Kertépítés nagy gyakorlattal és szakmaszeretettel!

Szerencsére nem csak én vélekedek így a kertépítésről. A magam részéről úgy vettem észre, hogy a hazai kertépítésben szereplő vállalkozások jelentős többsége komolyan gondolja a munkái és tevékenységeinek a minőségét és azt nagy szakmaszeretettel végzi.

Ez jól látható a megépített kertek minőségében és egyéb más megnyilvánulásokban is a piacon. Ilyenek azok a szakmai napok és rendezvények, kiállítások, ahol a kertépítő szakma felvonul és ismerteti eredményeit, bemutatja a munkáit. Továbbiakban meglátszik még abban is, hogy nincs már nagyszámban jelen a „mindenáron elvállalom” szindróma, ami jó néhány éven keresztül nem hagyta kibontakozni a kertépítést.

Ma már egy korrekt kertépítő nem vállal olyan munkát, amiben nem alapvető fontosságú helyen szerepel a professzionális automata öntözőrendszer kiépítése a kertben. És itt szeretném helyretenni a dolgot, hogy ennek semmi köze a magasabb profit eléréséhez egy munkán, hanem a garanciavállaláshoz és a magas minőség fenntartásához van köze. Hazánk időjárása olyan szélsőséges irányokat vett fel a csapadék mennyiség valamint annak eloszlása tekintetében, amely mellett képtelenség más öntözési módszerrel kielégítően öntözni a kertet. Nem könnyít a helyzeten az egyre gyakrabban előforduló és tartósan kialakuló kánikula sem, amely a növényeink számára éppen annyira kemény feltételeket teremt, mint a mi számunkra is. Napok, de néha órák kérdése is lehet egy növény leperzselődése az ilyen fokú tűző napon. Tehát az automata öntözőrendszer létkérdés a kertépítésben és nem luxus vagy más megfontolás akkor, ha a garancia és a szép kert ettől függ! A legtöbb korrekt kertépítő a gyepszőnyeggel való füvesítést helyezi előtérbe és megtesz mindent azért, hogy szétoszlassa azt a tévhitet, miszerint a gyepszőnyeg drága! A gyepszőnyeg kezdetben költséges, azonban a kockázatmentességét és az azonnali értékeit figyelembe véve messze a legolcsóbb megoldás. Csak kérdezze meg bármely kertépítőt, ha kíváncsi az igazságra!