Öntözőrendszer JAVÍTÁS

Öntözőrendszer javítás
Öntözőrendszer átalakítás
Öntözőrendszer bővítés
Öntözőrendszer karbantartás

 

 

VÁLLALUNK AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZEREK JAVÍTÁSÁT, ÁTALAKÍTÁSÁT, BŐVÍTÉSÉT, VALAMINT ÉVES KARBANTARTÁSUKAT MÁRKÁTÓL FÜGGETLENÜL!    
Tel: 0630/7435200

 

Veszélyes hibák elhárítása!
Amennyiben olyan hiba merült fel az öntözőrendszerrel, amely vízkárral vagy nagymennyiségű víz elfolyással, áramütéssel vagy más azonnali reakciót igénylő problémával fenyeget, akkor mindenképpen kérje a szerelő tanácsát az elhárításhoz!

 

A leggyakoribb hibák elhárítása!
Leírjuk a hibák jelenségeit és azokat a teendőket, amelyekkel a hibák teljesen kezelhetők, illetve kezelhetők oly mértékben, hogy további problémák ne merüljenek fel addig, amíg az öntözőrendszer javítása a szerelőnk által meg nem történik.
A tíz leggyakoribb hibát szedtük csokorba ezen az aloldalunkon: Öntözőrendszer S.O.S.

Öntözőrendszer javítás

 

Bízza szakemberre!
A legnagyobb gyakorlatból származó szakértelmet valójában nem is a telepítés, hanem az öntözőrendszer javítás igényli a szakmában! Ezt tényleg csak a profi, évtizedes múlttal rendelkező öntözőrendszer telepítők képesek magas színvonalon csinálni.


Miért is fontos ez?
Lássuk csak! Az öntözéstechnikai gyártó cégek jellemzően úgy készítik az alkatrészeket - az öntözőrendszer kialakításához nélkülözhetetlen részelemeket -, hogy amikor azok elromlanak, akkor a cseréjük legyen az egyetlen lehetőség az öntözőrendszer javítására.  


A legtöbb esetben bizony tényleg elkerülhetetlen az új alkatrész beszerelése. Azonban a jó öntözőrendszer szerelő pontosan tudja, hogy mik a lehetőségei!


Sok telepítő nem tudja, hogy a vezérlő egységek (az öntözést irányító automatika) közül vannak olyanok, amelyeken van reset (újraindítás) funkció is. Ez a funkció töröl minden korábbi programot és képes „újraéleszteni” a vezérlő egységet. Csak egy példaként említettem meg. Természetesen javítási szempontból célszerű már az öntözőrendszer telepítésekor olyan vezérlő egységet választani, ami tudja ezt a funkciót!
Fontos az is, hogy a probléma vagy probléma együttes kommunikáljon számára és tudja azonnal levonni a helyes következtetéseket. Utána kizárásos alapon már könnyen felderíthető a tényleges ok.

 

Öntözőrendszer átalakítás

 

Az átalakítás két leggyakoribb oka:

1.    Megváltozott kerti paraméterek

Gondolhatnánk, hogy ez a legsűrűbb oka annak, hogy átépítésre szorul egy öntözőrendszer, de nem az. Természetesen előfordul, hogy egy medence, kerti sütögető vagy egy kocsi beálló miatt szükséges, hogy az öntözőrendszer szórófejeit áthelyezzük, vagy másmilyenekre cseréljük le.

 

2.    Megváltozott vízviszonyok (szivattyú vagy vezetékes víz mennyiségének illetve nyomásának visszaesése

Mostanában Budapest agglomerációja újra erősen terhelve van a kiköltözéssel, illetve az új épületek létrejöttével, amelyek új fogyasztókat jelentenek. Talán furcsa ez sokak számára, de vannak olyan települések, ahol, amikor mosnak az emberek, nem mennek az öntözőrendszerek.

Az infrastruktúra nem tudott olyan ütemben fejlődni, mint a fogyasztók száma! Ez annyit jelent, hogy egy 2-3 évvel ezelőtt tökéletesen működő 4 zónás öntözőrendszert ma 6 zónássá kell átalakítani ahhoz, hogy újra jól működjön. Sajnos, mert nehéz ennek a miértjét kommunikálni az ügyfeleknek.

Van egy olyan szituáció is, ami az öntözőrendszer javítását, illetve átalakítását igényli. Az aszályos években mindig, de az aszályos forró nyári hónapokban is gyakran előforduló jelenség az, hogy a kutak vízszintje lejjebb megy. Ez a változás, akár drasztikus mértékű is lehet! Lehet, hogy egy korábban önfelszívó szivattyú helyett egy búvár szivattyúra lesz szükség. Az is lehet, hogy a vízhozam úgy lecsökken, hogy használhatatlanná válik a kút, legalábbis rentábilis szempontból.

 

3.    Gyatra kivitelezés

Az öntözőrendszerek javításának és átalakításának leggyakoribb oka ez! Pedig sok jó kivitelező szakember van a hazai piacon, akik becsülettel végzik a munkájukat. Sajnos mégis előfordul időnként, hogy a kontárok úgy gondolják, hogy szerencsét próbálnak az öntözőrendszer telepítés piacán is.

