van, és sok hátránya az automatával szemben.

Ne elégedjen meg a csapos, kézi nyitású lehetőséggel, mert szinte semmivel sem lesz előrébb. A munkadíjat másodszor is meg kell fizetnie, amikor automatizálni szeretné, és ezzel nagyjából el is úszott az a pénz, amit nem az első körben fizetett ki. És az automatizáláshoz szükséges alkatrész még sehol sincs. Valamint a nem automata kialakításához sok, a későbbiekben felesleges alkatrészre lesz szüksége. Amikor automatává teszi a locsolóberendezést, akkor az mind felesleges kiadássá válik és jöhet az újra tervezés.

A manuális locsolórendszer nem fog Ön helyett öntözni, amikor nyaral, vagy nincs otthon. Nem fog a legideálisabb időpontokban öntözni, amikor alacsony a párolgási veszteség, hacsak nem Ön nagyon korán kelő, és éppen van ideje hajnali négytől egy órát öntözni. Továbbá nem fog magától leállni, ha egy jó meccs, vagy egy sorozat megy a tv-ben, ami a locsolást annyira elfeledtette velünk, hogy úgy feledkeztünk meg róla, ahogy van…

A hibrid öntözőrendszer

Az automata, és a manuális is lehet hibrid öntözőberendezés. Nem ez különbözteti meg őket, hanem az, hogy különböző gyártó márkák termékeinek az egyidejű felhasználásával készült el. Tehát hibridnek nevezhető az, ahol a vezérlő automatika mondjuk K-Rain, és az esőérzékelő Orbit, a fúvóka pedig Hunter márkájú. Építéséhez szélesebb ismeret és információ szükséges a vezető márkák legjobb termékeiről. Itt természetesen nem a kiegészítő termékek számítanak, mint a vizet szállító szivattyú, KPE vagy csepegtető csövek, hanem kifejezetten az öntözéstechnikai márkák.

Mi is készítünk hibrid öntözőberendezéseket, mivel ár-érték arány szempontból hatékonyabbak tudunk lenni úgy, hogy az elemei gyakran jobb minőségűek és emellett olcsóbbak is tudnak lenni.

Okos öntözőrendszer

Szereti, ha állandó felügyelet alatt tudhatja a berendezéseit? Ha ilyen öntözési rendszert keres a kertjébe is, akkor a megoldás ez a kialakítás!

Az okos öntözőrendszer legfontosabb eleme az okos vezérlő, amely wifi vagy bluetooth kapcsolat használatával egy okos telefonról, vagy bármilyen számítógépről elérhető és irányítható. Ez a vezérlő automatika állandó jelentéseket küld az aktuális állapotokról, illetve a várható anomáliákról is. Műholdas adatközlőkről szerzi a legfrissebb környezeti információkat és ezekhez igazítja az aktuális öntözést. (Természetesen a felhasználó manuálisan is beavatkozhat, illetve beavatkozási jogokat tud adni hozzá másoknak is). Az előrejelzésre épített öntözés jelentős mennyiségű víz megtakarítását okozza, valamint elkerülhetők a túlöntözésből fakadó hátrányok is. Ma a két vezető okos vezérlő automatikát gyártó cég az Orbit és a Hunter!

Mi nem csak egy gyönyörű kertet, hanem tisztaságot és rendet hagyunk magunk után!

Felismertük, hogy az ügyfeleink örömmel teli teljes megelégedettségét akkor tudjuk elérni, ha a munka precíz elvégzése után tökéletes rendet és tisztaságot hagyunk magunk után! Fontos számunkra, hogy ne csak közvetlen a megbízónk, hanem minden más családtag vagy ott lakó bizalmát is elnyerjük. Ezért már a munka elvégzése alatt is a lehetőségekhez mérten arra törekszünk, hogy a legkevesebbet koszoljunk, rendezett állapotokat tartsunk fent és minden értékére nagyon vigyázzunk. Tudjuk, hogy Ön belénk vetette a bizalmát! Mi pedig magasra tettük a lécet…

Folyamatosan képződünk, szélesítjük szakmai ismeretünket!

