Öntözőrendszer javítás

VÁLLALUNK AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZEREK JAVÍTÁSÁT, ÁTALAKÍTÁSÁT, BŐVÍTÉSÉT, VALAMINT ÉVES KARBANTARTÁSUKAT MÁRKÁTÓL FÜGGETLENÜL!    

Tel: +36 30/743 5200 vagy +36 20/550 4042

A javítási, karbantartási, bővítési és átalakítási munkák öntözéstechnikai alkatrészeire és munkadíjára az aktuális akció nem vonatkozik!

Veszélyes hibák elhárítása!
Amennyiben olyan hiba merült fel az öntözőrendszerrel, amely vízkárral vagy nagymennyiségű víz elfolyással, áramütéssel vagy más azonnali reakciót igénylő problémával fenyeget, akkor mindenképpen kérje a szerelő tanácsát az elhárításhoz!

A leggyakoribb hibák elhárítása!
Leírjuk a hibák jelenségeit és azokat a teendőket, amelyekkel a hibák teljesen kezelhetők, illetve kezelhetők oly mértékben, hogy további problémák ne merüljenek fel addig, amíg az öntözőrendszer javítása a szerelőnk által meg nem történik.
A tíz leggyakoribb hibát szedtük csokorba ezen az aloldalunkon: Öntözőrendszer S.O.S.

Öntözőrendszer javítás

Bízza szakemberre!
A legnagyobb gyakorlatból származó szakértelmet valójában nem is a telepítés, hanem az öntözőrendszer javítás igényli a szakmában! Ezt tényleg csak a profi, évtizedes múlttal rendelkező öntözőrendszer telepítők képesek magas színvonalon csinálni.

Miért is fontos ez?
Lássuk csak! Az öntözéstechnikai gyártó cégek jellemzően úgy készítik az alkatrészeket – az öntözőrendszer kialakításához nélkülözhetetlen részelemeket -, hogy amikor azok elromlanak, akkor a cseréjük legyen az egyetlen lehetőség az öntözőrendszer javítására.  

A legtöbb esetben bizony tényleg elkerülhetetlen az új alkatrész beszerelése. Azonban a jó öntözőrendszer szerelő pontosan tudja, hogy mik a lehetőségei!

Sok telepítő nem tudja, hogy a vezérlő egységek (az öntözést irányító automatika) közül vannak olyanok, amelyeken van reset (újraindítás) funkció is. Ez a funkció töröl minden korábbi programot és képes „újraéleszteni” a vezérlő egységet. Csak egy példaként említettem meg. Természetesen javítási szempontból célszerű már az öntözőrendszer telepítésekor olyan vezérlő egységet választani, ami tudja ezt a funkciót!
Fontos az is, hogy a probléma vagy probléma együttes kommunikáljon számára és tudja azonnal levonni a helyes következtetéseket. Utána kizárásos alapon már könnyen felderíthető a tényleges ok.

Öntözőrendszer átalakítás

Az átalakítás két leggyakoribb oka:

 

1.    Megváltozott kerti paraméterek

Gondolhatnánk, hogy ez a legsűrűbb oka annak, hogy átépítésre szorul egy öntözőrendszer, de nem az. Természetesen előfordul, hogy egy medence, kerti sütögető vagy egy kocsi beálló miatt szükséges, hogy az öntözőrendszer szórófejeit áthelyezzük, vagy másmilyenekre cseréljük le.

2.    Megváltozott vízviszonyok (szivattyú vagy vezetékes víz mennyiségének illetve nyomásának visszaesése

Mostanában Budapest agglomerációja újra erősen terhelve van a kiköltözéssel, illetve az új épületek létrejöttével, amelyek új fogyasztókat jelentenek. Talán furcsa ez sokak számára, de vannak olyan települések, ahol, amikor mosnak az emberek, nem mennek az öntözőrendszerek.

Az infrastruktúra nem tudott olyan ütemben fejlődni, mint a fogyasztók száma! Ez annyit jelent, hogy egy 2-3 évvel ezelőtt tökéletesen működő 4 zónás öntözőrendszert ma 6 zónássá kell átalakítani ahhoz, hogy újra jól működjön. Sajnos, mert nehéz ennek a miértjét kommunikálni az ügyfeleknek.

Van egy olyan szituáció is, ami az öntözőrendszer javítását, illetve átalakítását igényli. Az aszályos években mindig, de az aszályos forró nyári hónapokban is gyakran előforduló jelenség az, hogy a kutak vízszintje lejjebb megy. Ez a változás, akár drasztikus mértékű is lehet! Lehet, hogy egy korábban önfelszívó szivattyú helyett egy búvár szivattyúra lesz szükség. Az is lehet, hogy a vízhozam úgy lecsökken, hogy használhatatlanná válik a kút, legalábbis rentábilis szempontból.

3.    Gyatra kivitelezés

Az öntözőrendszerek javításának és átalakításának leggyakoribb oka ez! Pedig sok jó kivitelező szakember van a hazai piacon, akik becsülettel végzik a munkájukat. Sajnos mégis előfordul időnként, hogy a kontárok úgy gondolják, hogy szerencsét próbálnak az öntözőrendszer telepítés piacán is.

Öntözőrendszer bővítés

 

Természetes dolog, hogy egy kertben néha változások történnek. Egy nagyobb fa kivágása, vagy egy épület elbontása miatt olyan területek szabadulnak fel, amelyek öntözést igényelnek. Ilyenkor a meglévő öntözőrendszer bővíteni vagy átalakítani szoktuk. 

Ez nem ritkán az öntözőrendszer vezérlő egységének cseréjével és új zónák beiktatásával és kiépítésével jár.

Öntözőrendszer karbantartás

Az öntözőrendszer éves karbantartásai a következők:
Tavaszi üzembehelyezés
Tavasszal az öntöző üzembehelyezése akár önállóan is megoldható, de ha valaki megnyugtatóbbnak tartja a szakember jelenlétét, akkor ezt általában minden öntözőrendszer szerelő vállalja.

Téli kompresszoros kifújás
Ősszel, még a fagyok beállta előtt, nagyjából október végéig, november elejéig el kell végezni az öntöző víztelenítését. Ez egy kompresszoros kifújásból áll, így nem marad víz az öntözőrendszer csőhálózatában, ezzel megelőzve a fagyási károkat.

Eseti karbantartás
Léteznek olyan speciális helyzetek is, amikor szükséges, hogy az öntözőrendszer bizonyos időnként történő karbantartása. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük az öntözőrendszer sorozatos javítását!
Ilyen lehet példaként az az öntözőrendszer, amit olyan vízforrásból üzemeltetünk, amely homokol. A homokleválasztót ebben az esetben a teljes telítődés elkerülése miatt üríteni kell. Ehhez nem minden esetben kell öntözőrendszer szerelőt hívni, mert a kiépítéstől függően ez egyszerűen egy csap megnyitásával is elvégezhető!

 Az öntözőrendszer javításhoz profi kell!

VÁLLALUNK AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZEREK JAVÍTÁSÁT,  ÁTALAKÍTÁSÁT, BŐVÍTÉSÉT, VALAMINT ÉVES KARBANTARTÁSUKAT MÁRKÁTÓL FÜGGETLENÜL!

Tel: +36 30/743 5200 vagy +36 20/550 4042

 

 A javítási, karbantartási, bővítési és átalakítási munkák alkatrészeire és munkadíjára az aktuális akció nem vonatkozik! 

KÉRJE AJÁNLATUNKAT!