Milyen vízforrásból öntözzünk?

Ha abban a helyzetben vagyunk, hogy a kertünkben csak egyetlen kielégítő megoldás van az öntözőrendszer vízmegtáplálására, akkor az optimális döntés meghozására ebben az esetben nincsen szükség! Azonban vannak olyan helyzetek, amikor van választási lehetőségünk, illetve olyan helyzetek is, amikor még nem alakítottuk ki a megfelelő vízforrást a kertünkben. Ehhez szeretne a cikkünk támpontokat adni.

Hálózati vízforrás: A vezetékes víz, amelyet a közmű biztosít, és általában tiszta ivóvizet takar. Az esetek legnagyobb többségében ez rendelkezésre áll a kertben vagy a telken, ahova az öntözőberendezést tervezzük kialakítani.

Alternatív vízforrás: Kút, esővízgyűjtő, vagy ezek kombinációja. Szintén igen elterjedt vízforrások, amelyek gyakori használata miatt már komoly technológiák állnak rendelkezésre ahhoz, hogy kiválóan összehangolhatók legyenek az automata öntözőrendszerrel! Kialakításuk azonban gyakran költséges is lehet, ezért érdemes kiszámolni, hogy a megtérülésük mennyire gyors. Természetesen más környezetkímélő prioritások is segíthetnek a döntésünkben.

Természetes vízforrás: Lehet patak, folyó, vagy állóvíz használata. Ezzel a vízforrás megoldással a lehető legritkábban találkozom, azonban van rá példa, hogy ily módon üzemel egy automata öntözés. Hazánkban ez engedélyköteles!

Fel nem sorolva minden kombinációját jó tudni, hogy ezeket a vízforrásokat adott esetben kombinálni is lehet, ha szükséges. Ennek legfőbb oka az szokott lenni, ha a vízforrás nem elegendő, vagy szezonálisan nem kielégítő ahhoz, hogy öntözőrendszert működtessünk róla. Ilyenkor akár automatizált módokon is képes kombinált működésre.

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

  • Pontosan meddig tart
  • Pontosan mi kell hozzá
  • Pontosan mennyibe kerül

 

 Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…