Valóban az öntözőrendszer márka a fontos?

Ez a téma tényleg nagyon sokszor merül fel mostanában – nagy örömömre – és nem is tudom elégszer elmondani erről a véleményem!

Sajnos a mai világ arra neveli a fogyasztókat, hogy bizonyos márkákat keressenek, és azokban bízzanak meg. Azt láthatjuk, hogy ehhez valóságos minőség nem mindig társul, hanem inkább az érzelmeken, az emóciókon keresztül próbálnak kialakítani a márkával szemben egyfajta vonzódást és hűséget. Nem állítom azt, hogy ez az egész így nem helyes, csak azt, hogy az öntözőrendszer tekintetében ez szűk látásmódra vall, amikor is megpróbáljuk az interneten felkutatni, hogy mely márka az, ami ezek közül a legmegbízhatóbb! A helyzet ugyanis az öntözőrendszer hazai piacán az, hogy jellemzően az amerikai márkák vannak jelen és ezek minősége egységesen nagyon jónak mondható. Hogy meg is nevezzek néhányat ezek közül a K-Rain, az Orbit, a Hunter, a Rain-Bird, a Toro, és az Irritrol. Ha ezekkel az öntözéstechnikai márkákkal találkozik, akkor bizony biztos lehet benne, hogy az alkatrészek minőségén nem fog múlni, hogy az Ön kertjébe professzionális öntözőrendszer fog-e működni, vagy sem! De akkor vajon mi az az összetevő még, amin múlhat a minőség? Ez nem más, mint az öntözőrendszer telepítő! Miért?

Minden öntözőrendszer beszerelést igényel egy kertbe. Ez általában nem egy néhány órás munka, amit egy délelőtt alatt kényelmesen elvégez bárki. Ez egy több szakmai ismeretein is átívelő szakértelmet igénylő feladat, aminek a jó minőségéhez a márka csak egy keveset tehet hozzá! Én be tudnám bizonyítani Önnek, hogy a legjobb minőségű alkatrészekből is játszi könnyedséggel csinálok egy pocsék öntözőrendszert a kertjébe. Ugye nem szeretné ezt? Pedig mi lenne a különbség én és egy szakmailag képzetlen öntözőrendszer telepítő között? Az én véleményem az, hogy semmi!

Ezért jól gondolja át, hogy a márkán keresztül szeretne-e egy kiváló minőségű öntözőrendszerhez hozzájutni, vagy egy szakemberen keresztül.