Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester

Kerttervezés

Mi a kerttervezés?
Mindig kell a kerttervezés?
Miért fontos a kerttervezés?
A kerttervezés legfontosabb kérdései
Kerttervezés lépésről lépésre
Tanácsok a növényzet kiválasztásához
Kertépítés kalkuláció

 

Mi a kerttervezés?

A kerttervezés nem más, mint a megrendelő elképzeléseinek, gondolatainak papírra vetése, a megrendelőt értő és szakmailag felkészült kertépítő által. Ez egy párbeszéd, amelyben a kertépítő a megrendelőben felmerülő igényeket, és a helyben, a környezetben rejlő adottságokat viszi rendezetten papírra.

A kerttervezés a megrendelőről szól. Ha a megrendelő Ön, akkor Önről!

A kert az Ön tulajdona, tere, birtoka, ahol jól szeretné érezni magát és azt szeretné látni, ami Önnek szép. Mi nem akarjuk megtervezni a kertjét Ön helyett, viszont kiválóan értünk ahhoz, hogy megértsük, amit szeretne és szakmailag, esztétikailag is a lehető legjobban valósuljon meg az, amit elképzelt.

 

Mindig kell a kerttervezés?

Nem, nem mindig szükséges. Amikor kertfelújításról, vagy kertátépítésről van szó, akkor nincs szükség rá, hogy ilyen kiadásokkal is számolnia kelljen a kert tulajdonosának. Természetesen a kert alapos felmérése, és a személyes egyeztetés elengedhetetlen része a sikeres kertépítésnek.

Egy rutinos kertépítő, egy szakmailag kihívást nem jelentő kert megépítésénél szintén elhagyhatja a kerttervezést. Ennek a költségeit inkább a minőség emelésére, vagy a kert további csinosítására fordíthatja.

Ilyen kertek lehetnek például a mostanában divatos szabadidőkertek, melyekben a szélre rendezett örökzöld sorok, nagyobb felületű gyepes területek, valamint egyszerűbb növénycsoportok találhatók klasszikus megoldásokkal.

 

Miért fontos a kerttervezés?

Ahhoz, hogy a kertünk szépsége és harmóniája összhangban legyen, nem elég az, hogy a növények egészségesek és szépek legyenek, szükséges az is, hogy harmonikusan legyenek elrendezve.

A szép kert több mint, a kertépítés elemeinek az összeillesztett egysége. A szép kert egy gondos kerttervezés, és egy szakértelmen alapuló kertépítés eredményeként jön létre. A kertben lévő harmóniát nem a minőségi gyepszőnyeg, vagy a legjobb öntözőrendszer fogja megadni, hanem önmagunk, házunk, és a környezetünk hangulatát lekövető és felerősítő formák egésze.

Biztos vagyok benne, hogy Önnek eszébe sem jutott volna, hogy a házát pontos építészeti terv nélkül építtesse meg. A kerttervezés egy fontos lépés, ami nem csak megadja a gyakorlati lépéseket a kertépítés folyamán, hanem ha jól van kezelve, akkor félreértések sorát előzi meg.

 

A kerttervezés legfontosabb kérdései

Amikor a kertépítés igényeit mérjük fel, akkor ezt a kerttervezés alapvető kérdéseinek az átbeszélésével tudjuk pontosan felmérni. Ha Ön kerttervezés előtt áll, akkor javaslom, hogy előre gondolja át a válaszait és tájékozódjon azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, amelyekben nem tud dönteni adatok hiányában.

Mekkora összeget kíván a kertépítésre fordítani?

Ez egy igen fontos kérdés, amit jó előre tisztázni, mivel ha a kerttervezés után derül ki, hogy a ráfordítandó összeg csak a fel a koncepciónak, akkor a munkát elölről lehet kezdeni. Jellemzőbb inkább az, hogy a kertépítésre fordított összeg megemelkedik a munka végére, és ennek ellenére a kerttulajdonos nagyon boldog! Lásd: Kertépítés ÁRAK

Mi maradjon meg a kertben?

