Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester
Öntözőrendszer, Kertépítés, Füvesítés, Öntöző az Esőmestertől - Esőmester

Füvesítés

Szeretem a gyepem!
A füvesítés szempontjai
Fűmag vagy gyepszőnyeg?
Milyen gyepszőnyeget válasszunk?
Milyen fűmagkeveréket válasszunk?
A leggyakoribb pázsitfüveink


Szeretem a gyepem!

Szeretem a gyepem Szeretem a gyepem Szeretem a gyepem

Melyik kerttulajdonos az, aki nem álmodik a tökéletes, egyenletesen sűrű, üde és smaragdzöld gyepről a kertjében. Természetesen ez lehetséges, sőt meglehetősen reális álom egy szakember nézőpontjából. A kérdés csak az, hogy milyen megoldással legyen mindez kivitelezve a kertépítés, vagy a füvesítés során?

 

A füvesítés szempontjai

Füvesítés Füvesítés Füvesítés

Mielőtt belevágnánk a füvesítés munkálataiba, fontos tudni néhány alapvető szempontot, amelyek segítenek kiválasztani számunkra a legmegfelelőbb füvesítési módszert, illetve a kívánt gyep minőségét. Végig kell gondolnunk, hogy mire szeretnénk használni a gyepet, illetve mennyit szeretnénk költeni rá.

 • Igénybevétel
  Ha a füvesített terület erősebb igénybevételnek lesz kitéve, mondjuk sportolásnak vagy gyermekek aktív játszásához, akkor olyan fajtakeverékre van szükség, mely taposástűrő, azaz bírja az igénybevételt. Ilyen a sport fajtakeverék. Nem árt tudni, hogy ezek a fajták gyors növekedésűek, több tápanyag utánpótlást igényelnek, valamint vastagabb levelűek.

  Amennyiben a füvesített területet inkább dekorációs, fokozottabb esztétikai élmény nyújtására kívánjuk létrehozni, akkor a pázsitkeverékek közül válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Vékonyabb szálú és finomabb, lassabb növekedésű fajtákból állnak, amelyek kevesebb nyírást és tápanyag utánpótlást igényelnek.
 • Kertünk adottságai
  Általában nem változtatható adottság
  A füvesítést meghatározó legfontosabb tényező a kertünk adottsága, hiszen ez adott, és a megváltoztatása nem mindig kivitelezhető.

  Ha kertünk alapvetően napos, akkor a választás is széles spektrumon történhet, mivel a fűfélék általában kedvelik a napfényt. Ha a kertünk alapvetően árnyékos, akkor olyan fajtát kell választanunk, ami árnyéktűrő. Fontos itt megjegyezni, hogy mélyárnyékban, vagy napfényt csak alig élvező helyeken az árnyéktűrő fajtákon is felül fog kerekedni a moha. Tulajdonképpen állandó árnyékot tűrő és kedvelő fajta nincs!

  Általában változtatható adottság

  A kertünk talajának minősége szintén fontos, hiszen a tápanyag utánpótlás és a vízvezető képessége a talajnak a füvesítés meghatározó eleme.

  A talaj általában ráhordással vagy feljavítással, illetve talajcserével kialakítható a füvesítés optimalizálására.
 • Öntözés
  Fontos szempont az öntözésre szánt víz átgondolása. A füvesítés - és általában a kert - intenzív öntözést igényel, akár gyepszőnyeg terítéssel, akár magvetéssel, vagy más módon történik. Bár a füvesítést követő 2-3 hét az, ami nagyon intenzív öntözést igényel, a kialakult gyepről is elmondható az állandó vízigény.

  A leghatékonyabb módszer erre az automata öntözőrendszer telepítése. Nem rabolja időnket, energiánkat , és a pénztárcánkat!
 • Fenntartás
  Érdemes átgondolni, hogy a füvesített és a növényekkel borított, illetve egyéb területek megfelelő arányba legyenek a kertünkre ráfordítható idővel és energiával. Bár a füvesítés az egyik legolcsóbb megoldás, mégis az éves kertfenntartás leginkább időigényes és költségigényes felülete a fű.

 • Kutyák
  Ha kutyát tartunk, főleg nagytestű kutyák esetében tartsuk tiszteletben a kutya kedvelt útvonalait, vagy valamilyen módon szeparáljuk a füvesítésre szánt területről.

  Ha úgy döntünk, hogy a kutya szabadon használhatja a füvesített területet, akkor mindenképp a strapabíróbb sport keverékek közül válasszunk.


Fűmag vagy gyepszőnyeg?

Fűmag vagy gyepszőnyeg? Fűmag vagy gyepszőnyeg? Fűmag vagy gyepszőnyeg?

Ez a kerttervezés és kertépítés során feltett leggyakoribb kérdések egyike. Mindenképpen javaslom, hogy jól járja körbe ezt a témát. Segítségképpen elárulom, olyat még nem halottam, hogy valaki kertépítéskor megbánta volna, hogy a gyepszőnyeg mellett döntött. De a kertépítések során készítettünk már fűmagvetéssel is olyan gyepet, hogy csodájára jártak az emberek.

