Kertépítést csak gyakorlott szakembertől!

Nem állítom, hogy nem lehet házilag egy jó kertet összedobni, sőt különbet is mint sok másik embernél látható, azonban ahhoz, hogy az tényleg professzionális legyen, és minden összetevőjében megfeleljen annak is, ami a növénykultúra egészséges növekedéséhez szükséges, csak szakembert ajánlok.

Olyan kertépítő szakembert, akinek nagy gyakorlata van a kertépítés területén! Ez a legfontosabb eleme és összetevője egy kertépítésnek. Lehet erről mást gondolni, de számomra megdönthetetlen tény, hogy bármilyen kreatív dolog cementje az alkotója. És jobbára (kimondva vagy kimondatlanul) ezt minden alkotó tudja is. Nem kevés weboldal próbál szakmai tanácsokkal, a munkafolyamatok pontos leírásával, a termékek részletes és pontos bemutatásával tanácsolni, hogy mit szükséges tenni.

Ugyanakkor ezek lényegében egy olyan összetett folyamatot kívánnak bemutatni, melyek burkoltan arra szeretnének rávilágítani szerintem, hogy ne fogjon hozzá a kertépítéshez, hanem inkább bízza szakemberre! Aki persze jártas már a kertépítésben annak kiegészíteni vagy felfrissíteni a tudását mindez nagyon jó, de lássuk, hogy neki már gyakorlata van mindebben. Semmilyen alkotó tevékenységtől sem szeretnék eltántorítani senkit! A célom ezzel az írással nem ez! Statisztikai alapon állítom azt, hogy a nagy hévvel nekilátott munkákhoz való végső elkeseredésben kihívott kertépítő szakemberek nagyon jól keresnek a helyreállításból, mely gyakorta sokkal nagyobb munkával jár, mint ha egy gyakorlott kertépítő látott volna hozzá. Kis munka kis pénz, nagy munka nagy pénz. Én magam sem kerülöm el évről-évre néhány alkalommal ezeket a „weboldalon olvastam” kerteket. Mindezeket megelőzhette volna, aki tette azzal, hogy ha sokkal körültekintőbben TÁJÉKOZÓDIK! Vegye fel a telefont és hívjon fel egy-két kertépítőt, akár engem és tájékozódjon arról, hogy mi a véleménye erről egy kertépítést végző szakembernek! Ő vajon hogy látja, mi a legjobb megoldás? Van-e olyan, hogy szakmai felügyelet? Stb. Tegye fel a kérdéseit bátran!