automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítés

GYEPSZEGÉLY

Szűrők

Szűrők

Webshop termékkereső

Ágyások praktikus elválasztása gyepszegéllyel

Professzionális kialakítású, hajlítható és egyenesen vezethető, rögzítő tüskékkel teljesen rögzíthető műanyag gyepszegély, ami teljesen beleolvad környezetébe és kiváló megoldást nyújt ágyások elválasztására a gyeptől.

Ez az ágyásszegély segít elválasztani a különböző élő és élettelen textúrákat, például a füvet, a mulcsot és a követ egymástól, szinte láthatatlanul. 

Rendkívüli rugalmasságának köszönhetően változatos formai megoldást tud nyújtani bármely kert igénye esetén. Egyenes és íves, kör, valamint ovális formák is könnyedén kialakíthatók, nagyobb hozzáértés nélkül is. Rögzítéséhez egyenes szakaszon 2-3 db, íves szegély esetén 3-6 db leszúró használata szükséges méterenként. Metszőolló segítségével könnyen vághatóak a keresztmerevítők, ami után gyönyörű íveket hajlíthatunk.

Gyepszegélynek is alkalmas ágyásszegélyek

A műanyag ágyásszegélyek közül nem minden típus alkalmas gyepszegélynek is. A hullámos műanyagtekercsek nem alkalmasak erre még akkor sem, ha felhasználásukban erre javasolják! Roppant nehéz velük dolgozni, egyáltalán nem lesz szép a végeredmény, a környezeti hatások pedig gyorsan repedezetté majd töredezetté teszik, a színük gyors elvesztésével.

Azonban léteznek professzionális megoldások is, amelyek egyaránt használhatók földszintbe ásva gyepszegélynek, vagy földszintről kiemelve ágyásszegélynek. Helyes lerakás mellett a várható élettartamuk pedig nagyon magas. Olyan erősek, hogy még a térkő széleinek megtámasztásához is alkalmasak.

A kertépítők között igen elterjedt ez termék, kivitelező partnereink is előszeretettel használják!

Bradas OBRB gyepszegély méretei

Háromféle szélességben kapható Bradas OBRB gyepszegély van, a 45 mm, 55 mm és a 78 mm, a hosszuk megegyezik, 102 mm hosszú. Attól függően válasszuk ki, hogy milyen mélyre szeretnénk a gyepszinttől az ágyást süllyeszteni, esetleg megemelni.

A gyepszegély beépítése

Telepítése rendkívül egyszerű, nem szükséges hozzá kertészeti végzettség.

Ezeket a méteres szegélyeket egymásba pattintva és a leszóró tüskékkel rögzítve tudjuk egyenesen rakni a gyepszegélyt. Amikor ívet, félkört vagy teljes kört szeretnénk létrehozni, akkor metszőollóval elvágva az vízszintes merevítőket könnyen hajlíthatjuk a fűszegélyt.

Érdemes a takaró geotextiliát a szegély alatta elvezetni, és felhajtani, még a rögzítő tüskézés előtt.

A leszúrható oldal mindig a köves vagy mulcsozott oldal legyen! A sík oldal tartsa a földet vagy a gyepet.