automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítés

4 zónás öntözésvezérlő

A 4 zónás öntözőrendszer vezérlő vagy más néven vezérlő automatika mindösszesen annyit jelent, hogy maximum négy darab öntözési zónát képes irányítani és összehangolni egymástól függetlenül. Önmagában véve mást nem is takar ez az elnevezés, azonban a kialakítását tekintve már igen sokféle lehet. Lehet kültéri vagy beltéri kivitelű, lehet elemes vagy hálózati feszültségről megtáplálható, és lehet távirányítóval ellátott vagy akár wifis kapcsolódással a telefonunkról, vagy más okoseszközről is irányítható.

Olyan is lehet, amire tudunk és olyan is, amire nem tudunk esőérzékelőt rákötni, de van olyan is, amelyikre ez nem is szükséges ahhoz, hogy az időjárással minimális módon is összehangoltságban legyen, mivel a meteorológiai állomásokról és műholdakról szerzi a pillanatnyi időjárási adatokat és ennek alapján végzi el az öntözéssel kapcsolatos optimális számításait.

És lehet továbbá a felsoroltak különböző kombinációjával ellátott is.

Beltéri 4 zónás öntözésvezérlő

Ebben az esetben ez mindösszesen annyit jelent, hogy 4 zóna működtetésére alkalmas beltéri kivitelben felhasználható öntözőrendszer vezérlő automatika, tehát nem viseli el a külső környezeti terhelést, mint napsugárzás és hő, valamint a csapadék közvetlen érintkezését. Kialakítását és tudását tekintve a fentebb felsoroltak bármelyikével rendelkezhet.

Kültéri 4 zónás öntözésvezérlő

Ebben az esetben ez mindösszesen annyit jelent, hogy 4 zóna működtetésére alkalmas kültéri kivitelben felhasználható öntözőrendszer vezérlő automatika, amely úgy lett kialakítva, hogy a külső környezeti terhelésnek ellenáll! Kialakítását és tudását tekintve a fentebb felsoroltak bármelyikével rendelkezhet.

Elemes 4 zónás öntözésvezérlő

Ebben az esetben ez mindösszesen annyit jelent, hogy 4 zóna működtetésére alkalmas, nem hálózati megtáplálással, hanem elemmel vagy elemekkel működő bármilyen kivitelű és tudású öntözőrendszer vezérlő automatika. Fontos megjegyezni, hogy ebben a termékkörben műgyantával kiöntött IP68-as védettségű, akár víz alá is telepíthető vezérlő egységek is vannak.

Okos 4 zónás öntözésvezérlő

Wifis vagy bluetooth-os összeköttetésű okos- vagy intelligens öntözővezérlők családjában is vannak természetesen 4 különböző zóna működtetésére alkalmas modellek. A fent felsorolt kivitel bármelyikében választható kvalitásokkal, amelyek alkalmassá teszik arra, hogy az időjárási és technikai környezetnek egyaránt megfeleljenek.