Van átverés az öntözőrendszer piacán is!

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy amikor valaki öntözőrendszert szeretne telepíttetni a kertjébe, akkor a munkához szakembert kell választania és nem árat! Ez annyit jelent, hogy a bármennyire is csábító félár bizony nem azoknak a korrekt szakembereknek a jellemzői, akik csak minőségi alkatrészek felhasználásával építik az öntözőrendszert nagy gyakorlattal és tapasztalattal. Szerintem ez teljesen megérthető, hiszen a várt jó minőség nem jön ki a feléből. Még amikor azt mondjuk, hogy félár, még akkor is valószínű, hogy a korrekt árhoz képest gondoljuk így. Tisztelet a kivételnek, mert nagyon ritkán az is előfordul, hogy annyira elrugaszkodott árajánlatot kapunk az öntözőrendszerre, aminek a fele lesz a korrekt. Azért ez ma már nem divat!

A megoldás ennek megállapítására az, ha legalább három helyről kér árajánlatot. Szerintem több helyről kérni már nem is szükséges ahhoz, hogy ebből levonhassuk a konzekvenciát és kiválaszthassuk a legjobbat. Bár szerencsére jellemzően a hazai piac a professzionális öntözőrendszerek alkatrészeivel telített, mégis célszerű egy kicsit utánajárni, utána olvasni a dolgoknak, mert az alacsonyabb hobbi minőség bizony nem feltétlen olcsóbb, mint a profi. Sőt, még erős pr-ral és reklámmal is meg van támasztva annak érdekében, hogy jól fogyjon. Pedig nem jó és nem tudja azokat a követelményeket még távolról sem teljesíteni, mint a profi öntözőrendszerek.

Tavaly felütötte a fejét egy igen konkrét átverés is a piacon, ami sokunknak okozott kellemetlen fejtörést és kárt is. Mégpedig az, hogy hivatkozva arra, hogy az öntözőrendszer anyagvásárlásával ingyenesen letelepítik, a vásárlást követően ez nem történt meg. Természetesen többet az elérhetőség sem volt kapcsolható… Volt néhány megkeresésünk arra, hogy csak telepítést kértek mivel az öntöző alkatrészek már megvoltak. Vonakodva elárulták, hogy miként jártak, amikor elkészült a berendezés és végül (jóval drágábban) működésbe lépett a kertjükben. Ezért felhívom mindenki figyelmét arra, hogy legyen körültekintő ilyen esetekben!