Lehet olcsó a kertépítés

Mitől lehet olcsó a kertépítés?

Általánosságban elmondható, hogy a városi környezetben élő emberek megpróbálnak tenni az ellen, hogy teljesen elszakadjanak a természettől. Madáretetőket helyeznek el, vagy kedvenceket tartanak az otthonukban. Azok az emberek pedig, akik kertesházakban élnek, szeretnének egy szép kertet. Érthető módon szeretnék, ha a kertépítés folyamata nem lenne drága. Valamilyen tervre természetesen szükségük lesz, de nem biztos, hogy ez a profi kerttervezés

Ez az oldal elsősorban azokkal a racionális tényezőkkel foglalkozik, amik olcsóbbá tehetik a kertépítés folyamatát. Ezeket, a tényezőket összegezve látható, hogy a költséghatékonyság témájával foglalkozunk.

Természetesen, ha kisebb növényekkel és másodosztályú alapanyagokkal, vagy nem szakértő munkaerővel dolgozunk, akkor a kertépítés végén a végösszeg biztosan kevesebb lesz, mint ha minőségi termékekkel dolgoztunk volna.

Ez az oldal nem a minőség csökkentésével kívánja bemutatni azt, hogy mitől lehet olcsó a kertépítés!

Az kertépítés közvetlen árcsökkentő tényezői

A következőkben meg fogja látni, hogy ha ezeket, az adatokat nem veszi figyelembe, akkor ugyanaz a kertépítés száz, vagy több százezer forinttal is drágább lehet.

Bízza szakemberre!

Olcsóbb lesz a kertépítés, ha a kivitelezését szakemberre bízzuk!

Egy felkészült kertépítő szakember pontosan ismeri a kertépítés anyagait, és tudja, hogy mit és hol szerezzen be. Nem vezetik meg egykönnyen. Pontosan ismeri a kertépítés menetét, nem végez felesleges munkát.

A szakértelem és tapasztalat hiányában elhúzódó, minőségi szempontból kifogásolható anyagokból készült kert költségtöbblete, felülmúlhatja azt a költséget, amit a kertépítés munkáját végző szakember profitként fog realizálni. Ezen felül pedig a kétszer megépített kertnél, nincs költségesebb kertépítés.

Én sem sütök kenyeret otthon, a péktől veszem. Nagyon finom.

Ingyenes felmérés és árajánlat! 

Olcsóbb lesz a kertépítés, ha a megbízott szakember a kert felmérését, és az igényeink árajánlatba foglalását ingyenesen végzi számunkra!

Mivel a kertépítés nem egy olyan termék vagy szolgáltatás, amire telefonba vagy egy weboldalon árat lehetne mondani, ezért helyszíni felmérésre és pontos egyeztetésre van szükség. Vannak szakemberek, akik ezt a munkafolyamatot, csak akkor végzik díjmentesen, ha az ő ajánlatukat fogadják el. Ellenkező esetben szakmai tanácsadásnak tekintik, és pénzt kérnek érte.

Egyszerűsített kerttervezés 

Olcsóbb lesz a kertépítés, ha nem kérünk profi kerttervezést és háromdimenziós látványtervet.

A kerttervezés ilyen formájú kivitelezése sok ráfordított idővel és energiával jár. Szinte minden esetben – érthető módon – ezért pénz kell, hogy fizessünk. Ugyan itt is megvan a lehetőség, hogy ha a kerttervezés munkáit végző cég árajánlatát fogadjuk el, akkor ezeket a munkákat ingyenesen kapjuk.

Egy egyszerűsített, de jól átbeszélt vázlatterv után is kiváló munkát tud végezni az a szakember, aki kiváló munkát akar végezni.

Megbízható beszerzés 

Olcsóbb lesz a kertépítés, ha szakemberre bízzuk az építéshez szükséges anyagokat!

Feltételezem, hogy amikor a kertépítés elkezdődik, akkorra Ön már meggyőződött róla, hogy a választott szakember megbízható. A megbízható kertépítő beszerzési forrásai nagyon jó minőségűek, és általában nem drágábbak, mint amennyiért Ön is hozzájuthatna. Ezen kívül, a kertépítés munkáját végző szakember ezekre vállal garanciát.

