Öntözőrendszer telepítésen gondolkodik?

Úgy gondolom, hogy aki már elgondolkodott azon, hogy öntözőrendszert telepíttessen a kertjébe, annak több gondolatra ehhez már nincs is szüksége! Megmagyarázom, hogy mire gondolok pontosan.

Ha Ön azért gondolta azt, hogy jó lenne egy öntözőrendszer a kertjébe, akkor azt nyílván azért tette, mert szép és ápolt, de mindenekfelett gondtalan kertet szeretne. Ez teljesen meg tudom érteni! Hiszen van egy szép háza, ami nem tud kiteljesedni egy gondozatlan és kiszáradt kertben. Igaz? Semmi baj azzal, hogy az ember igyekszik a lakókörnyezetét a saját örömére és többiek örömére is szebbé tenni! Viszont öntözőrendszer nélkül ez nagyon keservesen sok munkát és időt fog igényelni Öntől! Az a rossz hírem van, ha csak az optimális időpontját szeretné betartani az öntözésnek, már akkor kése este és kora reggel készüljön az órákig tartó locsolásra. Nincs kánikulában kedvenc sorozat meg meccs a TV-ben, hiszen a kert vár. Vagy marad a vízpazarló napközben öntözés. Öntözőrendszer nélkül pedig a kert sem lesz olyan, mint a szomszédé, aki már rég rájött, hogy igazán jól csak ezzel a berendezéssel mennek a kertben a dolgok. Ő csak füvet nyír (hetente egyszer). De még milyen füvet? Egyenletes, tömör, üde és zöld, egybefüggő pázsitot nyír! Csodájára járnak a szomszédok!

De miért???

Mert a minőségi alkatrészekből készített és szakember által telepített öntözőrendszer teljesen egyenletesen öntözi meg a gyepet. Ezáltal nem keletkeznek zsombékok és nincsenek árnyalatbeli különbségek az összefüggő gyepen! Az öntözőrendszer továbbá a legoptimálisabb időpontokban öntözi meg a gyepet, amikor a párolgási veszteség alacsonysága és a növény vízfelszívása is egyben valósítható meg! Ha kánikula van, akkor néhány perces locsolással lehűti a gyepet és felfrissíti azt. Persze csak azoknak, akik tudják, hogy a napsütésben locsolt fű nem ég ki, mert az egy tévhit! Nem hogy nem ég ki, hanem még szebb lesz annak a füve, aki kánikulában egy-egy percekre lehűti öntözéssel.

Kinek van erre pénze?

Szerintem bárkinek. Az öntözőrendszer már régóta nem luxuscikk! Olyannyira elterjedt, hogy emiatt az ára lecsökkent. A telepítők javarésze pedig díjmentesen méri fel a kertjét és ad róla árajánlatot. Mit veszíthet?