Összefüggésben a kertépítéssel!

Szóval mára már vannak olyan elemei a kertépítésnek – a komplett kertépítési munkák esetében -, amelyek véleményem szerint kihagyhatatlanok a koncepcióból. Számomra ilyen elem az automata öntözőrendszer és a gyepszőnyeg használata is, ha gyepesítési igény is van abban a koncepcióban!

Ezek sokak szerint azok a kertépítési elemek, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a kertépítő kivegye a hasznát a munkából, de a valóságos értékük csekélyebb. Én azt gondolom erről, hogy ezek a fent említett elemek a kertépítés prémium eszközei és a hasznuk, valamint a hatékonyságuk mellett elenyészik az áruk hosszútávon, sőt már középtávon is. Azoknak, akiknek az idejük pedig jelentősen többet ér annál, mint ezek, akkor annak számára ez nagyon rövidtávú befektetés.

Miért hasznos és hatékony az automata öntözőrendszer vagy a gyepszőnyeg?

Azért mert megkönnyíti a felhasználója életét, míg jelentős mértékben csökkenti a kiadásait, legyen az pénz vagy időbeli kiadás! Minden kerttulajdonos tudja jól, hogy a kertfenntartás egyik legtöbb időt igénylő feladata a kert megöntözése. Sőt ez nem csak hosszú időt vesz igénybe, de eléggé költséges is tud lenni. Így, ha automata öntözőrendszert építünk be a kertépítés során, akkor mind a ráfordított idő, mind pedig a ráfordítandó költségek is minimalizálódnak. Ebben az esetben a hasznossága és a hatékonysága így találkozik ennek a berendezésnek.

A gyepszőnyeg esetében a helyzet kicsit összetettebb! A gyepszőnyeg egy speciális körülmények között nevel másfél éves gyep, amely bivalyerős, sűrű és ellenálló növénytársulás. Amikor felhasználjuk a kertépítésnél a gyepes felületek létrehozására, akkor nem mást teszünk, mint azt, hogy másfél év küzdelmes, költségeket és időt nem kímélő munkától kíméljük meg magunkat. Amikor a gyepszőnyeg mellett döntünk, akkor a kockázatot teljesen nullára csökkentjük és az esztétikai hatást pedig maximumra! Az én véleményem szerint ez ismételten a hasznosságának és a hatékonyságágának egyben történő megmutatkozása!