Az internet világában szúrópróbaképpen néhány ilyen termék minőségéről vagy az áráról megbizonyosodni igen könnyű.

Elejétől a végéig egyszuszra

Olcsóbb lesz a kertépítés, ha az elejétől a végéig, egyszerre épül meg!

Ez nem jelenti azt, hogy kettő vagy több fázisban nem lehet költséghatékonyan elvégezni a kertépítés munkafolyamatait, csak ha a szakembernek nem kell többször fel és levonulnia, akkor olcsóbb lesz a kertépítés.

Az kertépítés közvetett árcsökkentő tényezői

Mielőtt elkezdődik a kerttervezés és a kertépítés, elsők között gondoljuk azt át, hogy mennyi időt és pénzt kívánunk fordítani a kertünkre. Ezt vagy azt biztosan kelleni fog, de nem mindegy, hogy mennyit!

Ha számít a kertfenntartás költsége, akkor ezt is figyelembe kell venni a kerttervezés során.

Könnyen fenntartható kert

Olcsóbb lesz a kert, ha a kertfenntartás nem igényel szakembert és könnyen elvégezhető!

Általánosságban kijelenthető, hogy minél összetettebb a kert kialakítása, annál inkább fog több ráfordított időt és pénzt igényelni a kertfenntartás. Ha szeretné elkerülni ezt, ne építtessen ilyen kertet. Ez nem jelenti azt, hogy ne lennének szépséges és egyben könnyen fenntartható kerti megoldások. Vannak, és tényleg szépek.

Automata öntözőrendszer használata 

Olcsóbb lesz a kert, ha öntözőrendszert használunk az öntözés elvégzésére!

A legtöbb pénzt és ráfordított időt az öntözőrendszer beépítése fogja megspórolni. Egyelőre nem ismert ennél hatékonyabb öntöző megoldás. Tört részét fogyasztja, mint bármely más locsolótömlős megoldás, és semmilyen felügyeletet nem igényel. Ilyen vízárak mellett, két év alatt visszahozza az árát az öntöző.

Tanácsok

Csak részletesen tételezett árajánlatot fogadjon el!

A részletesen tételezett kertépítés árajánlat hiányában nem tudható, hogy mit fogunk ténylegesen kapni, és nem is lesz nyomon követhető, ha elégedetlenek vagyunk a kapott szolgáltatással.

Kellemetlen félreértéseket előzhet meg. 

Ha Ön szeretne egy szép és olcsó kertet, akkor mi örömmel állunk a rendelkezésére.

Újra egykézben a kertépítés

Végre megfordult egy nagyon káros trend!

Arról van itt szó, hogy korábban annyi vállalkozó dolgozott ugyanabban a kertben, ahányan olcsóbb árat tudtak adni egy részfeladatra, mint valamelyik másik. Végül is majdnem mindegyik kapott munkát, de csak azt a részfeladatot végezhette el, amelyiken nem volt, vagy csak alig profitja. Ezt pedig annak reményében árazta alá, hogy megkapja az egész munkát.

Így mindenki rosszul járt, bár a megbízó rövid ideig azt hitte, hogy ő jól járt. Nos, ez nincs így, mivel mindenki tudja, hogy az olcsó munkának híg a leve. A kertépítők egymásra mutogattak, amikor a problémák elkezdtek a felszínre jönni és a megbízó nem tudott felelősségre vonni a munka kudarcáért senkit.

Ez a huncut dolog persze ösztönözte a szakma becsületét vesztett szakembereit is arra, hogy bár olcsón kell dolgoznia, de biztosan nem kell vállalni a garanciát.

Nem is írom tovább a részleteit, mert biztosan Ön is érzi már, hogy ennek a lefelé menő spirálnak itt még nincs vége. Ez morális ügy, és tudom, hogy sok tisztességes, más iparos vállalkozó is ráment erre.

Örüljünk inkább a jó hírnek, hogy ez a trend megfordult! Reméljük ezzel egy korszak befejeződött!

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

  • Pontosan meddig tart
  • Pontosan mi kell hozzá
  • Pontosan mennyibe kerül

 

Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…