Mitől lehet olcsó az öntözőrendszer?

Ez az oldal elsősorban azokkal a racionális tényezőkkel foglalkozik, amik olcsóbbá tehetik az öntözőrendszer telepítését. Ezeket, a tényezőket összegezve látható, hogy a költséghatékonyság témájával foglalkozunk.

Sajnos az öntözőrendszerek világára nem egészen igaz, hogy a minőség magas árat von maga után. A hobby kategóriában található olyan márka, amelynek minősége messze elmarad a profi kategóriától, pedig igen borsos az ára. De a professzionális kategóriában is nagy az ár szórása, nem a minőségkülönbség miatt, hanem a különböző márkák importőreinek árpolitikája miatt

Viszont vannak olyan beépíthető öntöző alkatrészek, amelyek minősége tényleg alacsony. Az ilyen termékek élettartama rövid, és nem igazán megbízhatóak.

A következőkben nem a minőség rovására történő költséghatékonysággal szeretnénk bemutatni, hogy mitől lehet olcsó az öntözőrendszer.

Az öntözőrendszer közvetlen árcsökkentő tényezői

Ha ezeket, az adatokat figyelembe veszi, könnyen lehet, hogy az öntözőrendszer 20% – 30% – kal olcsóbbá válhat. 

Bízza szakemberre!

Olcsóbb lesz az öntözőrendszer, ha az öntöző telepítését szakemberre bízza!

Egy felkészült szakember pontosan ismeri az öntözőrendszer alkatrészeit, és tudja, hogy mit és hol szerezzen be. Nem vezetik meg egykönnyen. Pontosan ismeri az öntözőrendszer telepítés lépéseit, és nem végez felesleges munkát. A szakértelem és tapasztalat hiányában elhúzódó, minőségi szempontból kifogásolható alkatrészekből készült öntözőrendszer költségtöbblete, felülmúlhatja azt a költséget, amit a szakember profitként fog realizálni.

Én sem szerelem a saját autómat, hanem szervizbe viszem. Nincs is baja.

Ingyenes felmérés és árajánlat

Olcsóbb lesz az öntözőrendszer, ha nem fizetünk a felmérésért és az árajánlatért!

Általánossá vált az öntözős szakmában, hogy az öntözőrendszer helyszíni felmérését és az árajánlat elkészítését a cégek ingyenesen végzik. Ha ezért pénzt akarnak kérni Öntől, akkor csak tudja – bármire is hivatkoznak -, hogy a következő öntöző telepítő megcsinálja majd ingyen.

Amikor egy tapasztalt szakember felméri az öntözőrendszer anyagszükségletét, akkor ne tévessze meg, ha nem fog órákig mérőszalaggal méricskélni, meg ilyesmi. Egyszerűen csak megnézi az adatokat, amire szüksége van, és utána összeállítja az árajánlatot. Ez nem bonyolultabb. Azonban ismerek olyan kollégát is, akinek a „mutatványai” szerintem inkább a cirkuszba valóak. Nagyon szórakoztatóak, de ne tévesszen meg senkit. Egy átlagos öntözőrendszer felmérése 20 perc alatt elvégezhető.

Egyszerűsített öntözőrendszer tervezés

Olcsóbb lesz az öntözőrendszer, ha egyszerűsített öntöző tervezést kérünk!

Lehet tervrajzot készíteni, ha Ön egy jó tervrajzra, és nem egy jó öntözőre vágyik. A tervrajztól az öntözőrendszer nem lesz jobb, se másabb, mint tervrajz nélkül, csak drágább. A jó öntözőrendszer elkészítéséhez telepítési gyakorlatra van szükség, és nem tervrajzkészítési gyakorlatra.

Amikor a szakember felmérte a kertjét, akkor utána megtervezi hozzá az öntözőrendszert. A tervezés és a tervrajzkészítés nem ugyanaz. Természetesen, a fent leírtak nem igazak egy botanikus kert vagy egy golfpálya esetében. Ott szükséges a tervrajz.

Komplett telepítés

Olcsóbb lesz az öntözőrendszer, ha a telepítését egyszerre, és nem több nekifutásra végezzük!

Előfordul, hogy – többnyire anyagi okoknál fogva – az öntözőrendszer telepítést manuális irányítással kérik, későbbi automatizálással. Ez az egyik legdrágább megoldás, mivel olyan alkatrészek kellenek hozzá, amelyek az automata öntözőrendszerhez nem. Így egyértelműen többletkiadás képződik. Ezen kívül, amikor automatizálni kell, akkor annak a munkának az elvégzése, új munkadíjjal jár.

Az öntözőrendszer közvetett árcsökkentő tényezői

Az alacsony műszaki tartalmú öntözőrendszer, egy sor problémát fog vonni maga után. Az alkatrészei gyakran meghibásodnak, vagy nem jól kezelhetőek. Bár az öntözőrendszer nagyobb része csak időleges nyomás alatt van, egyes részei állandó nyomás alatt vannak. Ha az öntözővíz szállító részek minősége rossz, akkor hatalmas a rizikófaktor. Köbméterek százai tudnak elfolyni egy csőtöréskor, okozva ezzel további problémákat.

Ár-érték arány

Olcsóbb lesz az öntözőrendszer, ha jó minőségű és magas műszaki tartalma van!

Ha több ajánlatot is kért, akkor mindenképpen nézze meg a műszaki tartalmukat. Gyakran a legolcsóbb a legdrágább! Ne essünk abba a hibába, hogy alacsony műszaki tartalmú és rossz minőségű öntözőrendszert vásárolunk, mert rövid életű lesz. A magas műszaki tartalom és a rossz minőség nem szoktak kézen fogva járni, így könnyen kiszűrhető. A jó ár-érték arány azt jelenti, hogy a pénzünkért megfelelő minőséget, vagy magasabb minőséget kapunk, mint az elvárható. Hosszú távon azok a cégek fognak túlélni, akik az elvárhatónál magasabb minőséget szolgáltatják.

Garancia

Olcsóbb lesz az öntözőrendszer, ha a telepítő cég garanciát vállal a munkájára. Amikor garanciális probléma merül fel, akkor fog megmutatkozni az öntöző telepítő korrektsége.

Magyarországon általában a műszaki cikkekre 1 év a kötelező garanciavállalási idő. Az öntözős szakmában eltérőek a vállalási idők, de a két év korrektnek minősül.

Tanácsok

Tételezett árajánlat

Csak részletesen tételezett árajánlatot fogadjon el! A részletesen tételezett öntözőrendszer árajánlat hiányában nem tudható, hogy mit fogunk ténylegesen kapni, és nem is lesz nyomon követhető, ha elégedetlenek vagyunk a kapott szolgáltatással.

Kellemetlen félreértéseket előzhet meg.

Barkácsüzletek

Már több kerttulajdonossal is találkoztam, aki az „olcsó” öntözőrendszer egységcsomagok megvásárlásával mire az öntöző végére ért, sokkal többet fizetett, mint amennyit egy szakember kért volna. Ezen kívül csatatérré változtatta a kertjét.

Ha Ön szeretne egy jó és olcsó öntözőrendszert, akkor mi örömmel állunk rendelkezésére.

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

  • Pontosan meddig tart
  • Pontosan mi kell hozzá
  • Pontosan mennyibe kerül

 Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…