Tévhitek a kertépítésről

Tévhit az, hogy télen nem lehet kertet építeni.

Olyan téli időszakban, amikor nincsenek kemény fagyok és  havazás, lehet kertet építeni. A kertépítés legnagyobb munkálatai a tereprendezésből állnak, ami gyakran talajmozgatással jár együtt.
Ezek elvégezhető munkák. Előnye, hogy már tavaszra beáll kertünkben a talaj, és a nagy munka kész.

Tévhit az, hogy nem lehet télen automata öntözőrendszert telepíteni.

Lehet, és szoktunk is. De csak akkor, amikor a talajfelszín nem fagyos. Természetesen az öntözőrendszer beüzemelése ilyenkor tavasszal történik.

Tévhit az, hogy nem lehet díszfákat és díszcseerjéket ültetni télen.

A korszerű technológiáknak köszönhetően a díszfákat és cserjéket konténerben, vagy földlabdával szállítják. Így nem viseli meg őket a téli kiültetés.

Tévhit az, hogy nem lehet fűmagot vetni, csak augusztusban.

Igaz, hogy a fűmagvetés legideálisabb időpontja az augusztus, de a késő őszi napokban vetett fűmag is biztonsággal kikel, ha a napi hőmérséklet 8-10 fok körül mozog. Ha kertünkben van öntözőrendszer akkor vethetünk magot március végétől akár november elejéig. A kelés egyik fő feltétele, hogy ne száradjon ki a talaj.

Tévhit az, hogy télen nem lehet térburkolatot vagy támfalat építeni.

Talán ez a legideálisabb időszak a térburkolatok készítésére, mivel ekkor a növények nyugalmi állapotban vannak már. Így az esetleg áttelepítésre kerülő növényekkel is nyugodtan operálhatunk. Ez a támfalépítésre is vonatkozik, mivel a kötőanyagokban már fagyálló kivitel is elérhető.

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

  • Pontosan meddig tart
  • Pontosan mi kell hozzá
  • Pontosan mennyibe kerül

 

Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…