automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítésAutomata öntözőrendszer árak

Értékelés:
(40 szavazat)

Néhány munka konkrét árakkal

Sokszor tapasztaljuk a munkáink során, hogy a kerttulajdonosok nem tudják még nagyjából se, hogy a kerti automata öntözőrendszer beszerelés milyen összegű kiadást jelentene a számukra. Látatlanban megmondani mi sem tudjuk, de segítségképpen bemutatunk néhány megfelelő példát és néhány öntözési árajánlatot.

Automata öntözőrendszer árak Automata öntözőrendszer árak

Az árak csak bemutatásra szolgálnak, és nem minősülnek árajánlat tételnek!

Az itt megadott árak tartalmazzák a megépítéséhez szükséges profi Hunter és Rain Bird öntözéstechnikai termékeket, a kiegészítő alkatrészeket és a munkadíjat is!

Balatonszárszó – 3 zónás, 150 m2-es

4 zónás kültéri vezérlővel, esőérzékelővel, 16 spray szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer bruttó: 411.904 Ft.-

Budapest XVI. – 4 zónás, 120 m2-es

4 zónás kültéri vezérlővel, esőérzékelővel, 12 MP Rotátor szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer bruttó: 410.768 Ft.-

Budapest XVII. – 5 zónás, 300 m2-es

6 zónás beltéri vezérlővel, esőérzékelővel, 13 spray és 13 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer komplett búvárszivattyús gépészettel bruttó: 537.806 Ft.-

Érd – 6 zónás, 250 m2-es

6 zónás beltéri vezérlővel, esőérzékelővel, 13 spray és 13 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer komplett búvárszivattyús gépészettel bruttó: 549.508 Ft.-

Szentmártonkáta – 9 zónás, 500 m2-es

14 zónás kültéri wifi modullal bővített vezérlővel, esőérzékelővel, 24 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer szivattyús gépészetre rákötéssel bruttó: 1.097.813 Ft.-

Szentendre – 7 zónás, 600 m2-es

8 zónás kültéri wifiképes vezérlővel, esőérzékelővel, 24 rotoros szórófejjel, csepegtető zónával kialakított automata öntözőrendszer komplett búvárszivattyús gépészettel bruttó: 1.144.371 Ft.-

Fontos megjegyezni, hogy számos olyan nem evidens befolyásoló tényező lehet, amely képes akár jelentősen is megemelni a költségeket!

 • Ha kevés a víz vagy a víznyomás
 • Ha koppan a csákány, olyan kemény a talaj, esetleg gyökeres vagy agyagos, nehezen ásható
 • Ha sok átallást kell elkészíteni a meglévő burkolatok alatt
 • Ha erős lejtőn vagy rézsűben kell dolgozni
 • Ha rendkívül rövid idő áll rendelkezésre
 • Ha soron kívül kell kivitelezni a munkát
 • Ha a terület messze van
 • Vagy a fent felsoroltak kombinációi bonyolítja a kertet

Csak a terület nagysága vagy a zónák száma alapján kigondolni a költségeket helytelen megközelítés! Egy 2 zónás berendezés is lehet drágább egy 4 zónás berendezésnél, míg egy 100 m2-es kert öntözés is lehet drágább egy 200 m2-es területű öntözés költségeinél!

Mennyibe kerül az öntözőrendszere?

Ezt csak a felmérést követően vagy a tervek elkészülte után lehet megmondani. Mivel a kertek nem egyformák, és sok különböző tényező határozza meg a bele való automata öntözés végső árát, ezért nem lehet mondani látatlanban. A legjobb a helyszíni felmérés, de egy kerti tervre, sőt még egy jól elkészített skiccre a szükséges adatokkal is lehet készíteni mondjuk 90%-osan megfelelő ajánlatot. Ugyanakkor még ez sem garancia arra, hogy van olyan rejtett és befolyásoló tényező, amit csak a helyszíni felmérés tud feltárni és drágítja az öntözés szakszerű kivitelezését.

