Füvesítés profin, gyepszőnyegfektetéssel!

Nem kétlem, hogy akár a meggyőződés szintjéig is juthat egy kertépítő a füvesítés egyéb módszereinek az ajánlását illetően, akár a megvetéses technikával vagy akár a hidrovetéssel. Egy biztos, hogy a gyepszőnyeg használatával történő füvesítés a leggyorsabb eredményt hozza, a leglátványosabb füvesítési megoldás, és ami a legfontosabb, az bizony a kockázatmentessége!

Ezeket a tényeket nem lehet a gyepszőnyegtől elvitatni! Azt lehet róla állítani, hogy a legdrágább füvesítési eljárás, azonban ez sem igaz! Ami igaz, hogy kezdetben, azaz már a telepítését követően ki kell, érte fizessük azt, amit majd a többi módszernél folyamatosan mindaddig, amíg olyan minőségű lesz, mint a gyepszőnyeg. De mennyi a valószínűsége, hogy olyan lesz a minősége, mint a gyepszőnyegnek? ENNEK SZINTE SEMMI ESÉLYE!

A gyepszőnyeget ugyanis professzionális körülmények között nevelik speciális fűiskolákban napi huszonnégy óra felügyelettel olyan szakemberek, akik évekig vagy évtizedekig tanulták és fejlesztették tovább a tudásukat ebben a témában. Amikor tápanyagra van szüksége a gyepszőnyegnek, akkor pontos összetevőkkel kapja meg azt, naponta öntözik, hetente nyírják és permetezik mindig, amikor arra szüksége van. Kérdem én, hogy Ön ilyen szakember? Önnek van naponta annyi szabadideje, hogy folyton a növekvő gyepet gondozza, gyomírtsa? De ha igen, akkor mi lesz a madarakkal, amikor rájárnak a magokra? Mi lesz egy hatalmas eső után, ami elmossa a földet meg a magokat? Mi lesz a nagy szél után, ami felszárítja és levegőbe kapja a magokat? Nagyon magas a kockázat! Amikor Ön megvásárolja a gyepszőnyeget, akkor úgy adja ki rá a pénzt, hogy azt a kockázatot már valaki vállalta. Annak már csak a legyökeresedéséig kell sok víz és egy kis hajtató tápanyag, ellenben a többi módszerrel, ahol is a következő hónapokban nagyon intenzív öntözés, nyírás és gyomlálgatás fog következni temérdek idő ráfordítással! És a végén aligha lesz olcsóbb, míg aligha lesz olyan minőségű, mint a gyepszőnyeg. Ne dőljön be!