Bár leggyakrabban 2-3 professzionális márka termékeit használjuk, de speciális helyzetekben utánanézünk és megkeressük a piacon a legjobb márka termékét, hogy a legtöbb szempont alapján a legtökéletesebb munkát tudjuk elvégezni! Előfordul, hogy Hunter, Toro vagy Rain Bird termékeket is beépítünk, ha a tervezés során valamelyik ezek közül bizonyul az öntözés minősége alapján a legmegfelelőbbnek. Nálunk nem kerülhetnek be „olcsó” KPE vagy csepegtető csövek és a szivattyú sem lehet gagyi. Áraink a tudásunk és gyakorlati tapasztalatunk alapján jól megalapozottak, a minőséget és a megfizethetőséget egyaránt tükrözik!

Holtszezonban tanfolyamokon és szemináriumokon képezzük magunkat, hogy szélesítsük ismereteinket és tudásunkat elméleti szinten is!

10 dolog, amit szeretni fog bennünk!

 • Ingyenesen mérjük fel a kertet és biztosítunk árajánlatot!
 • Valódi kedvezményt adunk, ellenőrizhető minőségből.
 • A megállapodott ár nálunk végleges. Nem jövünk azzal, hogy még ez, meg az...
 • Hozzáértő, kedves emberek vagyunk, nem okozunk elkerülhető károkat.
 • Olyan határidővel dolgozunk, ami megfelel Önnek, nekünk pedig lehetőséget nyújt a korrekt munkavégzésre.
 • Nem hallgatunk hangosan zenét, miközben Önnél dolgozunk. Nem zavarjuk a szomszédot, és nem fütyörészünk a lányának.
 • Nem megyünk be az Ön házába, csak ha Ön tud róla, és ha szükséges.
 • Mi nem csak egy profi munkát, hanem tisztaságot és rendet hagyunk magunk után.
 • Számíthat ránk, mindig betartjuk a garanciális feltételeket.
 • Elérhetőségeink 20 éve nem változtak, örömmel segítünk akkor is, ha kérdései vannak.

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

 • Pontosan meddig tart!
 • Pontosan mi kell hozzá!
 • Pontosan mennyibe kerül!

 

 Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…

Tekintse meg öntöző webshopunk kínálatát!

Öntöző webáruház

Az Esőmester Öntöző Webshop márkás öntözéstechnikai termékek széles választékával várja Önt!

Jól tudjuk, hogy egy átlagosnak tekinthető kert legnagyobb része élő kultúrából, leginkább növényekből áll. Magyarországon a díszkertek 70%-a gyep, azaz valamilyen füves terület, amely mellett találhatók meg az egyéb dísznövények. Mivel minden növény kisebb vagy nagyobb mértékben függ a víztől, ezért nem hagyható figyelmen kívül, hogy az öntözést miként oldjuk meg. Bizony, ez megoldásra szorul, mivel hazánk éves várható csapadékmennyisége nem képes biztosítani egy díszkert öntözési igényét.

Elég sokféle öntözőberendezés márka képviselteti hazánkban magát és egy márkán belül is igen széles a paletta! Ez általában nem segíti elő, hogy a laikus felhasználó nagy magabiztossággal válasszon ki egyet, amiről azt hiheti, hogy jó, vagy a legjobb. Tulajdonképpen pedig mindösszesen csak két csoportra lehet szétbontani ezeket a márkákat.

Ha abban a helyzetben vagyunk, hogy a kertünkben csak egyetlen kielégítő megoldás van az öntözőrendszer vízmegtáplálására, akkor az optimális döntés meghozására ebben az esetben nincsen szükség! Azonban vannak olyan helyzetek, amikor van választási lehetőségünk, illetve olyan helyzetek is, amikor még nem alakítottuk ki a megfelelő vízforrást a kertünkben. Ehhez szeretne a cikkünk támpontokat adni.

A víztakarékosság, a kényelem, az innováció, vagy az alapossága mellett nagyon sok mindent lehetne több száz soron keresztül megemlíteni arról, hogy miért is olyan népszerű ez a berendezés a kerttulajdonosok körében. Mindezek felett azonban áll valami, amiben nem éppen egyedülálló, de még is minden előnye felett álló, mégpedig a hatása, amit örömmel és megelégedettséggel élünk át.

Az MP Rotator egyedülálló fúvóka; változó kilépőszögű, forgó vízsugarainak hatékonysága semmihez sem fogható.

