Automata öntözőrendszer kisebb kockázattal

Mit is jelent ez pontosan? Ha elolvassa cikkemet meglátja majd, hogy ez több dolgot is jelent egyszerre! Kertünk és növényeink életben maradásához és egészségéhez elengedhetetlen feltétel a víz megléte.

Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor a kellő mennyiségű víz megléte, és ez bizony koránt sem minden esetben jelent sok vizet. A túlöntözéssel nem csak a növényeink felső küszöbszintjét léphetjük át, de egyéb más környezeti károsodásokat is elő tudunk idézni. A túlöntözés ugyanis képes a talaj felső rétegeiből mélyebbre mosni az oldott tápanyagokat és ezáltal szegényíteni azokat a rétegeket, amelyekben a felszíni gyökérzónájú növények helyezkednek el. Ennek következtében gyakran olyan jelenségek idéződnek elő, mint a nedvességhiánynál és a végzetes döfés a növényeink számára az, amikor az öntözést (legyen ez akár automata öntözőrendszer is) feljebb veszi a felhasználó.

Van még egy fontos szempont, hogy elkerüljük a túlöntözést. Ez pedig az, hogy ennek hatására a növények gyökérzeténél csökken a levegő, ami bizony meglehetősen káros folyamatokkal járhat. Ha olyan vizet használunk, aminek a sótartalma, ásványi anyag tartalma túlzott, még szikesedést is előidézhetünk. Tehát a professzionális öntözés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a környezetünkben lévő élő kultúra ideális körülmények között éljen. Nos ezek a kockázatok, de pontosan tervezett öntözéssel ezek kezelhetők. Erre bizonyítottan legalkalmasabb kerti berendezés az automata öntözőrendszer mely kialakításának és egyenletes öntözési képességének köszönhetően minden problémán felülkerekedhet, ami az öntözéssel kapcsolatos. Mivel az automata öntözőrendszer egy széles spektrumon programozható berendezés, ezért képes maximálisan alkalmazkodni a hely adottságaihoz és a körülményekhez. Akár az ismeretanyagok és akár a kert visszajelzéseit megfigyelve elég pontosan és felhasználó barát módon szabályozható. Ezeknek a kvalitásainak köszönhetően az automata öntözőrendszer nem csak egy kényelmi berendezés, hanem egy igen környezettudatos berendezés is, amely képes valóságosan az ilyen jellegű kockázatok lecsökkentésére!