Automata öntözőrendszer árak

Néhány munka konkrét árakkal

Sokszor tapasztaljuk a munkáink során, hogy a kerttulajdonosok nem tudják még nagyjából se, hogy a kerti automata öntözőrendszer beszerelés milyen összegű kiadást jelentene a számukra. Látatlanban megmondani mi sem tudjuk, de segítségképpen bemutatunk néhány megfelelő példát és néhány öntözési árajánlatot.

Az árak csak bemutatásra szolgálnak, és nem minősülnek árajánlat tételnek!

Az itt megadott árak tartalmazzák a megépítéséhez szükséges profi Hunter és Rain Bird öntözéstechnikai termékeket, a kiegészítő alkatrészeket és a munkadíjat is!

Balatonszárszó – 3 zónás, 150 m2-es

4 zónás kültéri vezérlővel, esőérzékelővel, 16 spray szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer bruttó: 411.904 Ft.-

Budapest XVI. – 4 zónás, 120 m2-es

4 zónás kültéri vezérlővel, esőérzékelővel, 12 MP Rotátor szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer bruttó: 410.768 Ft.-

Budapest XVII. – 5 zónás, 300 m2-es

6 zónás beltéri vezérlővel, esőérzékelővel, 13 spray és 13 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer komplett búvárszivattyús gépészettel bruttó: 537.806 Ft.-

Érd – 6 zónás, 250 m2-es

6 zónás beltéri vezérlővel, esőérzékelővel, 13 spray és 13 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer komplett búvárszivattyús gépészettel bruttó: 549.508 Ft.-

Szentmártonkáta – 9 zónás, 500 m2-es

14 zónás kültéri wifi modullal bővített vezérlővel, esőérzékelővel, 24 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer szivattyús gépészetre rákötéssel bruttó: 1.097.813 Ft.-

Szentendre – 7 zónás, 600 m2-es

8 zónás kültéri wifiképes vezérlővel, esőérzékelővel, 24 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer komplett búvárszivattyús gépészettel bruttó: 1.144.371 Ft.-

Fontos megjegyezni, hogy számos olyan nem evidens befolyásoló tényező lehet, amely képes akár jelentősen is megemelni a költségeket!

 • Ha kevés a víz vagy a víznyomás
 • Ha koppan a csákány, olyan kemény a talaj, esetleg gyökeres vagy agyagos, nehezen ásható
 • Ha sok átallást kell elkészíteni a meglévő burkolatok alatt
 • Ha erős lejtőn vagy rézsűben kell dolgozni
 • Ha rendkívül rövid idő áll rendelkezésre
 • Ha soron kívül kell kivitelezni a munkát
 • Ha a terület messze van
 • Vagy a fent felsoroltak kombinációi bonyolítja a kertet

Csak a terület nagysága vagy a zónák száma alapján kigondolni a költségeket helytelen megközelítés! Egy 2 zónás berendezés is lehet drágább egy 4 zónás berendezésnél, míg egy 100 m2-es kert öntözés is lehet drágább egy 200 m2-es területű öntözés költségeinél!

Mennyibe kerül az öntözőrendszere?

Ezt csak a felmérést követően vagy a tervek elkészülte után lehet megmondani. Mivel a kertek nem egyformák, és sok különböző tényező határozza meg a bele való automata öntözés végső árát, ezért nem lehet mondani látatlanban. A legjobb a helyszíni felmérés, de egy kerti tervre, sőt még egy jól elkészített skiccre a szükséges adatokkal is lehet készíteni mondjuk 90%-osan megfelelő ajánlatot. Ugyanakkor még ez sem garancia arra, hogy van olyan rejtett és befolyásoló tényező, amit csak a helyszíni felmérés tud feltárni és drágítja az öntözés szakszerű kivitelezését.