A meglévő kert területén lehetnek olyan fák és bokrok, kocsibeálló, vagy fészer, amelytől nem szeretne megválni, viszont szeretné, ha a kerttervezés során beilleszkednének a kert hangulatába.

Szívesen lát a kert területén madarakat?

Ha igen, akkor kis odafigyeléssel, és nagyon egyszerű, és dekoratív elemek alkalmazásával is lehet úgy alakítani a kertet, hogy a madarak szívesen látogassák. Ezek lehetnek etetők, itatók, kis tavak, de lehet akár a kerttervezés tudatosan is annyira tudatos, hogy a választott növények táplálékot, és természetes búvóhelyet biztosítsanak a madaraknak. Lásd: Madárbarát kertépítés

Milyen stílusú kert tetszik?

Van néhány kerttípus, amely karakterében, stílusjegyeiben különbözik a többitől, és ezért valamilyen stílusirányzatként hívjuk ezeket. Mivel mi sem vagyunk egyformák, ezért semmi csodálkozni való sincs abban, hogy kinek ez, kinek pedig az tetszik. Mégis javaslom, hogy ne tájidegen kertet építsen, mivel a kert harmóniáját végső soron a házhoz, és a környezethez való illeszkedése fogja adni.  Lásd: Kertépítés

Mire szeretné használni a kertet?

Ez a tényező ismét alapjaiban képes változtatni a kert kialakításán, ezért szoros összefüggésben van a kerttervezés munkájával. Ha szeretne játszani a gyerekével, az unokáival, akkor ehhez teret kell biztosítani, és strapabíró gyepfelületet. Ha a kertben csak gyönyörködni szeretne, és mint esztétikai élményt nyújtó látványt kívánja élvezni, akkor a gyepnél finomabb pázsitot tervezünk, és pazar növényeket. Lásd: Füvesítés

Melyik évszak a kedvence?

Minden kert más, és más arcát mutatja a különböző évszakokban. A tudatos kerttervezés képes olyan növények kiválasztására, amelyek formájukkal, virágaikkal, színükkel a kedvenc évszakunkban teljesednek ki.

Melyik napszakban használja?

A nap, a kert területének fekvése szerint halad át. Ha napközbeni használat mellett inkább árnyékos használó felületet szeretne, akkor tájolás szerint ültetett lombos növényekkel könnyű ezt megoldani. Míg, ha a koraesti órákban esetleg egy maradék kis fényre vágyna ugyanazon a helyen, akkor a kerttervezés során felfelé nyitott területben fogunk gondolkodni.

Melyek a kedvenc növényei, virágai?

Természetes, hogy a kedvenc virágait és növényeit mindenki szívesen látja a saját kertjében, ezért a kerttervezést alapjaiban határozza meg ezeknek a növényeknek a használata.

Allergiás valamilyen növényre?

A legszebb növény sem tud annyira vonzó lenni, hogy ha allergiás tüneteket okoz a környezetünkben, akkor is maradhasson a kertünkben. Egészségünk, jó közérzetünk megőrzése a kert egyik feladatának tekinthető. Ha egy növény tudvalevőleg „ellene” dolgozik, akkor ne kerüljön be a kerttervezés koncepciójába. Lásd: Egészséges öntözőrendszer

Milyen növények ne legyenek semmiképp?

Egy díszkertet én szinte el sem tudok képzelni tiszafák nélkül. Pedig a tiszafa levele és a termése is mérgező. Ha kisgyermekek is lesznek a kertben, akkor ez a tény egy erős szűrő lehet arra, hogy szelektáljunk már a kerttervezés során.

Lesz-e a kert területén kutya?

Szoktam hallani, hogy „kutya vagy kert”. Ennek részben igazat is adok, de nem teljes mértékben. Gondos odafigyeléssel, a kutyus útvonalainak kialakításával megoldható, hogy a kert is szép legyen, és a kutya is maradjon. Viszont mindenképpen fontos, hogy a kerttervezést megelőzően tudomásunk legyen róla.

Lesz-e a kert területén játszótér?

