Öntözőrendszerek használatával előnyben!

Aki manapság öntözőrendszert használ a kertjében tudja, hogy mennyi előnyt jelent mindez a számára. Persze mindez csak akkor igaz, ha nem volt mindig is öntözőrendszer a kertbe, ahol lakott, mivel a jóhoz akkor hozzászokva nem is tudja azt elképzelni, hogy milyen lehet ez a berendezés nélkül. Pedig csak a szomszédot kell megkérdezni vagy azt, aki nem használ ilyet.

Például arról, hogy mennyi időt tölt öntözéssel egy évben. És már itt sokan meg is hökkennek, mivel egyáltalán nem gondolnák azt, hogy 250-300 órájuk, vagy esetenként még több megy el évenként arra, hogy a kertjüket locsolják! Ez valóban megdöbbentő tény! Kiindulva csak abból, hogy valakinek 1000.-os munkadíja van óránként, hát bizony mindössze egy év távlatában vissza is jön az öntözés ára ebben az összehasonlításban. De nem akarom azt mondani Önnek, hogy építessen be öntözőrendszert és dolgozzon 250-300 órával többet egy évig, vagy valami ilyesmi. Annyit mondok csak Önnek, hogy ennyi időt tud szabadon felhasználni arra, amire csak akarja, ha van a kertjében működő öntözőrendszer. Ez nem kevés idő, ugye?

És mit csinál a nyaralás ideje alatt? Ön hogyan éri el, hogy a kert a forró kánikulában meg legyen öntözve? Bármely öntözőrendszer tulajdonos számára ez ismeretlen fogalom. Számára teljesen természetes, hogy az automatizált módon történik akkor is, ha nincs otthon. Programozhatósága miatt az öntözőrendszerhez nincs szükség semmilyen felügyeletre. Még az áramszüneteket is programvesztés nélkül túléli 72 órán keresztül a beépített akumlátorának köszönhetően. Igaz locsolni nem fog, míg tart az áramszünet, azonban annak elmúlásával újra működésbe lép az öntözőrendszer!

És miért is olyan szép annak a kertje, akinek van öntözőrendszere? Mert egyenletesen képes öntözni pontosan annyit, amennyi szükséges az adott növényzetnek. Megbízhatóan ugyanakkor kapcsol be, ezzel hozzászoktatva a növényeket a biztos vízforráshoz. Ilyen esetekben a növényeink – így a gyep is – a legjobb formáját képes hozni és a szépségével hálája meg a gondoskodást!