Kertépítés ma már csak öntözőrendszerrel!

Nem mindenki számára világos, hogy ma már miért nem vállalnak garanciát a kertépítők egy kert megépítésére, ha ugyan elvállalják, mivel a korrektebb fajta nem is épít meg egy kertet, ha nincs benne öntözőrendszer.

Manapság a kertépítés árak igen magasak és a kert új állapotnak a fennmaradása teljes mértékben függ attól, hogy megfelelően van-e öntözve. Ezt a megfelelő öntözést pedig csak egyetlen berendezés tudja garantálni, mégpedig az öntözőrendszer. Természetesen ilyenkor mindig az automata változatra gondolok, hiszen mi más garantálná azt, hogy a kertépítő távollétében biztosan megtörténik majd az öntözés. Az öntözés, ami minden vegetáció életben maradásának az alapvető feltétele.

Sajnos én magam is nem egyszer tanultam meg és mondtam fel ezt a leckét, így a továbbiakban kertet csak az öntözőrendszerrel együtt vagyok hajlandó építeni. És mielőtt megfordulna bárki fejében az, hogy ez azért lehet, hogy még egy prémium haszonnal járó terméket sózzak a kerttulajdonosokra kijelentem, hogy ez nem igaz. Egyrészt úgy igaz ez. Ahogyan állítom, másrészt pedig ma már ez nem is prémium termék. Az egy tévhit, hogy az öntözőrendszer luxuscikk és nagyon drága termék. Én azt hiszem mára már az is kijelenthető, hogy az öntözőrendszer polgárivá vált, és ezt az ára is maximálisan tükrözi. Nem állítom azt, hogy tolonganak érte és minden kertbe lesz az év végére, csak azt mondom, hogy sokkal elérhetőbbé vált!

Ahol pedig gyepszőnyeggel oldják meg a kert füvesítését, ott kifejezetten ajánlom, hogy hallgasson a tanácsomra és esze ágában se legyen öntözőrendszer nélkül belevágni egy ilyen költségvetésű munkálatba, ami a költségeit tekintve messze felülmúlja még a legdrágább öntözőrendszerét is.