Szeretek öntözőrendszert telepíteni!

Bár majdnem két évtizede építek öntözőrendszereket, mégis gyakran azon kapom magam, hogy nagyon szeretem csinálni. Nagyon szerencsésnek is tartom magam e tekintetben, mert szerencsés ember az, aki szereti a munkáját csinálni.

Nem azt állítom, hogy olykor napi 10 óra öntözőrendszer telepítés után még mindig ez lenne az, amivel folytatnám a napot, csak azt állítom, hogy még mindig új lendülettel tudok hozzáfogni egy új öntözőrendszer letelepítéséhez! Kertépítőként persze még inkább nagy élvezet, mert a kertépítésben lévő esztétikai alkotást kibalanszírozza egy kis technikai jártasság is. Számomra ezek egyensúlyt teremtő dolgok, mivel más kvalitásomat igénylik.

Nagyon szeretem – különösen nyáron -, amikor a szórófejek által kifújt vízpermetben a szivárvány játszik és a hőségben lehűlést nyújt az öntözőrendszer jó hideg vízpermete. És nagyon szeretek visszamenni azokba a kertekbe, ahol öntözőrendszert építettem, mert már néhány hét után látható, hogy ezt nem csak én, hanem a kert teljes flórája is kedveli, és a szépségükkel hálálják meg. Nem egyszer hallom vissza a kerttulajdonosoktól, hogy nem is gondolták volna bizonyos növényeikről vagy a füvükről, hogy ennyire széppé tud válni, vagy ennyi ideig és ekkora intenzitással tud virágozni. Valójában nem az öntözőrendszer tesz csodát, hanem a kellő mennyiségű irányított víz. Ezt persze csak egy jó minőségű professzionális berendezés tudja megfelelően biztosítani.

Azonban a professzionális és jó minőségű öntözőrendszer összerakásához nagy szakértelemmel bíró, gyakorlott telepítőre van szükség. Természetesen olyasvalakire, aki ezek mellett korrekt is. Ha ez a személy megvan, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden tekintetben kiváló munkát fog végezni. Én ennek a híve vagyok! Eszem ágában sincs eljátszani azt, amit majd két évtizedig építettem fel. A jó hírem nagyon fontos a számomra, mert ez az, amire büszke lehetek és ez az, ami miatt ajánlásból dolgozhatok. Ma már kétszer is megnézik az öntözőrendszer szerelőt, ha nem ajánlásból jött! Azonban, ha ajánlásból jön, az rögtön egy hiteles referenci, hiszen valahol már biztos, hogy jó öntözőrendszert épített, ami nagy megelégedésére volt valakinek!