automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítés

Blog cikkek

Blog cikkek (8)

Sosem az a baj a megrendelővel, hogy sokat tud a kertépítésről, hanem az, hogy amit tud, az nem is úgy van. Szóval a baj itt szokott kezdődni…

vasárnap, 21 október 2018 05:33

Az öntözőrendszer és a kert kapcsolata

Írta:

Jól tudjuk, hogy egy átlagosnak tekinthető kert legnagyobb része élő kultúrából, leginkább növényekből áll. Magyarországon a díszkertek 70%-a gyep, azaz valamilyen füves terület, amely mellett találhatók meg az egyéb dísznövények. Mivel minden növény kisebb vagy nagyobb mértékben függ a víztől, ezért nem hagyható figyelmen kívül, hogy az öntözést miként oldjuk meg. Bizony, ez megoldásra szorul, mivel hazánk éves várható csapadékmennyisége nem képes biztosítani egy díszkert öntözési igényét.

hétfő, 17 szeptember 2018 04:23

Az öntözőberendezés márkák

Írta:

Elég sokféle öntözőrendszer márka képviselteti hazánkban magát és egy márkán belül is igen széles a paletta! Ez általában nem segíti elő, hogy a laikus felhasználó nagy magabiztossággal válasszon ki egyet, amiről azt hiheti, hogy jó, vagy a legjobb. Tulajdonképpen pedig mindösszesen csak két csoportra lehet szétbontani ezeket a márkákat.

péntek, 17 augusztus 2018 08:55

Milyen vízforrásból öntözzünk?

Írta:

Ha abban a helyzetben vagyunk, hogy a kertünkben csak egyetlen kielégítő megoldás van az öntözőrendszer vízmegtáplálására, akkor az optimális döntés meghozására ebben az esetben nincsen szükség! Azonban vannak olyan helyzetek, amikor van választási lehetőségünk, illetve olyan helyzetek is, amikor még nem alakítottuk ki a megfelelő vízforrást a kertünkben. Ehhez szeretne a cikkünk támpontokat adni.

szerda, 08 augusztus 2018 06:35

Miért szeretjük az öntözőrendszert?

Írta:

A víztakarékosság, a kényelem, az innováció, vagy az alapossága mellett nagyon sok mindent lehetne több száz soron keresztül megemlíteni arról, hogy miért is olyan népszerű ez a berendezés a kerttulajdonosok körében. Mindezek felett azonban áll valami, amiben nem éppen egyedülálló, de még is minden előnye felett álló, mégpedig a hatása, amit örömmel és megelégedettséggel élünk át.

Ha a jövőnk eléréséhez szükséges legfontosabb dolgokat szeretnénk felsorolni, akkor – személytől függően ugyan - ezek valamelyike szinte biztos, hogy benne lesz. Pénzünk! Időnk! Energiánk!

Furcsa, hogy öntözőrendszer szerelőként hogyan merülhet fel bennem ez a gondolat?

Természetesen, mindenki szeretné tudni, hogy milyen előnyökkel, kényelmekkel vagy megtakarításokkal jár majd az, ha egy ilyen beruházást végez el a kertben. A kérdés tehát jogos!