automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítésKerttervezés az Ön kertjére és igényeire szabva!

Értékelés:
(40 szavazat)

A kerttervezés során messzemenőkig figyelembe vesszük a kertjének sajátosságait, és az Ön elképzeléseit! Így a valóság szebb lehet, mint ahogy Ön megálmodja!

Kerttervezés Kerttervezés

Munkáinkból azt szeretnénk, hogy kiderüljön, hogy ügyfeleink igénye és ízlése fontos a számunkra! A közös konzultáció mindig meghozza a sikeres végeredményt.

A következőkben egy átfogó anyagot olvashat el erről, amit próbáltam úgy összeállítani és megfogalmazni, hogy egy laikus számára is világosan érthető legyen. Amennyi lehetőségem volt rá, úgy kerültem a szakkifejezéseket, illetve sok képpel illusztráltam a jobb megértés érdekében. Bizonyos részeken menü hivatkozásokat is elhelyeztünk, hogy ha több adatra van szüksége, akkor részletesebben is tájékozódni tudjon. Az oldalunkon bemutatott kertterveket, 3D-s látványterveket és látványterv videókat a Bokréta Garden kerttervező stúdió készítette. Reméljük, hogy munkáikból sok ötletet tud meríteni.

Mi a kerttervezés?

A tervezési folyamat nem más, mint a megrendelő elképzeléseinek, gondolatainak papírra vetése, a megrendelőt értő és szakmailag felkészült kertépítő által. Ez egy párbeszéd, konzultáció, amelyben a kertépítő a megrendelőben felmerülő igényeket, és a helyben, a környezetben rejlő adottságokat viszi rendezetten papírra. A végeredmény egy vizuális értelmezhetőség.

Ez a megrendelőről szól. Ha a megrendelő Ön, akkor Önről!

A házát körülölelő telek az Ön tulajdona, tere, birtoka, ahol jól szeretné érezni magát és azt szeretné látni, ami Önnek szép. Mi nem akarjuk megtervezni a kertjét Ön helyett, viszont kiválóan értünk ahhoz, hogy megértsük, amit szeretne és szakmailag, esztétikailag is a lehető legjobban valósuljon meg az, amit elképzelt. Ez a kreatív folyamat nem csak a megfelelő technikák alkalmazásáról szól, hanem egy látásmódról, amivel a környezetünket érzékenyebben és kreatívabban szemléljük.

A kertet tervező feladata, hogy a természet kimeríthetetlen sokszínűségéből azt a kompozíciót állítsa össze, amit majd a saját kertünknek hívhatunk. Előre látva azt a folyamatot, amit a tulajdonos csak az elkövetkezendő hónapokban és években fog meglátni. A folytonos növekedésből adódó térváltozást, a levélhullást, a virágzást és a színek változását úgy, hogy a folytonos változásokkal egyre inkább épüljön, és egyre tökéletesebb legyen. 

Mindig kell a kerttervezés?

Nem, nem mindig szükséges. Amikor kertfelújításról, vagy kertátépítésről van szó, akkor nincs szükség rá, hogy ilyen kiadásokkal is számolnia kelljen a tulajdonosának. Természetesen az alapos felmérés, és a személyes konzultáció elengedhetetlen része a sikeres kertépítésnek.

Egy rutinos kertépítő, egy szakmailag kihívást nem jelentő kivitelezési munka esetében szintén elhagyhatja a terv készítését. Ennek a költségeit inkább a minőség emelésére, vagy a továbbcsinosítására fordíthatja. A szakmailag kihívást nem jelentés nem azonos a középszerű vagy hanyagul elkészített kerttel.

Ilyen kertek lehetnek például a mostanában divatos szabadidőkertek, melyekben a szélre rendezett örökzöld sorok, nagyobb felületű gyepes területek, valamint egyszerűbb növénycsoportok találhatók klasszikus megoldásokkal.

Van azonban, amikor nem csak szükséges, de törvényileg szabályozottan kötelező is! Ezt kertépítészeti engedélyezési tervnek hívják! És nem csak Budapesten van érvényben.

Mikor kötelező a kertépítészeti engedélyezési terv?

Vannak olyan esetek, amikor előírják a jogszabályok. Ebben az esetben csak építész kamarai tagsággal bíró tájépítészmérnök által elkészített kertépítészeti terv dokumentáció felel meg.

A település, vagy a kerület helyi építési szabályzata tartalmazza az eseteket, hogy mikor szükséges kertépítészeti engedélyezési terv benyújtása az önkormányzathoz. Budapesten például egyes kerületekben az érvényes kerületi építési szabályzat alapján minden esetben kötelező az építési engedélyezési tervhez kertépítészeti munkarészt is benyújtani, függetlenül attól, hogy érinti-e az építkezés a kertet, vagy sem. A települések és a kerületek ezzel óvják meg a zöldterületi arányt, valamint az értékes faállományukat.