Mintaajánlatok tervekkel

Az alábbiakban megtalálható három gyakori kerti elrendezés, annak öntözőrendszer tervével és a hozzá tartozó öntözési árajánlattal. Ezek költségek bemutatása, csak tájékoztató jellegű. Apróbb eltérések is könnyen változtathatnak rajta, gyakran lefelé.

 Mintakert I.:

 A kert öntözendő területe 180 m2, a fűterülete körülbelül 160 m2.

 Az öntözőrendszer 20% kedvezménnyel bruttó: 490.198 Ft.-

 A tervhez tartozó árajánlatot itt tekintheti meg PDF formátumban.

 Árajánlat minta letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mintakert II.:

 A kert teljes öntözendő területe190m2, a fűterülete körülbelül 200 m2.

 Az öntözőrendszer 20% kedvezménnyel bruttó: 584.737 Ft.-

 A tervhez tartozó árajánlatot itt tekintheti meg PDF formátumban.

 Árajánlat minta letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mintakert III.:

A kert teljes öntözendő területe 500 m2, a fűterülete körülbelül 450 m2.

Az öntözőrendszer 20% kedvezménnyel bruttó: 1. 549.052 Ft.-

A tervhez tartozó árajánlatot itt tekintheti meg PDF formátumban. 

Árajánlat minta letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen egy korrekt árajánlat?

A korrekt árajánlatok díjmentesek!

Ha nem díjmentes, akkor én nem tartom korrektnek. Nem korrektek, amelyekben nincs tételesen és érthetően feltüntetve a szükséges anyaglista, valamint a kivitelezés munkadíja. Valamint nincs megadva egységben, és az összes darabszámban is a szükséges mennyiség, és ezekhez rendelt pontos ár. Ezek az árajánlatok nem bizalomgerjesztők.

Az automata öntözőrendszer árak és árajánlatok összehasonlításával nagyon sok információhoz juthatunk, az adott telepítő céget illetően a szakmaiságáról, a színvonaláról és a moráljáról, öntözési tapasztalatáról.

Ami biztos, hogy nem egy leegyszerűsített kivonat jár Önnek!

A korrekt telepítési árajánlat a következőket tartalmazza:

 • A szükséges anyagok tételes listáját egységárakkal, valamint az összegzésekkel.
 • A munkáinak a díját tételesen, akár részfeladatokra bontva.
 • A telepítésének a várható időtartamát.
 • A garancia feltételeit.
 • És a telepítését végző cég elérhetőségeit.

Javaslatok az árajánlat kiértékeléshez

Ha a kiépítési árajánlatban megtaláljuk a fent említett adatokat, akkor valószínűleg egy korrekt céggel van dolgunk. Ezeknek a cégeknek lesz weboldaluk, sok referenciájuk lesz, nyomtatott szórólapjaik a témában, céges autójuk és rendezett megjelenésük. Ezekből további következtetéseket vonhatunk le, a megfelelő választás érdekében.

A megépítéséről kapott árajánlatokban nézzük meg az árakat, és hasonlítsuk össze egymással. Akkor van rendben, ha nagyjából egyformák, viszont, ha van egy kirívóan magas, vagy alacsony, akkor élhetünk a gyanúval. Csak az árakat nézve nagy hibát követhetünk el! Nagyon fontos a műszaki tartalom átnézése is, mivel ez fogja megadni az ár –érték arányát. Lehet, hogy a legmagasabb áron dolgozó cég lesz az, aki a legjobb műszaki tartalmat biztosítja.

Van, hogy a biztonságosabb öntözés érdekében több öntözési zónát tervez valaki, így ez a csövek és a mágnesszelep felhasználásában mutatkozik meg, amitől magasabb az ár! Ugyanakkor a műszaki tartalom is magasabb! Lesz állandó víztartalék, így a rendszer biztonságosabban tudja megöntözni a kertjét akkor is, ha nyomás vagy liter veszteség képződik.

Vannak olyan települések a pesti agglomerációban, ahol a vízfogyasztás olyan gyorsan nő, hogy egy megépített öntözőrendszer a következő évben már túltervezett lesz. Ebből a megfontolásból lehet több zónára bontott, biztonsági tartalékkal építeni.

Ne gondolja azt, hogy csak egy összedobott telepítés árajánlat jár Önnek ingyen! Az tanácsolom, hogy az igények mellett nyugodtan legyenek vevői elvárásai a saját kertjét illetően. 

Hogyan vegyük át a kész öntözőrendszert?

Amikor az automata öntözőrendszer telepítés elkészült a kertünkben, akkor fontos meggyőződnünk róla, hogy az eredeti igények és megbeszélés alapján lett-e kivitelezve. Amennyiben módosítva lett, akkor tudjuk meg, hogy mi a módosítás pontos oka.

Van néhány laikus számára is könnyen megfigyelhető dolog, amiből meg tudja állapítani, hogy jól van-e letelepítve, illetve beállítva. Ezek megfigyelésével megállapíthatóvá válik, hogy milyen munkát kapunk a pénzünkért, illetve a hibák kijavítására kérhetjük a kivitelezőt.

 1. Ha a rejtett szórófejek pereme nincs síkban a talajfelszínnel, a szelepakna nincs a talajszintben, akkor élhet a gyanúval, hogy a többi nem látható része is hanyagul van összerakva.
 2. Ha a szórófejek locsolják a ház falát, vagy a burkolatot, esetleg átöntöznek a szomszédhoz, akkor a szórófejek nincsenek jól beállítva.
 3. Ha a próbaöntözés alkalmával száraz, vagy csaknem azonnal felszáradó területek maradnak, növények nem, vagy alig kapnak vizet, akkor a fejkiosztás, vagy a szórófejek beállítása hibás.
 4. Ha az esőérzékelő takarásban, vagy részleges takarásban van, akkor szintén telepítési hibáról beszélgetünk, mivel nem fogja érzékelni az esőt, és nem blokkolja a vezérlő automatikát. Abban az esetben is hibáról van szó, ha valamelyik szórófej lelocsolja az esőérzékelőt.
 5. Ha a vezérlő automatika nincs könnyen elérhető helyen.
 6. Ha a vezérlő automatika kültéren van elhelyezve, pedig beltéri kialakítású.
 7. A szórófejek nem érik el a kívánt öntözési távolságot, és nem képesek átfedésben öntözni.  (Itt szeretném megjegyezni, hogy vannak olyan területek (elsősorban Budapest agglomerációjában), ahol nagy az időszakos nyomásingadozás, és ezért a szórófejek teljesítménye is változó a különböző napszakokban. Egyszerűen mondva, nem minden napszakban tudja tökéletesen beöntözni a kertet.)
 8. Ha nem megfelelő mélységbe lettek leásva a felszín alatti csövek. Egy ásónyom mélység, azaz 25-30 cm a megfelelő, azonban vannak olyan extrém helyzetek, amikor beton, gyökér vagy más okán képtelenség 10 cm-nél lejjebb ásni.

Nem kell megijedni, ha a fent említett problémák közül egyet tapasztalunk, és olyan szerelővel van dolgunk, aki azonnal kijavítja. Figyelmetlenségből is „becsúszhat” egy hiba. Ha a szerelő zokszó nélkül kijavítja, akkor nagy a valószínűsége, hogy lelkiismeretes telepítővel van dolgunk, és egyébként a rendszer jól van összerakva és jól fogja öntözni a kertet.

Néhány mostanában készült munkánk képekkel

Hangulatos kert Pomázon

Nagy kihívás Gyálon, modern kis kert kialakítás

Minden a helyére került Dunakeszin is

Csömöri kert részlete, ahol egy 70 m2-es teraszkert kialakítása volt az igény

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat! 

Mit fog ebből megtudni?

 • Pontosan meddig tart!
 • Pontosan mi kell hozzá!
 • Pontosan mennyibe kerül!

 

 Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…