Ha lesz, akkor valószínűleg szükséges lesz egy útra, vagy utakra, amelyeken meg lehet közelíteni. Játszótér közelébe nem praktikus a kerti tó, vagy a rózsabokor. A helyének a kijelölése az ésszerűséget és a biztonságot egyaránt szükséges, hogy szolgálja, nem csak a vidámságot.

A nyári estéken legyen-e kiülő, esetleg sütögető?

Jó tudni, hogy egy sütögetőt ne tervezzünk olyan helyre, ahol a füst útja nem biztosított, vagy fokozottabb gyulladásveszély van. Egy sűrű lombú növény alatt nem jó választás elhelyezni, míg a kiülőnek kifejezetten ideális lenne egy jó árnyékot adó hely.

Parkoló autók helye, járó utak, a burkolatuk

A burkolat szerkezete, színe jó, ha harmonizál a kerttel, és bele tud olvadni az egységébe. A kocsibeálló mellé, nem tervezünk olyan növényeket, melyek később a növekedésükkel, vagy az esetleges ragacsos termésükkel lehetetlenítik el a praktikus parkolást. Ez is a tudatos kerttervezés része.

A belátást szükséges-e takarni valahol?

Van úgy, hogy nem szeretnénk, ha a szomszéd, vagy az utcafronton elsétáló belátna a kertünkbe. Érthető, ha a privát szféránkon, és magánterületünkön nem „figyelne” meg minket senki. A kerttervezés megalkotásakor koros növények takarásával, vagy más egyéb elemek segítségével ezeket könnyen megoldhatjuk.

Mikor használják a kertet - állandó, vagy időszakos?

Ha egy nyaraló kertjének a tervezéséről van szó, ahol nem mindig megoldott az állandó gondozás, akkor törekedni kell arra, hogy olyan élőflórát telepítsünk, amely a legkevesebb törődést igényli.

Mennyi időt fog tudni fordítani a kert gondozására?

Bár a sorban az utolsóként szerepel ez a kérdés, mégis ez a legfontosabb! Bármilyen kert megépítése csak ideig-óráig marad az adott pillanatú szépségében, hiszen a kert változik. A növények, és a fű növekszenek, amit csak munkával, tehát ráfordított idővel tudunk folyamatosan széppé tenni, és fenntartani az egészségét. Ez vagy időt, vagy pénzt fog kérni tőlünk. Valamelyiket biztosan! Gondolja ezt is át alaposan, mielőtt belevág a kerttervezés, és a kertépítés gyönyörű munkáiba.

Ezek természetesen csak azok a kérdések, amelyek a kerttervezés közvetlen befolyásoló kérdései. Vannak olyan adott dolgok, amelyekhez mindenképpen igazodni kell. Ilyenek a telek fekvése, vagy a kertben futó közmű hálózat. Lásd: Kertfenntartás

 

Kerttervezés lépésről-lépésre

Első lépésben nagyon fontos, hogy őszinték legyünk magunkhoz két dologgal kapcsolatban!

 1. 1. Az egyik az, hogy mennyi szakértelme, és készsége van a kerttervezés és a kertépítés munkáihoz?
 2. 2. A másik, pedig, hogy mennyi ideje lesz majd a kertfenntartásra, amikor majd elkészült a kert? Lásd: Kertfenntartás

Ha ezeken túljutott, és őszinte volt önmagához, akkor jöhet a kerttervezés.

 

Készítsen egy alaprajzot

Figyelje meg, hogy mekkora tér áll a rendelkezésére, az új kert megépítésének számára. Mérje meg pontosan a telkünk határvonalait, és minden benne lévő tereptárgy kerületét. Pontosan mérje meg, hogy a háza, az autóbejáró, a fészer, vagy a garázs, és azt is, hogy ezek milyen messze vannak a telek határvonalaitól. Ezen információk végeredményeként a kerttervezés helyszínének a méretarányos térképét fogja megkapni. Amikor ez elkészült, akkor készítsen belőle néhány másolatot.

