Kertépítés? Kérdezzen bátran!

Sajnos nagymértékben jelen van a megrendelők részéről a tájékozatlanság a kertépítés munkáival és a hozzávaló anyagszükséglettel kapcsolatban.

Gyakorta fogalmuk sincs, hogy mennyire összetett dolog a kertépítéshez szükséges anyagszükséglet, ami jellemzően nem azt a célt szolgálja, hogy az ügyfelünk zsebéből kivarázsoljuk a pénzt, hanem azt, hogy olyan munkát tudjunk elvégezni, ami profinak mondható, számunkra is vállalható, valamint megfelelő garanciaidővel ellátható. Bár egyre több kerttulajdonos számára magától értetődők azok az előnyök, amiket az automata öntözőrendszer kínál és semmi esetre sem szeretnék kihagyni a kertépítésből, mégis ez nem minden ember számára egyértelmű. Nem egy olyan emberrel találkoztam, aki egyenesen meg volt győződve arról, hogy az automata öntözőrendszer beépítése a kertbe azért van, hogy növelje a kertépítés árakat

Pedig ez nem így van! Persze könnyen átértelmezhető az, hogy a kertépítésre azért nincs garancia, ha nincs benne automata öntözőrendszer, mert így többen döntenek úgy, hogy kérik. A legtöbb korrekt kertépítő el sem vállal úgy egy kertépítést, hogy hiányozzon belőle ez a berendezés. Ennek valóságos oka hazánk időjárásában keresendő, valamint azokban az élő kultúrákban, mint például a gyepszőnyeg, ami tényleg nagyobb kiadásnak mondható, szemben az automata öntözőrendszerrel. Nagyjából 100m2 gyepszőnyeget már képtelenség hazánk aszályos és egyre forróbb időjárási viszonyai között legyökeresíteni más öntöző megoldásokkal. Lehet, hogy ez most nem reális néhány ember számára, azonban jó sokszor kiderült, hogy mindez igaz ahhoz, hogy ne kövessük el ezt a hibát a kertépítésnél. Különösen a kánikulában lehetetlenség a gyepszőnyeget szépen és egészségesen tartani öntözőberendezés nélkül. Szóval a beépítése legkisebb mértékben sem azt a célt szolgálja, hogy a kertépítő jobban járjon. Mielőtt belefogna a kertépítésbe javaslom, hogy jól járja körbe a témát. Kérjen több helyről is árajánlatot mielőtt meghozza a döntését!