 

Öntözőrendszer bővítés

 

Természetes dolog, hogy egy kertben néha változások történnek. Egy nagyobb fa kivágása, vagy egy épület elbontása miatt olyan területek szabadulnak fel, amelyek öntözést igényelnek. Ilyenkor a meglévő öntözőrendszer bővíteni vagy átalakítani szoktuk. 

Ez nem ritkán az öntözőrendszer vezérlő egységének cseréjével és új zónák beiktatásával és kiépítésével jár.

Öntözőrendszer karbantartás

Az öntözőrendszer éves karbantartásai a következők:
Tavaszi üzembehelyezés
Tavasszal az öntöző üzembehelyezése akár önállóan is megoldható, de ha valaki megnyugtatóbbnak tartja a szakember jelenlétét, akkor ezt általában minden öntözőrendszer szerelő vállalja.


Téli kompresszoros kifújás
Ősszel, még a fagyok beállta előtt, nagyjából október végéig, november elejéig el kell végezni az öntöző víztelenítését. Ez egy kompresszoros kifújásból áll, így nem marad víz az öntözőrendszer csőhálózatában, ezzel megelőzve a fagyási károkat.


Eseti karbantartás
Léteznek olyan speciális helyzetek is, amikor szükséges, hogy az öntözőrendszer bizonyos időnként történő karbantartása. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük az öntözőrendszer sorozatos javítását!
Ilyen lehet példaként az az öntözőrendszer, amit olyan vízforrásból üzemeltetünk, amely homokol. A homokleválasztót ebben az esetben a teljes telítődés elkerülése miatt üríteni kell. Ehhez nem minden esetben kell öntözőrendszer szerelőt hívni, mert a kiépítéstől függően ez egyszerűen egy csap megnyitásával is elvégezhető!

 

 

 

 

 

Az öntözőrendszer javításhoz profi kell! Tel: 0630/7435200

 

VÁLLALUNK AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZEREK JAVÍTÁSÁT, ÁTALAKÍTÁSÁT, BŐVÍTÉSÉT, VALAMINT ÉVES KARBANTARTÁSUKAT MÁRKÁTÓL FÜGGETLENÜL!   

KÉRJE AJÁNLATUNKAT!

 

AJÁNLATKÉRÉS

 

 


Minket választottak:

Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
referenciáink

„Bevallom értek egy kicsit a témához, és jól utána is néztem. Műszaki tartalomban és ár-érték arányban verhetetlenek vagytok! Nagyon örülök, hogy rátok bíztam az öntöző telepítését, és sok sikert kívánok!
Ajánlani foglak Titeket!”

Drinóczi Csaba, Gyál


Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
regerenciáink

„Szeretem a kertem, de sok problémát okozott.
Az öntöző hatására a kertem szebb, az időm több, a vízszámlám kevesebb lett! Nekem nagyon megérte.
Köszönöm.”

Széphegyi Szabolcs, Üröm


 Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

"Két éve csináltattam automata öntözőt a kertembe, mert a  munkám során sok időt vagyok távol otthonról. Azóta teljesen jól működik és levette a vállamról a napi 2-3 óra  terhet, amit addig a locsolgatással  töltöttem. Nemcsak, hogy nem nekem kell ezzel foglalkoznom, de sokkal egyenletesebben és  víztakarékosabban öntöz nálam. Amikor volt egy-két apróbb probléma hamar kijavították a szerelők."

N. Szabolcs, Győrújbarát


 Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
regerenciáink

"Tavalyelőtt tavasszal telepíttettünk automata öntözőrendszert a kertünkbe. Érdemes volt! A kert egész nyáron úgy volt gyönyörű, hogy nem kellett naponta, vagy kétnaponta esténként másfél órát locsolással töltenünk. Több idő jut így a családra és vendégeket is büszkén hívhattunk."

M. András, Agárd


 Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

"Szomszédjaink rendeltek öntözőrendszert az Esőmestertől ekkor bátorodtunk fel mi is a feleségemmel. Féltünk, hogy a már meglévő gyep megsérül, vagy tönkremegy, de a nagyon gondos előkészületeknek köszönhetően könnyen regenerálódott a fű az ásás, illetve a telepítés után. Nagyon kényelmes nyarunk volt, nem volt gondunk az öntözéssel és nyaralni is el tudtunk menni, nem kellett a szomszédoktól szívességet kérnünk."

G. József, Szolnok


Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Nagyon köszönöm a tökéletes precíz munkátokat. Kiválóan működik az öntözőrendszer és gyönyörű a kert is. További sok sikert kívánok...”

Gábor


Öntözőrendszer, Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Nekem a nyaralómba csináltak a srácok öntözőrendszert, közvetlen a kert építésénél. Amikor lemegyünk a fű zöld, és a kert ragyogó. A fűnyíráson kívül nincs más teendőm, mint a feleségemmel és a gyerekeimmel élvezni a szabadidőt. Pontos munkát végeztek, jó áron, és hibátlanul működik!”

Semsei Rudolf, Balatonakarattya


Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Sok problémát jelentett nekem és a páromnak, hogy a kertünk rendben legyen. Fiatalok vagyunk és dolgozunk, ezért a kertet lehetőleg csak élvezni szeretjük. Az öntözőberendezés időt spórol nekünk. Jó, hogy nem kell esténként öntöznünk.
Köszönöm!”

Németh András, Budapest


 Öntöző, öntözőrendszerek, kertépítés, Füvesítés, teraszhűtés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

  Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!