Az öntözőrendszer és a kert kapcsolata

Jól tudjuk, hogy egy átlagosnak tekinthető kert legnagyobb része élő kultúrából, leginkább növényekből áll. Magyarországon a díszkertek 70%-a gyep, azaz valamilyen füves terület, amely mellett találhatók meg az egyéb dísznövények. Mivel minden növény kisebb vagy nagyobb mértékben függ a víztől, ezért nem hagyható figyelmen kívül, hogy az öntözést miként oldjuk meg. Bizony, ez megoldásra szorul, mivel hazánk éves várható csapadékmennyisége nem képes biztosítani egy díszkert öntözési igényét.

Mit tehetünk akkor? Erre a problémára ad tökéletes megoldást a már jól ismert és igen közkedvelt automata öntözőrendszer, amely teljes mértékben integrálható bármely formájú vagy elhelyezkedésű kertbe. Legyen bármilyen sajátossággal rendelkező speciális kert, biztos lehet benne, hogy lehet a formájára és az igényeire építeni egy profi öntözőrendszert! Ami azonban egészen biztosan feltétele lesz ennek, az a vízforrás megléte.
Ez a vízforrás lehet természetes, de lehet mesterséges, azaz alternatív vízforrás is! Miről beszélünk itt? Arról, hogy lehet ez egy tó vagy patak, de lehet hálózati víz is vagy egy kút, esetleg esővízgyűjtő, amiből meg lehet táplálni az öntözőberendezést! Szóval vízre mindenképpen szükség lesz.

Az öntözőrendszer képes minden öntözési igényt kielégíteni a kertben. Legfontosabb előnyei közül a leginkább népszerűek a következők:
–    Leveszi a figyelmét a kerttulajdonosnak a kert napi öntözési „problémájáról” azzal, hogy mindezt automatikusan elvégzi helyette.
–    A pontos beállításának köszönhetően jelentősen tudja csökkenteni a vízfelhasználást.
–    A napi öntözés hatására a kert szépsége és általános kondíciója megemelkedik.

Az öntözőrendszer beépítése a kertbe ma már nem hatalmas, mindennek a feltúrásával járó feladat! Ezért már nem csak az éppen épülő, hanem a kész kertekbe is egyszerűen beépíthető.

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

  • Pontosan meddig tart
  • Pontosan mi kell hozzá
  • Pontosan mennyibe kerül

 

 Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…