Vannak professzionális öntözőrendszer megoldások!

Sőt azt kell, hogy mondjam jellemzően hazánkban profi öntözőrendszer márkák vannak túlnyomó többségben a piacon. Túlnyomó többségben ezeket a profi öntözőrendszer márkákat találhatjuk, ugyanakkor ez egyet jelent azzal is, hogy van olyan is, ami legkevésbé sem profi.

Ezeket hobbi locsoló berendezéseknek hívjuk. Több szempontból sem vehetik fel a versenyt a profival, amelyek jellemzően az anyagminőségben és a technikai fejlettségben keresendők. Szerencsére ezek értékesítése is eléggé szétvált egymástól, ezért ha valaki öntözőrendszert keres kivitelezővel együtt, akkor csak ritkán fog ebbe botlani. Ennek egyetlen oka az, hogy a profi öntözőrendszerhez járó garanciával nem lehet vele versenyezni. Ugyanis nem arra tervezték, hogy ne romoljon el, hanem inkább arra, hogy az összerakása programot és örömöt okozzon a családnak. Szemben a profi öntözéstechnikai márkák termékeivel, ahol lassan már egy évszázados múltra tekint vissza az iparág és a verseny a résztvevők között csak fokozódik. Ezen márkák termékeivel összerakott öntözőrendszerek nagyon magas követelményeknek felelnek meg és a céljuk a hosszantartó és kiváló működés mellett, a legspeciálisabb feltételeknek való megfelelés.

A legspeciálisabb feltételeknek való megfelelés alatt azt értem, hogy a profi öntözőrendszer műszakilag képes bármilyen vízforrásról üzemelni, ahol adott az üzemi víznyomás. Ezért lehet hálózati vízről is működtetni (sőt erről működnek a legtöbbször), de egy megfelelő szivattyús gépészet alkalmazásával alternatív vízforrásról, de természetes vízforrásról is ellátható. Bármilyen talajfeltételek, domborzatok, tagoltságok, növénytakarók, árnyékos/napos felületek, szeles területek szóba jöhetnek, mert létezni fognak a széles palettán olyan megoldások, amelyek alkalmazásával tökéletesen passzoló öntözőrendszer építhető! Természetesen mindennek a lelke nem is a márka lesz, ha a profi kategóriából választ, hanem az öntözőrendszer szerelő. Az, aki összerakja! Ezért, ha igazán jó öntözőberendezést szeretne megvásárolni, akkor a profi kategórián túl egy jó öntözőrendszer szerelőt találjon! Ő úgy is csak ilyet használ!