Sok időbefektetéssel és szakmai gondozással a magvetéssel is elérhető gyepszőnyeg minőségű gyepfelület. Míg hanyag gondozással, a gyepszőnyeg használatával készült gyep minősége is lecsúszhat – enyhén szólva is – a közép kategóriába.

Erről a témáról bővebben is olvashat.

Lásd: Fűmag & gyepszőnyeg menüben.

Milyen gyepszőnyeget válasszunk?

Milyen gyepszőnyeget válasszunk? Milyen gyepszőnyeget válasszunk? Milyen gyepszőnyeget válasszunk?

Mielőtt gyepszőnyeget választana jó, ha tudja a következő adatokat. Ezek az adatok ismerete adhat támpontot Önnek abban, hogy minőséget kapjon a pénzéért.

Általánosságban elmondható, hogy az országunkban termelt gyepszőnyeg magas minőségű, amely mögött komoly szakmai képzettség és múlt van. Mi egy olyan helyről rendeljük a gyepszőnyeget, ahonnan a legutóbbi Futball Európa-bajnokság pályáira is szállítottak.

A standard első osztályú gyepszőnyeg

Gyepszőnyeg

A gyepszőnyeg másfél évig fűiskolában nevelt, gyommentes és sűrű gyep, amely 90%-ban gyökeresedett fűből és 10% kész, kereskedelmi forgalomban kapható gyepből áll. A gyepszőnyegtekercs 40 cm × 250 cm-es szabvány szerinti méretben kapható. Egy négyzetméter tekercs súlya, nedvességtartalmától függően kb. 20 kg. A gyökérzetén lévő tömörített földréteg egységesen 2 cm.

Ezt a gyepszőnyeget 18 hónapig hetente kétszer nyírták, öntözték, szakszerűen gyomirtották, gondozták, és biztosították a tápanyag-utánpótlást. Ahhoz, hogy a füvesítés folyamán a legkiválóbb kondícióban legyen, a szállítás előtt közvetlen termelik fel.

A gyepszőnyeg vásárlásánál ügyeljünk arra, hogy a gyepszőnyeget aznap szedjék fel, rövidre nyírt, egyöntetű színű legyen, és ne csúfítsák csupasz foltok. Ezért érdemes személyesen is szemügyre venni a vásárolni kívánt terméket.

A jó minőségű gyepszőnyeg talaja középkötött , kőmentes, egyenletes vastagságú, és a gyökerek jól átszövik. Erről úgy győződhetünk meg, hogy a gyepszőnyeget az egyik sarkánál fogva megemeljük, és az nem esik szét. A kiszáradt, gyenge gyökérzetű, kavicsos gyepszőnyeg szakadni fog, vagy a talajrészecskéi szétperegnek.

A minőségi gyepszőnyeg legfontosabb tulajdonságai

 • Teljesen sűrű, és tömör a szerkezete.
 • 18 hónap nevelési idő.
 • Nagymértékű ellenállás a betegségekkel szemben.
 • Csúcsminőségű fűmagkeverékek az alkotói.
 • Regenerálódó képessége kiváló.
 • Csekély a gondozási igénye.

 

A gyepszőnyeg előnyei

Az azonnali sűrű, egészséges és üde, csodálatos fű látványa leveszi gazdáját a lábáról.

A gyepszőnyeg gyorsan használatba vehető. Telepítését követően már egy hét után is terhelhető.

A kereskedelemben kapható fűmagkeverékek minőségi különbsége nem befolyásolja a gyepszőnyeg minőségét.

A minőségi gyepszőnyeg teljesen gyommentes. A későbbiekben is nehezen gyomosodik.

Nem igényel akár többszöri felülvetést.

Rövid időn belül megköti a talajt, és a port.

Egész évben telepíthető, amikor rendelkezésre áll a gyepszőnyeg, és talajmunkák is végezhetők.

Lásd: Összehasonlító táblázat


Hátránya

A gyepszőnyeg telepítési költsége többszöröse, mint a fűmagvetésé.

Lásd: Füvesítés ÁRAK menüben.

 

Milyen fűmagkeveréket válasszunk?

Milyen fűmagkeveréket válasszunk? Milyen fűmagkeveréket válasszunk? Milyen fűmagkeveréket válasszunk?

Melyik kerttulajdonos nem vágyik szép és egészséges pázsitra?

A megvalósításához nem kell más, mint helyesen megválasztott fűfajok vetőmagkeveréke, illetve helyesen megválasztott gyepszőnyeg. Ezen kívül rendszeres, bőséges öntözés, és legalább heti kétszeri nyírás.

A szép gyep minőségét elsősorban a fűmagkeverék fogja meghatározni. Optimális körülmények között ez határozza meg leginkább a füvesítés eredményét!

