Mennyire fontos manapság a kertépítés?

Sajnos még mindig nagyon alulértékelt dolog a kertépítés a lakókörnyezetünk színvonalának emelése érdekében ráfordított energiáink célpontjában. Sajnos! Sokkal inkább megveszünk egy méregdrága Tv-t, vagy kanapét, mint hogy a kertünk szép legyen. Természetesen tisztelet a kivételnek!

Pedig a kertünk éppen annyira az elsődleges látvány, mint amennyire a házunk. Sőt, egyetlen szép ház sem fog tudni érvényesülni egy ápolatlan, elhanyagolt, vagy jelentéktelen környezetben, ami többnyire a kert. Én e cikkemmel nem arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy méregdrága és szuper kertépítés az egyetlen megoldás, amiben a házunk majd tündökölni tud, hanem mindösszesen arra a tényre, hogy a jól átgondolt és kivitelezett kertépítés kitűnő képet mutat a házunkról, no meg a ház lakóiról. És ez nem is feltétlenül kell, hogy sok pénzbe kerüljön.

Arra szeretném továbbá a kertépítésen keresztül felhívni a figyelmet, hogy a növényekkel, a természetes anyagok tudatos elrendezésével ugyanolyan hozzánk illő stílust és mondanivalót lehet kifejezni, mint a házunk vagy lakásunk berendezésével. Meg lehet építeni úgy egy kertet, hogy fel lehessen ismerni benne Önt, és azokat a stílusjegyeket is ki lehet fejezni a kertépítéssel, amelyekről Ön megismerszik. Ez jelenti azt, hogy harmóniában a kerttel. Véleményem szerint egy kert ettől harmonikus, és nem attól, hogy valamilyen stílusirányzatot mutat be a lehető legtökéletesebben. A kertépítésben ezek a stílusirányzatok nem erre valók, hanem arra, hogy milyen módon színezzük azt a teret, amiben a hangsúly a megrendelőn van. Az sem kizárt, hogy én ez miatt éppenséggel a kertépítő szakmával szemben megyek, de nem zavar, mert ennek a gondolatnak a mentén számtalan gyönyörű és harmonikus kertet alkottam már meg. Olyan kerteket, ahol a megrendelő több mint elégedett volt a munkámmal. Én pedig erre a „több mint”-re hajtok, és úgy vettem észre, hogy ettől vagyok sikeres.

Számomra egy szabadidőkert is tud olyan szép, kihívásokkal teli és harmonikus lenni, amiben az elemek és műtárgyak a megrendelő és családjának a kényelmét és szabadidejének az eltöltését hivatott szolgálni. Ez azért van, mert én a kerttervezés és kertépítés közben nem a kertet nézem, hanem a tulajdonost. Ez a sikerem titka!