 

Készítsen helyzetelemzést

Fogja az egyik alaprajzot, és rajzoljon fel minden olyan bokrot és fát, amelyet szeretne megtartani. Jelölje be a rajzán az esetleges szintkülönbségeket, és ha ezekre lépcsők vezetnek fel, akkor azokat is. Ha olyan burkolatok, vagy járófelületek is vannak, amelyek megmaradnak majd a kertépítés során, akkor azokat is rajzolja fel. Fontos, hogy a közmű nyomvonalait is rajzolja be, víz- és gázvezetékek, telefon- és áramkábelek nyomvonalait. Amikor elkészült, akkor eljutott a tényleges kerttervezés munkájához.

 

Tájolja be az alaprajzot

A kerttervezés növényeinek az elhelyezését meghatározó legfontosabb tényező, az északi irány betájolása, mivel a növények elültetésénél látnunk kell, hogy merre esik az árnyékuk. Ha van uralkodó széljárás, akkor azt is tüntesse fel a rajzon. Továbbá tüntesse fel, hogy hol helyezkednek el a már meglévő árnyékos helyek.

 

Vizsgálja meg a kert talaját

Állapítsa meg, hogy milyen típusú talaj van a kertjében, és mérje meg a pH értékét.

Öt alapvető talajtípus létezik: homok-, agyag-, mész-, vályog- és tőzegtalajok. Ennek helyes felismerésétől függ, a helyes megmunkálása, valamint az is, hogy milyen összetevőkkel kell javítani a kertépítéshez való felhasználásra.

A különböző pH értékek különböző növényeknek kedveznek, vagy gátolják meg a beültetését. A patikákban kapható pH teszterek segítségével ez könnyen megmérhető. Jegyezze fel, hogy milyen értéket kapott, mert fontos lesz a kerttervezés során.

 

A listák elkészítése

Ezek a listák - bár némely elemeiben magától értetődőek - sokat segíthetnek, hogy fejben jobban orientálódjon, és tapasztalatból mondom, hogy rengeteg ötlet születhet meg, ami színesebbé teheti a kertet és sikeresebbé a kerttervezés munkáját.

 1. 1. Készítsen listát a kertben lévő dolgokról. Jegyezze fel a kutyaólat, a ruhaszárítót, a szőnyegporolót.
 2. 2. Azokról a dolgokról készítsen listát, amiket szeretne a kertben.  Lehet ez játszótér, homokozó, öntözőrendszer, teraszklíma, sziklakert, gyepszőnyeg, grillező.
 3. 3. Írja össze azokat a kertstílusokat, kertrészleteket, amik tetszenek Önnek. Mediterrán jellemzők, vagy falusias kert, esetleg a funkcionális szabadidőkert.
 4. 4. Nézzen körül a környezetében, sétáljon egyet a környező utcákban, és figyelje meg az uralkodó kerttípusokat. Nézze meg, hogy mely növények és kerttípusok, amelyek jól érzik magukat, és könnyű fenntartani őket.
 5. 5. Nézze meg a háza színeit, a struktúráját, vagy a szobák, előterek hangulatát, és próbáljon találni olyan növényeket, amelyek visszaköszönhetnek a kertben is, mint az otthon természetes meghosszabbítása. Ötleteljen!

A 2-5.-ig lépéseknél újra legyen teljesen őszinte magához, amikor kiválasztja a megfelelőt. Pontosan informálja magát, hogy az mennyibe kerül, és mennyi törődést fog igényelni. Ne okozzon magának meglepetéseket!

 

Egyezményes jelek

A kerttervezés munkálatai alatt az egyezményes jeleket használja. A nagyobb fáknak, a sövényeknek, bokorcsoportoknak, vagy a gyepfelületeknek is vannak megfelelő jelei. Ezek nem véletlenül alakultak ki, hanem azért, hogy a kertterv világosan áttekinthető legyen, és bárki szakember számára könnyen érthető, és vizuálisan érzékelhető.

