automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítésEgészséges öntözőrendszer

Értékelés:
(2 szavazat)
Egészséges öntözőrendszer Egészséges öntözőrendszer

 

Allergia ellen!
Növényeink egészsége
A talajszerkezet javítása

 

Túlspilázni ugyan nem kell, de mégis kevés szó esik arról, hogy az automata öntözőrendszer számos pozitív hatása mellett, az egészségre közvetlen és közvetett módon is hatást gyakorol.

 

Allergia ellen!

 

Az automata öntözőrendszer porlasztott vízcseppjei megkötik a polleneket és a port a kert környezetében. Mivel a leggyakoribb pollenallergia tüneteket kiváltó növények virágzása száraz és meleg hónapokban van, ezért az öntözőrendszer napi üzemeltetése csökkenti a por és pollenkoncentrációt a kert környezetében, ezzel könnyítve az ezekre a növényekre allergiás felhasználók életét.

 

Növényeink egészsége

 

 

Az automata öntözőrendszer programozás alapján öntöz, ezáltal mindig abban az időben, mint amit beállítottunk. Növényeink hozzászoknak ehhez a mindig érkező öntözéshez, és energiájuk nagy részét a szépítkezésbe, a virág és terméshozásba fektetik.

Az öntözés hiánya legyengíti a növényeket, szélsőséges esetben a növények pusztulásához is vezethet. Ezért a kert igényeinek megfelelő öntözés egészséges hatással van a kert növényeire. A kert igényeinek megfelelően való öntözés, az automata öntözőrendszer sajátossága.

A zárt kertekben érezhető módon alakul ki mikroklíma az öntözőrendszer hatására, amit a visszapárolgás okoz. Ez a kellemes, párás levegő és a páratlanul szép kert nem csak növényeink számára kellemesebb, de nekünk emberek számára is.

Mindezen kívül, nekem bármilyen esztétikai élmény, akár a szeretett kert szépsége és egészsége is, javítja a közérzetem, és örömmel tölt el.

 

A talajszerkezet javítása


A talaj, egy egész sor állat, növény, gomba és lebontó baktérium otthona, amiknek szükségük van a nedvességre ahhoz, hogy egészségesek maradjanak és ellássák a feladatukat. Csak egészséges talajban élnek egészséges növények. A kert általános egészségéről tehát elmondható, hogy függ a víz állandó jelenlététől. Az öntözőrendszer használata ezért, javítja a talajszerkezetet.

 

További információ a Víztakarékos öntözőrendszer menüben.

AJÁNLATKÉRÉS