Mintaajánlatok tervekkel

Az alábbiakban megtalálható három gyakori kerti elrendezés, annak öntözőrendszer tervével és a hozzá tartozó öntözési árajánlattal. Ezek költségek bemutatása, csak tájékoztató jellegű. Apróbb eltérések is könnyen változtathatnak rajta, gyakran lefelé.

 Mintakert I.:

 A kert öntözendő területe 180 m2, a fűterülete körülbelül 160 m2.

 Az öntözőrendszer 20% kedvezménnyel bruttó: 490.198 Ft.-

 A tervhez tartozó árajánlatot itt tekintheti meg PDF formátumban.

 Árajánlat minta letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mintakert II.:

 A kert teljes öntözendő területe190m2, a fűterülete körülbelül 200 m2.

 Az öntözőrendszer 20% kedvezménnyel bruttó: 584.737 Ft.-

 A tervhez tartozó árajánlatot itt tekintheti meg PDF formátumban.

 Árajánlat minta letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mintakert III.:

A kert teljes öntözendő területe 500 m2, a fűterülete körülbelül 450 m2.

Az öntözőrendszer 20% kedvezménnyel bruttó: 1. 549.052 Ft.-

A tervhez tartozó árajánlatot itt tekintheti meg PDF formátumban. 

Árajánlat minta letöltés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen egy korrekt árajánlat?

A korrekt árajánlatok díjmentesek!

Ha nem díjmentes, akkor én nem tartom korrektnek. Nem korrektek, amelyekben nincs tételesen és érthetően feltüntetve a szükséges anyaglista, valamint a kivitelezés munkadíja. Valamint nincs megadva egységben, és az összes darabszámban is a szükséges mennyiség, és ezekhez rendelt pontos ár. Ezek az árajánlatok nem bizalomgerjesztők.

Az automata öntözőrendszer árak és árajánlatok összehasonlításával nagyon sok információhoz juthatunk, az adott telepítő céget illetően a szakmaiságáról, a színvonaláról és a moráljáról, öntözési tapasztalatáról.

Ami biztos, hogy nem egy leegyszerűsített kivonat jár Önnek!

A korrekt telepítési árajánlat a következőket tartalmazza:

 • A szükséges anyagok tételes listáját egységárakkal, valamint az összegzésekkel.
 • A munkáinak a díját tételesen, akár részfeladatokra bontva.
 • A telepítésének a várható időtartamát.
 • A garancia feltételeit.
 • És a telepítését végző cég elérhetőségeit.

Javaslatok az árajánlat kiértékeléshez

Ha a kiépítési árajánlatban megtaláljuk a fent említett adatokat, akkor valószínűleg egy korrekt céggel van dolgunk. Ezeknek a cégeknek lesz weboldaluk, sok referenciájuk lesz, nyomtatott szórólapjaik a témában, céges autójuk és rendezett megjelenésük. Ezekből további következtetéseket vonhatunk le, a megfelelő választás érdekében.

A megépítéséről kapott árajánlatokban nézzük meg az árakat, és hasonlítsuk össze egymással. Akkor van rendben, ha nagyjából egyformák, viszont, ha van egy kirívóan magas, vagy alacsony, akkor élhetünk a gyanúval. Csak az árakat nézve nagy hibát követhetünk el! Nagyon fontos a műszaki tartalom átnézése is, mivel ez fogja megadni az ár –érték arányát. Lehet, hogy a legmagasabb áron dolgozó cég lesz az, aki a legjobb műszaki tartalmat biztosítja.

Van, hogy a biztonságosabb öntözés érdekében több öntözési zónát tervez valaki, így ez a csövek és a mágnesszelep felhasználásában mutatkozik meg, amitől magasabb az ár! Ugyanakkor a műszaki tartalom is magasabb! Lesz állandó víztartalék, így a rendszer biztonságosabban tudja megöntözni a kertjét akkor is, ha nyomás vagy liter veszteség képződik.

Vannak olyan települések a pesti agglomerációban, ahol a vízfogyasztás olyan gyorsan nő, hogy egy megépített öntözőrendszer a következő évben már túltervezett lesz. Ebből a megfontolásból lehet több zónára bontott, biztonsági tartalékkal építeni.