Az esőztető fúvóka méretére zsugorított, egyetlen mozgó alkatrészből álló szerkezet nagyon megbízhatóan működik. A fúvóka minden esőztető szórófejházba illetve fúvókakiemelőbe becsavarható. Egy esőztető szórófejet így egy csapásra átalakíthat egy kis intenzitású és kiegyenlített vízkijuttatású forgó fejjé, tetszőleges szórási sugárnál és öntözési szögtartományban. Az MP Rotator fúvóka széleskörűen alkalmazható (2,5-9,1m sugárig), célszerűen választható mind új öntözőrendszerek építésére, mind régi, elhanyagolt vagy helytelenül tervezett öntözések átalakítására. Leheljen új életet a rosszul tervezett rendszerekbe, mert az MP Rotator fúvókákkal a kis víznyomás okozta problémákat és a gyenge öntözési egyenletességet is orvosolhatja. E fúvókák nagy előnye továbbá, hogy a lehető legkisebbre csökkentik a rézsűk és/vagy kötött talajú területek öntözésénél a víz megfolyását. A víztakarékosság, a problémák orvoslása és a jobb minőségű öntözés nyomós érv az MP Rotator mellett.

MP RotatorVigyen új életet a régebbi öntözőkbe

Számtalan különféle gyártmányt megfiatalíthat MP Rotator fúvókákkal anélkül, hogy új vízvételi helyet kellene kialakítania, szárnyvezetékeket kellene kiváltania vagy új mágnesszelepeket kellene beépítenie. Ha az MP Rotator fúvókákat választja, a felújításkor megtarthatja a beépített szórófejházakat, jelentős munkadíjat és alkatrészköltséget takarítva meg. Független vizsgálatok igazolják, hogy az MP Rotator fúvókák beépítésével akár 30% vízmegtakarítást is el lehet érni.

Az öntözési egyenletességgel az MP Rotator új példát állít a parköntözésben

A forradalmi, változó kilépőszögű forgó sugarak minden eddigi spray szórófejnél kíméletesebben és egyenletesebben juttatják ki az öntözővizet, függetlenül attól, hogy a szórási szöget vagy a sugár hosszát hogyan állítottuk be. Rézsűkön és nagy agyagtartalmú talajokon a kis öntözési intenzitás időt hagy a víz beszivárgására, így az nem folyik meg a felszínen, nem megy veszendőbe. Független intézetek tanúsítása szerint azokban az esetekben, amikor a hagyományos esőztető fúvókákat MP Rotator fúvókákra cserélték, az egyenletesebb öntözésből és a jobb beszivárgási hatékonyságból akár 1/3 rész vízmegtakarítás is elérhető volt. Javítja a vízfelhasználást, hogy az MP Rotator fúvókák vízsugarai jobban ellenállnak a szélnek, kevésbé hajlamosak a ködképzésre és a szennyeződésálló képességük miatt újrahasznosított vizet is kijuttathatunk velük.

 

 

MP Rotator

A többszörös forgó vízsugár

Valóban hatékony vízfelhasználást eredményez. Az MP Rotator többszörös forgó vízsugarai igazán szépen mutatnak. A látvány azonban csak a minőség után következhet, ezért minden MP Rotator fúvóka tervezésekor a rendszerbe illeszthetőség lebegett a szemünk előtt. Az MP Rotator szélre érzéketlen, változó kilépőszögű vízsugarai a beállítástól függetlenül sokkal egyenletesebben és kisebb intenzitással juttatják ki a vizet, mint a hagyományos köd- és esőztető fúvókák. Használatukkal megelőzheti a nyári nagy melegben túlöntözött és bebarnuló fűfoltok kialakulását.

K-Rain Mini Pro rotoros szórófejK-Rain Mini Pro rotoros szórófej

10 cm-es kiemelkedésű, 40° - 360° fokozatmentesen állítható, 5.1 - 9 m szórástávolság, fúvókától és üzemi nyomástól függően. A K-Rain szórófejcsalád kis hatósugarú rotoros szórófeje. A K-Rain folyamatos fejlesztéssel, saját szabadalmai felhasználásával, a konkurens gyártók termékeihez képest kiemelkedően jó minőségű, korszerű terméket hozott létre ebben a kategóriában. Kis víz- és nyomás igényével, szerelhetőségével, könnyű szögállítási lehetőséggel a kisebb, illetve osztottabb területek, népszerű szórófeje.

1/2"-os belső menetes csatlakozása gyors cserét és kompatibilitást tesz lehetővé hasonló rotoros szórófejekkel. Szerelhető gyári talpszeleppel is a mélyebb kertrészeken a víz kifolyásának megakadályozására. Öntözési sugara jól kiegészíti a vezértermék ProPLUS hatásterületénél kisebb felületek esőztetési feladatát.

 

 

 

 

Dial-a-NozzleDial-a-Nozzle

Az egyetlen rotoros szórófej, amelybe 4 alacsonyszögű és 4 normál fúvóka került beépítésre.
Gyakorlatilag 8 egybeépített típust kap a kedves vásárló egyetlen házba építve. A beépített fúvókák megkönnyítik az optimális szóráskép kiválasztását, a fúvóka cseréje egyszerűen a kiemelkedő tubus felső részének elforgatásával történik. Ezzel a megoldással kiküszöbölhető az utólagos kertrendezés, a későbbiekben telepített kerti objektumok által okozott fejfájás: a szórásképek , szórástávolságok egyetlen kulcs elfordítással megoldhatóak. Most már jöhet az utólag telepített kerti pavilon, kerti tó, kutyaház, sziklakert, medence ill. kerti sütöde.

 

 

 

 

 

K-Rain RPS75K-Rain RPS75

A K-Rain új RPS75TM típusú rotoros feje a házi kertek, lakóparkok és kereskedelmi jellegű alkalmazások számára készült. Segítségével közvetlenül kiválthatóvá válnak a Hunter® PGP® rotorok. A K-Rain szabadalmaztatott visszafordító-mechanizmusával megegyezik a Hunter® PGP®-ben használt(A K-Rain jelenleg ennek a szabadalomnak a licencét átadta a Hunter® részére-U.S. szabadalomszáma 5,417,370 Carl L.C. Kah Jr.). A Hunter® PGP®-hez hasonlóan az RPS75TM rotort is jobboldali start pozícióval és állítással látták el. A normál és alacsony szögű fúvókák széles választéka biztosítja az egyenletes vízelosztást, a gumírozott tömítés pedig megelőzi a szennyeződések által okozott szivárgást, s ezzel kiváló áramlás-tulajdonságokat biztosít.

 

 

 

 

 

K-Rain ProSPORTK-Rain ProSPORT

A K-Rain szórófejcsalád jelen idő szerinti nagy-teljesítményű csúcsterméke. Kitűnő választásnak bizonyul sportpálya, nagyobb park és közterület öntözéséhez. Ez a rotoros esőztető fej speciális, hármas tagolású fúvóka kialakítással éri el a megfelelő szórásképet. Kétféle típusa rendelhető, műanyag és acél házas (kiemelkedő rész) kialakítással.

Gumiborítású fedele a sportpályákon való biztonságot (sportolók) és használhatóságot javítja. Könnyű beállíthatósága, gyárilag beépített visszacsapó szelepe elősegíti szerelését.

 

 

 

 

 

K-Rain ProSPORT acél házasK-Rain ProSPORT acél házas

A K-Rain szórófejcsalád jelen idő szerinti nagy-teljesítményű csúcsterméke. Kitűnő választásnak bizonyul sportpálya, nagyobb park és közterület öntözéséhez. Ez a rotoros esőztető fej speciális, hármas tagolású fúvóka kialakítással éri el a megfelelő szórásképet. Kétféle típusa rendelhető, műanyag és acél házas (kiemelkedő rész) kialakítással.

Gumiborítású fedele a sportpályákon való biztonságot (sportolók) és használhatóságot javítja. Könnyű beállíthatósága, gyárilag beépített visszacsapó szelepe elősegíti szerelését.

Acélházas változata nem fűvel borított területek öntözése esetén jól ellenáll a mechanikai kopásnak.

RPS-SPRAYRPS-SPRAY

Kisebb területek, zöld sávok, szigetek egyszerű és praktikus esőztető eszköze. Mozgó alkatrészt nem tartalmaz, kivéve a szórófej kiemelkedő belső részét, ezáltal használat közbeni kopás nem számottevő. Szerelése 1/2”-os belső menete révén más márkájú hasonló szórófejekkel csereszabatossá teszi.

 

 

 

 

 

 

 

K-SPRAYK-SPRAY

A K-Rain állítható és fix szórásképű fúvókái különböző esőztetési sugarakkal 1.5 és 5.1 m között minden öntözési feladatot megoldanak. A spray ház négy különféle méretben készül 7.5 - 30 cm kiemelkedési magasságig. A kert növényeinek növekedése ezáltal nem lesz akadálya a szakszerű automata öntözésnek évek múltával sem.

 

 

 

 

 

 

 

PRO-SPRO-S

A K-Rain állítható szórásképű fúvókái különböző esőztetési sugarakkal 2.4 és 4.5 m között minden öntözési feladatot megoldanak. A spray ház négy méretben készül 5, 7.5, 10, 15 és 30 cm kiemelkedési magassággal. Robusztus kialakítása révén minden beépítési elképzelésnek meg tud felelni.

 

 

 

 

 

 

 

Hard Top SprayHard Top Spray

Ezek a modellek a fém zárófejről kapták a nevüket, amely a szilárdságot és a terheléssel járó igénybevételt hivatott kivédeni. Nagy teherbíróképessége miatt különösen ajánlható autóbehajtók, autóutak melletti telepítés esetén, ill. olyan helyekre, ahol járműforgalom is előfordulhat.

Jar Top

Jar Top

Folyamatos, napi igénybevételre tervezett, tartós anyagokból készült, megbízható mágnesszelepek. Kertek és parkok minden öntözési feladatának megoldására alkalmasak. 1" BSP belső és külső menettel készülnek. A Jar Top lecsavarható fedelű modell viszonylag kis mérete és könnyű szerelhetősége optimális helykihasználást biztosít. 1 - 10 bar nyomás között biztonságosan működnek.
Vízáteresztő képessége 1 - 9 m3 / óra között. A biztonságos működésről öntisztuló gumimembrán gondoskodik. Behúzó mágnese (szolenoid) 24V / 0.19 Amper teljesítményű. Mindkét szelep rendelkezik kézi nyitási és zárási képességgel. A beépített membrán anyagának minősége sok ezer nyitást és zárást tesz lehetővé. A nylon ház nagy szilárdságú és az UV sugarak ellen is védett.

 

 

 

 

 

 

MágnesszelepekMágnesszelepek

Folyamatos, napi igénybevételre tervezett, tartós anyagokból készült, megbízható mágnesszelepek. Kertek és parkok minden öntözési feladatának megoldására alkalmasak. ¾”, 1”-os BSP belső menettel készülnek. A 200-as széria csavarokkal rögzített kialakítású. Viszonylag kis mérete és könnyű szerelhetősége optimális helykihasználást biztosít. Ez a modell rendelkezik átfolyás-szabályzó változattal is. 1-10 bar nyomás között biztonságosan működnek. Vízáteresztő képessége típustól függően 1 - 9 m3 / óra között változtatható.

Behúzó mágnese (szolenoid) 24V / 0.19 A teljesítményű. Minden szelep rendelkezik kézi nyitási és zárási képességgel. A beépített membrán anyagának minősége sok ezer nyitást és zárást tesz lehetővé. A PVC ház nagy szilárdságú és az UV sugarak ellen is védett.

 

 

 

 

 

Pro Series 100Pro Series 100

A ProSeries 100-as mágnesszelep magában hordozza mindazt a technikai fejlesztést, ami a jelenkor egyik legmegbízhatóbb dugattyús szelepévé teszi a piacon. Különleges kialakítása miatt tökéletes megoldást nyújt, mikor szilárd szennyeződéses /homokos víz mellett kell megoldanunk a biztonságos nyitást-zárást. A döntött dugattyúház kialakítás révén szinte semmilyen súrlódási és nyomásveszteségi tényezővel nem kell számolnunk. Belső kialakítása lehetővé teszi, hogy a szelepházban lerakódott szilárd szennyeződés/homok magától tisztuljon „self-cleaning system". Egy 50 mesh sűrűségű acélszűrő van beépítve a dugattyú testbe ezzel elkerülve annak koszolódását/eltömődését. Természetesen lehetőség van a szelep kézzel történő nyitására és zárására, valamint az egyenletesen történő átfolyás-szabályzásra is. Alacsony értékű nyomás-tartományokban is megbízhatóan dolgozik.

1. oldal / 2