Természetesen a szabályozás a közterületekre teljes mértékben a települések vagy kerületek önkormányzatának a kezében van, ugyanakkor a magánkertek is befolyásolják a hely zöldfelületi összképét. Ezért bizonyos esetekben a telkek nagyobb terepmunkáit is szabályozzák azzal, hogy a kertészeti engedélyeztetési tervet igényelnek a végzésükhöz.

A legsűrűbben előforduló engedélyhez kötött művelet a fakivágás. Amikor ugyanis díszfát (tehát nem gyümölcsfákat) szükséges kivágni a kertből, akkor ez fapótlási kötelezettséggel jár.

Miért fontos a kerttervezés?

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/kerttervezes#sigProId4235983d51

Ahhoz, hogy a kertünk szépsége és harmóniája összhangban legyen, nem elég az, hogy a benne lévő kultúra egészséges és szép legyen, szükséges az is, hogy harmonikus elrendezésben legyenek egymással és a környezettel.

A szép zöld tér több mint, az elemek az összeillesztett egysége. A harmónia egy gondos tervezői munka, és egy szakértelmen alapuló kertépítés eredményeként jön létre. A kertben lévő harmóniát nem a minőségi gyepszőnyeg, vagy a legjobb térkő fogja megadni, hanem önmagunk, házunk, és a környezetünk hangulatát lekövető és felerősítő formák egésze.

Biztos vagyok benne, hogy Önnek eszébe sem jutott volna, hogy a házát mindenre kiterjedő építészeti terv nélkül építtesse meg. A tervezés egy fontos lépés, ami nem csak megadja a kertépítés gyakorlati lépéseit, hanem ha jól van kezelve, akkor félreértések sorát előzi meg. De nem csak a tervezés, hanem az építés előtti kellő mennyiségű konzultáció is legalább annyira fontos. 

Látványterv részletek – kerti építmények

Ezek a látványtervek nem csak Budapest és agglomerációjából érkező megbízásból készültek, hanem számos felkérés érkezett az ország más részeiből is. Mi vidékre is szívesen készítünk megbízóink számára árajánlatot. Sőt! A helyszíni felmérésre és konzultációra is fel vagyunk készülve, valamint országos partnerhálózatunkon keresztül a kivitelezést is lebonyolítjuk.

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/kerttervezes#sigProIdc1ca832c95

Látványterv részletek - növénycsoportok

Igény szerint a felülnézeti vázlatterv részleteit 3D-s látványtervként is elkészítjük! Ebben az esetben a tervezett kerti munka bizonyos részleteit vagy egészét oldalnézetből is meg lehet tekinteni, vagy a modern 3D-s videó segítségével be is lehet járni.

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/kerttervezes#sigProId0660df8ba9

Kertépítési kalkuláció

Amikor elkészült javaslom, hogy készítsen egy kalkulációt arra, hogy mennyibe fog kerülni ez magának. Semmi esetre se fogjon hozzá e nélkül, mert váratlan meglepetésekben lehet része. Jó, ha fejben felkészül arra is, hogy a kertépítés 20-25% több lesz, mint a tervezett összeg. Informálódjon, mielőtt belevág, de a biztonsági tartalék a változásokra mindig csak jól jöhet!

Érdemes a részletes és áttekinthető árajánlat kérés, hogy világos legyen, hogy minek mennyi az ára. Amennyiben a vázlatterv saját maga által készült, akkor jó, ha látja azt egy profi is. A szaktanácsadás ki fogja szűrni az esetleges hibákat.

Ha ez az infó is megvan, akkor jöhet a helyszíni terepmunka!

Munkáinkból tapasztalatot nyerve leírtunk néhány konkrét kalkulációt is. Ehhez szerintem még fontos adat lehet az is, hogy mi Budapest és környékéről szerezzük be az alapanyagokat. 

Megjelenés a médiában is...

A Bokréta Garden kerttervező stúdió szaklapokban is publikál a minőségi kerttervezésről, a téli kerti teendőkről vagy éppen a madárbarát kertekről!

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/kerttervezes#sigProId8ea1346525

 

A kert megtervezésétől a megvalósulásig

Az országos partnerhálózatunk becsületes és megbízható szakembereinek köszönhetően nem csak a kert megtervezését, hanem a kivitelezését is tudjuk vállalni az ország bármely területén. 

Igény: Komplett kertépítés

Tervező: Bokréta Garden

Kivitelező: Szabó László és az Esőgyár Kft.

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/kerttervezes#sigProIdd6d55db671

 

Igény: Komplett Kertépítés és teraszkert

Tervező: Bokréta Garden

Kivitelező: Bozsik Viktor és a Cérnaszál-Fűszál Kft.

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/kerttervezes#sigProId7b4fd4ed7c

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

 

Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel...