Újra népszerű a gyepszőnyeg!

Természetes, hogy bármi olyan dologba, amibe sok pénzt kell fektetni, megpróbálnak az emberek olcsóbb alternatívát találni. Elég hosszú ideig sikerült is teret hódítani az „olcsó” füvesítési megoldásoknak, amik a gyepszőnyeghez hasonló minőséget ígértek egyéb magról vetett technikák alkalmazásával. Jelszavuk: „Pici türelemmel!”

Mára már kiderült, hogy ez valójában annyit takar, hogy a gyepszőnyegnél kezdetben olcsóbb megoldások, amik tudnak hasonló minőséget produkálni akkor, ha a következő egy évben legalább annyit rákölt még, mint amennyibe a gyepszőnyeg került volna! Tulajdonképpen a gyepszőnyeg létrehozásának az első fázisát teremtik meg a kertben, majd Önre bízzák a többit. Ha az Önnél lévő körülmények megegyeznek azzal, amit egy erre specializálódott fűiskola teremt, valamint Ön azzal a szaktudással fogja teljes munkaidejébe a cseperedő gyepet gondozni egy évig, akkor semmi sem állhat útjába annak, hogy olyan legyen. Illetve talán mégis van egy-két dolog! Esetleg a madárkár, amikor a madarak előszeretettel csipegetik a magot, vagy az esőkár, amikor egy nagyon kiadós eső elmossa a magot a földből. Meg hát van a szélkár is, amikor az erős szél pillanatok alatt megszárítja a felszínt és lefújja róla a magot egyenesen a szomszédba. Ezek után, ha a mag megkelt, szinte semmi teendőnk a nyíráson, szellőztetésen, tápanyag utánpótláson, permetezésen kívül, mint egy kicsit utánanézni a fűbetegségeknek, ha esetleg az jönne.

Ha mindezt nem mondták el Önnek, akkor nem mondták el azt az anyagi különbözetet sem, ami ésszerűen ezzel jár, ha gyepszőnyeg minőséget szeretne! Kérdezem én: Akkor már nem jobb az elején biztosra menni minden kockázat nélkül megvenni a tökéleteset azonnal? Döntse el Ön, hogy a kérdésem mennyire jó vagy mennyire helyénvaló!