 

Válasszuk ki a fákat

! FONTOS: Csak olyan fát válasszon, amelyik megfelel ezeknek a szempontoknak:

 1. 1. Talajtípus
 2. 2. A talaj pH értéke
 3. 3. Fényviszonyok
 4. 4. Nedvességviszonyok
 5. 5. Közmű

Fontos szabály a kerttervezés folyamatának, hogy a nagyobb dolgok, növények elrendezését kövessék a közepesek, majd a kisebbek, és ne fordítva! Ezért a tényleges növénytervezéskor először a fáknak kell megjelenniük a kerttervezésben. A fakiválasztás azokban a kertekben még inkább fontossá válik, amely kertek kisebbek, vagy közepes méretűnek mondhatók, mivel itt az egy, vagy csak néhány fa helyes kiválasztása a kerttervezés legmegfontoltabb döntése kell, hogy legyen.

Fák és a kerttervezés:

 1. 1. Amikor kiválasztja a fát, akkor vizsgálja meg azt is, hogy az adott növény gyökérzete mennyire agresszív növekedésű. A kerttervezés során ne telepítse a vízvezetékek, vagy egyéb közműk fölé, mert kárt tehet abban. És túl közel se ültesse a házához, vagy összefüggő burkolathoz.
 2. 2. Növekedésük során a fák befolyásolni fogják a ház fényviszonyait, és takarhatják a kilátást is.
 3. 3. Lombkoronájukkal árnyékos területeket fognak adni, amely más, akár meglévő növények növekedését, vagy életképességét fogják akadályozni.

Árnyék, és takarás

A fáknak a formája határozza meg, hogy mennyi árnyékot tud létrehozni. Egy ernyő alakú fa több árnyékot fog produkálni, mint egy oszlopos növekedésű.

Ha – klasszikus módon – a nyári napfényben hűsítő árnyékra vágyik, míg a zord télben világosságra, akkor mindenképpen válasszon lombhullató fát. Az árnyékot biztosító fák között is van különbség, az árnyék tekintetében. Vannak erős, hűvös árnyékot adó, és félárnyékot, azaz szűrt fényt átengedő fajták.

Amikor egy mélyárnyékot létrehozó fajtát választ, akkor arra is figyeljen, hogy ott a gyep, vagy pázsit nem fog megtelepedni. Az ilyen helyekre árnyékliliomot, vagy páfrányféléket tervezzen, amiket világos görgeteg kövekkel, esetleg fenyőkéreggel dekorálhat. Ezek a fák között olyan is lehet, mint a dió, vagy a fenyő. Szinte képtelenség vegetációt létrehozni alatta, mivel módszeresen mérgezi a leveleivel a talajt.

Szél

Ha a faválasztásban meghatározó tényező a széltől való védelem, akkor könnyű lombozatú örökzöldet válasszon. Ezek jobban felfogják a szelet, mint a lombhullató társaik. Ha olykor erős széltől is védelmet kell biztosítani, akkor jó tudni, hogy ezeket a növényeket csak ritkábban, de akkor alaposan kell öntözni. Máskülönben a gyökérzetük a felszínen terjeszkedve, csak egy ideig tudják majd megtartani a növényt.

Allergia

Bizonyos fatípusok többeknek okozhatnak allergiás tüneteket. Legyen körültekintő, már amennyire lehet. Azért jó, ha tudja, hogy az automata öntözőrendszer porlasztott vízcseppjei, valamint a napi intenzitása miatt, a kert még a pollenidőszakok csúcsán is enyhébben lesz fertőzve, mivel a pollen egy része megkötődik. Lásd: Egészséges öntözőrendszer

Fenntartás

Minden fa egy csodálatos élőlény. Viszont elkerülhetetlenül madarak, rovarok fogják lakni, leveleket, gyümölcsöket, faágakat fog hullatni, és ezzel időszakosan nehezíteni fogja a kertfenntartást. Nehezebb lesz a füvet ápolni, és a burkolatokat is időnként gyümölcsök fogják borítani. Lásd: Kertfenntartás

Látvány

A fák formájukkal, változó színükkel, pazar illatukkal, virágaikkal, és termésükkel lenyűgöző látványelemei a kertnek, és igazi harmóniát tudnak varázsolni. Természetes alapjai a kert struktúrájának, és kihagyhatatlanok a kerttervezésből! Azt javaslom mégis, hogy próbáljon olyan fát választani, ami a leginkább megfelel az Ön által támasztott igényeknek. Biztosan nem lesz haszna belőle, ha egy idő után el kell távolítani azt a fát, mert valamilyen oknál fogva már nem maradhat. Akkor se lesz jó, ha szerette, és akkor sem, ha nem.

