Viszontagságos kertépítés tavasszal!

Mire is támaszkodhat egy egyszeri kertépítő a tavasszal az időjárás előrelátásában, mint az időjárás jelentésre. Ez azonban szerintem nem ad kellő biztonságot ahhoz, hogy a többszázezer forintos gyepszőnyeget az ember nyugodt szívvel rendelje meg, amikor az időjárás jelentés napos időt jósol, három milliméter csapadékkal.

Nem, mert napot még csak hírből, de csapadékot már délelőtt vagy tizenhárom millimétert kaptunk. Majd utána két napig nem tudtuk befejezni a kertépítést, mivel a betöltött földre nem lehetett rámenni és a friss gyepszőnyeg két napot állt letakarva fóliával. Ennek minden kockázatát és aspektusát csak egy kertépítő tudja átérezni és ő fogja tudni megmondani azt is, hogy mennyire visszafogott vagyok akkor, ha azt mondom, hogy az időjárás jelentés tévedhet. De hát van kockázata a tavaszi kertépítésnek és ezt minden kertépítő tudja és bizonyára át is érezte, amikor az idő miatt csúszik a munka befejezésével és így mind az összes utána következő munka is, melynek megrendelői érdeklődve faggatják hollétét a telefonba (joggal).

Egyébként általánosan panaszom nincs is az elmúlt három év tavaszára, mert a 2013-as csúszást letekintve korán érkezik, meleg és száraz a tavasz. Ilyen körülmények között mi is sok szép kertet építettünk meg és egyáltalán nem vagyok elégedetlen. Ami bosszant az az, hogy ha emberek nem végzik jól a munkájukat, vagy határozott következtetéseket vonnak le úgy, hogy az közben mindösszesen csak egy vélemény csekély beválási eséllyel. Én például elnézést kérek, ha hibázok és megpróbálom mihamarább kijavítani. Hogy kijavítom-e? Az csak természetes… Sőt, ha rám rohadt volna többszázezer forintnyi gyepszőnyeg a kertépítés befejezését akadályozó időjárás miatt, akkor a zsebembe nyúltam volna, mert tudom, hogy én vagyok a vállalkozó és a felelősség az enyém. A kérdésem a következő: Az időjósok tudják-e, hogy ők az időjósok, és amit leírnak/mondanak azért a felelősség az övék?