Ne gondolja azt, hogy csak egy összedobott telepítés árajánlat jár Önnek ingyen! Az tanácsolom, hogy az igények mellett nyugodtan legyenek vevői elvárásai a saját kertjét illetően. 

Hogyan vegyük át a kész öntözőrendszert?

Amikor az automata öntözőrendszer telepítés elkészült a kertünkben, akkor fontos meggyőződnünk róla, hogy az eredeti igények és megbeszélés alapján lett-e kivitelezve. Amennyiben módosítva lett, akkor tudjuk meg, hogy mi a módosítás pontos oka.

Van néhány laikus számára is könnyen megfigyelhető dolog, amiből meg tudja állapítani, hogy jól van-e letelepítve, illetve beállítva. Ezek megfigyelésével megállapíthatóvá válik, hogy milyen munkát kapunk a pénzünkért, illetve a hibák kijavítására kérhetjük a kivitelezőt.

 1. Ha a rejtett szórófejek pereme nincs síkban a talajfelszínnel, a szelepakna nincs a talajszintben, akkor élhet a gyanúval, hogy a többi nem látható része is hanyagul van összerakva.
 2. Ha a szórófejek locsolják a ház falát, vagy a burkolatot, esetleg átöntöznek a szomszédhoz, akkor a szórófejek nincsenek jól beállítva.
 3. Ha a próbaöntözés alkalmával száraz, vagy csaknem azonnal felszáradó területek maradnak, növények nem, vagy alig kapnak vizet, akkor a fejkiosztás, vagy a szórófejek beállítása hibás.
 4. Ha az esőérzékelő takarásban, vagy részleges takarásban van, akkor szintén telepítési hibáról beszélgetünk, mivel nem fogja érzékelni az esőt, és nem blokkolja a vezérlő automatikát. Abban az esetben is hibáról van szó, ha valamelyik szórófej lelocsolja az esőérzékelőt.
 5. Ha a vezérlő automatika nincs könnyen elérhető helyen.
 6. Ha a vezérlő automatika kültéren van elhelyezve, pedig beltéri kialakítású.
 7. A szórófejek nem érik el a kívánt öntözési távolságot, és nem képesek átfedésben öntözni.  (Itt szeretném megjegyezni, hogy vannak olyan területek (elsősorban Budapest agglomerációjában), ahol nagy az időszakos nyomásingadozás, és ezért a szórófejek teljesítménye is változó a különböző napszakokban. Egyszerűen mondva, nem minden napszakban tudja tökéletesen beöntözni a kertet.)
 8. Ha nem megfelelő mélységbe lettek leásva a felszín alatti csövek. Egy ásónyom mélység, azaz 25-30 cm a megfelelő, azonban vannak olyan extrém helyzetek, amikor beton, gyökér vagy más okán képtelenség 10 cm-nél lejjebb ásni.

Nem kell megijedni, ha a fent említett problémák közül egyet tapasztalunk, és olyan szerelővel van dolgunk, aki azonnal kijavítja. Figyelmetlenségből is „becsúszhat” egy hiba. Ha a szerelő zokszó nélkül kijavítja, akkor nagy a valószínűsége, hogy lelkiismeretes telepítővel van dolgunk, és egyébként a rendszer jól van összerakva és jól fogja öntözni a kertet.

Néhány mostanában készült munkánk képekkel

Hangulatos kert Pomázon

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/ontozorendszer-arak#sigProId7641f89e37

Nagy kihívás Gyálon, modern kis kert kialakítás

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/ontozorendszer-arak#sigProId87418a2db0

Minden a helyére került Dunakeszin is

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/ontozorendszer-arak#sigProId1d1f0429e4

Csömöri kert részlete, ahol egy 70 m2-es teraszkert kialakítása volt az igény

View the embedded image gallery online at:
https://www.esomester.hu/ontozorendszer-arak#sigProId13f0a36d14

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket, és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat! 

Mit fog ebből megtudni?

 • Pontosan meddig tart!
 • Pontosan mi kell hozzá!
 • Pontosan mennyibe kerül!

 

 Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…