Ültetési tanácsok, Lásd: Kertépítési tanácsok

 

Tanácsok a növényzet kiválasztásához

Alapvető fontosságú szabály, hogy ne vásároljon csak azon az alapon növényeket, mert azok „növényből” vannak! Szinte kizárt, hogy sikerüljön minden szempontnak megfelelőt választania, mivel a szép, és harmonikus kert alapja a következetes kerttervezés.

Tanácstalanság

A megfigyelésem az, hogy a tanácstalanság adatok hiányából ered. Induljon el egy sétára és nézzen körül a környező utcák kertjeiben. Figyelje meg, hogy mi az uralkodó növényzet, és nézzen meg kertrészleteket, és ügyes kerti megoldásokat, ami tetszik Önnek. Nem mindenkinek van annyi tudása a kertészkedésről, hogy kapásból jól válasszon. Ezért jó, ha vásárol egy könyvet, amiben a kerttervezés, és a növények is demonstrálva vannak szakmai leírásokkal.

Beilleszkedés

A kerttervezés alapjául szolgáló növényeknek illeszkedniük kell a kert hangulatához, a kertstílushoz, és nem utolsósorban a házhoz. Döntse el, hogy inkább szabályos és szögletes formákat szeretne, vagy szabálytalan, és kiugró formák uralják a megálmodott kert struktúráját. A növényeknek be kell illeszkedniük a kert egészébe.

Élhetőség

Csak olyan növényeket válasszon, amelyeknek a kert egy adott részén lévő fényviszonyok, és a talajviszonyok is adottak. Vannak olyan növények is, amelyek szeretik, és vannak, amelyek nem szeretik egymás társaságát. Biztosan állíthatom, hogy a tudatos kerttervezés eredményesebb lesz.

Tér

Biztosítson megfelelő teret a növények számára, amit a növekedési sebességéből fog tudni megállapítani. Ne kövesse el azt a hibát, hogy olyan sűrűre tervezi a növényzetet, mint amilyennek akkor szeretné látni, amikor a kert már kész van. Az majd két év múlva lesz, most még nincs kész, és csak elronthatja ezzel. Lásd: Kertépítés

Forma

Találja ki, hogy a kert egy adott területén, milyen formát szeretne életre kelteni. Ha ez megvan, akkor rendelje hozzá a növényt, és ne fordítva. Ebben, csak kevés kompromisszumot engedjen meg magának mialatt a kerttervezést végzi, mert a kert stílusát és struktúráját omlaszthatja össze vele.

Virágzási naptár

Szerintem ez a kerttervezés legszebb, és egyben a legszórakoztatóbb momentuma. Készítsen egy naptárt, amiben összeírja, hogy a választott növények mikor virágzanak, illetve mikor változik meg a levelük színezete, vagy mikor hoznak színes termést. Így fellelheti azokat a réseket, ahol csak kisebb mennyiségben fordul elő színpompás virágzás, és kitöltheti kedvére azt. De készíthet pazar „tűzijátékokat”, majd „csöndesebb” időszakokat, amelyek váltogatják egymást.

 

Kertépítési kalkuláció

Amikor elkészült javaslom, hogy készítsen egy kalkulációt arra, hogy mennyibe fog kerülni a kerttervezés eredményeként a kertépítés! Semmi esetre se fogjon hozzá e nélkül, mert váratlan meglepetésekben lehet része. Jó, ha fejben felkészül arra is, hogy a kertépítés 20-25% több lesz, mint a tervezett összeg. Ha ez megvan, akkor jöhet a kertépítés! Lásd: Kertépítés ÁRAK

 

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket,
és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

 • Pontosan meddig tart.
 • Pontosan mi kell hozzá.
 • Pontosan mennyibe kerül.

