Öntözőrendszer a takarékos megoldást kedvelőknek!

Az öntözőrendszer korunkban uralkodó takarékossági szemléletnek legmegfelelőbb kerti locsoló megoldás! Vannak néhányan, akik szeretnék vitatni ezt és vannak olyanok is, akik a víztakarékosságát félreértelmezik.

Ezért a következőket szeretném leszögezni mindjárt az elején, mégpedig azt, hogy az öntözőrendszer beépítése után nem lesz akkor kisebb a vízfelhasználás a kertben, ha Ön NEM, vagy csak igen RITKÁN locsolta a kertet! Tehát ezzel a berendezéssel történő locsolás akkor eredményez nagyfokú vízmegtakarítást, ha az a kert más locsoló megoldásokkal (locsolótömlős, bólogató) volt állandó jelleggel locsolva. Egyébként nem! Ez csak ebben az összehasonlításban lesz releváns.

És tényleg volt nem egy alkalom, amikor én és más öntözőrendszer szerelő kollégám is megkapta, hogy a beszerelést követően a vízszámla megugrott. Hát persze! Hiszen azelőtt nem volt locsolva vagy csak alig volt locsolva a kert, ezért természetes, hogy nem csökkent, hanem megugrott.

Van egy alapvető szándék, egy közös nevező azok körében, akik azt fontolgatják, hogy beépíttetik az öntözőrendszert a kertjükbe, vagy már meg is tették azt. Ez pedig a kert szeretete és a lakókörnyezet színvonalának az emelése az által, hogy a kertet teszik szebbé. Ehhez kínálja ez a berendezés a leghatékonyabb megoldást, ami nem pusztán a víztakarékosságában merül ki. Mindjárt itt van az a tényező is, hogy időmegtakarítás! Bizony nem mindenkinek van annyi ideje megöntözni a kertjét, mint ami biztosítaná a megfelelő vízellátást. Duplán van ez így nyáron, ami most már akár négy-öt hónapig is tart hazánkban. Nem kevés ember számára lett az ideje az egyik legértékesebb dolog, amivel rendelkezik. Az öntözőrendszer általános működése automatikus, tehát nem szükséges hozzá a felhasználójának a jelenléte sem. Valamit egyáltalán nem korlátozza a kert használatát.