Változó idők az öntözéstechnikában!

A hazai öntözéstechnika szereplői ugyan nem változnak, de nagy emelkedések és nagy zuhanások színtere ez a vezető öntözéstechnikai importőrök között. Az, aki egyszer már megszerezte a piac jelentős részét, sőt monopolhelyzetet tudott kialakítani, mára képes lett sereghajtóként kullogni a mezőny után.

Senki sem számított erre és sokak számára vált mindez nagy csalódássá és a megélhetésüket veszélyeztetővé. Ezért a viszonteladóik szétszéledtek, de javarészt egy helyen kötöttek ki. Önmagában ez is elegendő lett ahhoz, hogy egy új öntözéstechnikai vezető cég váljon abból, ahova a nagy része ment a viszonteladóknak és telepítőknek. Nem kellettek hozzá zseniális marketinghúzások vagy évekig kitartó stratégia, csak annyi, hogy a másik öntözéstechnikai cég motivációi lecsökkenjenek a piac teljes részének birtoklásával. Na meg néhány dilettáns közreműködésével, ahogy ez már csak szokott ilyenkor lenni.

Mostanában bizonyos egyensúly van a hazai öntözéstechnikai piacon, mert egy-két éve nem változott semmi. Úgy is mondhatnánk, hogy vihar előtti csönd van. A nagy importőrök végzik a dolgukat és kisebb viszonteladó üzletek is jól megélnek, inkább talán híznak is egy kicsit. Furcsa mód kialakult egy olyan helyzet is, amiben ezeknél az öntözéstechnikai viszonteladó üzletekben jobb kedvezményre is szert tehetünk, mint a nagy importőröknél. Ez nem mindig van így, de megfelelő keresés mellett megtalálható az olcsóbb forrás! Egyébként ezek a feltörekvő öntözéstechnikai szaküzletek igen jól felszereltek zömében és nagy szakmai tapasztalatról árulkodók. Érdemes a viszonteladóknak és telepítőknek felvenni velük a kapcsolatot, mert sokkal több dologban és sokkal személyesebben tudnak foglalkozni velünk és a problémáinkkal. Jellemzően nem csak egy márka, hanem akár három vagy négy öntözéstechnikai márkával is tudnak foglalkozni, amivel sokkal szélesebb perspektívát tudnak nyújtani ugyanannak a problémának a megoldására. A leggyakrabban még jóval gyorsabb kiszolgálásra is számíthatunk, mint a nagy importőröktől!