 

AJÁNLATKÉRÉS - További információ az Akció menüben.

 

Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…


„Amikor megláttam egy munkátokat, akkor már tudtam, hogy rátok bízom a nyaralóm kertépítését is. Nem is csalódtam! Gyönyörű növényekkel, káprázatos szépségű gyepszőnyeggel dolgoztatok, és az automata öntözőrendszer precíz, mint egy óramű!”

Cs. Katalin

Bálint gazda

"Az Esőmester tudja, hogyan kell a vízzel takarékosan bánni!"

Bálint GazdaMinket választottak:

Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
referenciáink

„Bevallom értek egy kicsit a témához, és jól utána is néztem. Műszaki tartalomban és ár-érték arányban verhetetlenek vagytok! Nagyon örülök, hogy rátok bíztam az öntöző telepítését, és sok sikert kívánok!
Ajánlani foglak Titeket!”

Drinóczi Csaba, Gyál


Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
regerenciáink

„Szeretem a kertem, de sok problémát okozott.
Az öntöző hatására a kertem szebb, az időm több, a vízszámlám kevesebb lett! Nekem nagyon megérte.
Köszönöm.”

Széphegyi Szabolcs, Üröm


 Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

"Két éve csináltattam automata öntözőt a kertembe, mert a  munkám során sok időt vagyok távol otthonról. Azóta teljesen jól működik és levette a vállamról a napi 2-3 óra  terhet, amit addig a locsolgatással  töltöttem. Nemcsak, hogy nem nekem kell ezzel foglalkoznom, de sokkal egyenletesebben és  víztakarékosabban öntöz nálam. Amikor volt egy-két apróbb probléma hamar kijavították a szerelők."

N. Szabolcs, Győrújbarát


 Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
regerenciáink

"Tavalyelőtt tavasszal telepíttettünk automata öntözőrendszert a kertünkbe. Érdemes volt! A kert egész nyáron úgy volt gyönyörű, hogy nem kellett naponta, vagy kétnaponta esténként másfél órát locsolással töltenünk. Több idő jut így a családra és vendégeket is büszkén hívhattunk."

M. András, Agárd


 Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

"Szomszédjaink rendeltek öntözőrendszert az Esőmestertől ekkor bátorodtunk fel mi is a feleségemmel. Féltünk, hogy a már meglévő gyep megsérül, vagy tönkremegy, de a nagyon gondos előkészületeknek köszönhetően könnyen regenerálódott a fű az ásás, illetve a telepítés után. Nagyon kényelmes nyarunk volt, nem volt gondunk az öntözéssel és nyaralni is el tudtunk menni, nem kellett a szomszédoktól szívességet kérnünk."

G. József, Szolnok


Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Nagyon köszönöm a tökéletes precíz munkátokat. Kiválóan működik az öntözőrendszer és gyönyörű a kert is. További sok sikert kívánok...”

Gábor


Öntözőrendszer, Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Nekem a nyaralómba csináltak a srácok öntözőrendszert, közvetlen a kert építésénél. Amikor lemegyünk a fű zöld, és a kert ragyogó. A fűnyíráson kívül nincs más teendőm, mint a feleségemmel és a gyerekeimmel élvezni a szabadidőt. Pontos munkát végeztek, jó áron, és hibátlanul működik!”

Semsei Rudolf, Balatonakarattya


Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Sok problémát jelentett nekem és a páromnak, hogy a kertünk rendben legyen. Fiatalok vagyunk és dolgozunk, ezért a kertet lehetőleg csak élvezni szeretjük. Az öntözőberendezés időt spórol nekünk. Jó, hogy nem kell esténként öntöznünk.
Köszönöm!”

Németh András, Budapest


 Öntöző, öntözőrendszerek, kertépítés, Füvesítés, teraszhűtés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

  Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!