 

A pázsit

A legmagasabb minőségű gyepet pázsitnak hívjuk, amely elsősorban keskenylevelű és bokros növekedésű pázsitfűfélékből, tippanokból ( tarackos tippan, cérnatippan) és csenkeszekből (vörös csenkesz, veresnadrág csenkesz ,magyar csenkesz) áll.

A pázsit káprázatosan szép, de sajnos elsősorban a szemnek való. Nem jól tűri a használatot, a tartósan igénybevett részek rövid idő alatt kikopnak. Rendszeres nyírást igényel, alacsony tarlóval, mert így lesz szőnyegszerű. A pázsit hamar tönkremegy, ha nem rendszeresen nyírják, és nem rendszeresen öntözik.

A pázsitfűkeveréket alkotó fűfajok lassan növekednek, két évbe is beletelik, hogy összefüggő gyepfelületet alkotnak. Füvesítéskor a pázsit gondos talaj-előkészítést kíván, mivel a rövidre nyírás következtében jobban meglátszanak a talajegyenetlenségek.

A gyep

A kerttulajdonosok többsége nemcsak nézni akarja a füvesítést követően a gyepet, de használni is.

A minőségi sport gyep magas esztétikai jellemzőkkel rendelkezik, de megfelelően strapabíró is. A legtöbb kerttulajdonos a füvesítés alkalmával a sport gyepet választja.

Fűmagkeverékek

Sajnos Magyarországon csak készre összeállított, 2-5 fűfajból álló keverékek kaphatók. Ezeket jó esetben a végeredmény, illetve felhasználási cél szerint nevezik el, de néha hangzatos fantázianevekkel teszik kívánatossá a terméket. Bár az összetételt olvashatjuk rajtuk, sokszor viszont még az eladó sem tudja melyik a számunkra legmegfelelőbb.

A legkedvezőbb az lenne, ha a füvesítést végző saját igényei, időjárási- és talajadottságai alapján, és a terület fekvése szerint állíthatná össze a fűmagkeveréket a legmegfelelőbb fűfajokból.

Célszerű figyelembe venni, hogy minél több fűfaj van egy keverékben, annál nagyobb a veszélye annak, hogy a gyengébbeket az erősebb növekedésűek elnyomják.

 

A pázsit fűmagkeverék

A kereskedelemben kapható pázsitfűkeverékek általában 50-60% angol perje, 10-20% réti perje, 20-25% vörös csenkesz és 5-10% valamilyen tippanfélét tartalmaznak.

Szép pázsit alakítható ki a Golf elnevezésű fűmagkeverékből. Egyik változata 40% angol perje, 35% vörös csenkesz és 12 % réti perje tartalmaz. Egy másik gyártó ugyanezen a márkanéven forgalmazott keveréke 50-50%-ban tarackos tippant és réti perjét tartalmaz.

A pázsitfűkeverékek általában egy-két száz forinttal drágábbak a kevésbé igényes gyepet képző keverékeknél. A pázsitfűkeverékek kilónkénti ára 900-1500 forint között van. Egy kilogramm kb. 35-40 négyzetméter füvesítés elvégzésére alkalmas.

Lásd: Füvesítés ÁRAK menüben.


A gyep fűmagkeverék

A használatot, taposást és átmeneti elhanyagolást bíró gyep szélesebb levelű, robusztusabb fűfajokból, elsősorban perjékből áll. Ezek a fajok gyorsabban növekednek, hamarabb alkotnak összefüggő felületet. A füvesítés alkalmával a gyep kialakítására a Sport és Park, márkanevű termékek megfelelőek.

Ezek javarészt 25-50%-ban angol perjét tartalmaznak, de változó arányban található bennük még réti csenkesz, réti perje és vörösnadrág csenkesz is.

Egy kilogrammjának ára igen változó, 800-1300 Ft, ami szintén 35-40 négyzetméter füvesítés elvégzésére alkalmas.

Lásd: Füvesítés ÁRAK menüben.

Figyelmeztetés: Csak friss fűmagot, lehetőleg szakkereskedésben vásároljunk!

! Tanács:

A fű elválasztását a növénycsoportoktól, illetve más területektől gyakran meg kell oldani a kertben. Bár népszerű, de hosszútávon nem jó választást kínál erre az úgynevezett félrönk fahenger. Jó tudni, hogy ez a megoldás 2-3 év múlva átrohad, és nem csak küllemében, de funkciójában sem képes ellátni utána a feladatát. Talán a legpraktikusabb megoldás az alig drágább viacolor kőből rakott szegély, melynek élettartama igen hosszú.

Leggyakoribb pázsitfüveink

Az alábbiakban felsorolt fűfélék magjai találhatóak meg azokban a magkeverékekben, amelyet a füvesítés alkalmával felhasználunk. Ezek természetesen nem egyszerre vannak jelen a kerti vagy sportlétesítmények füvesítésre felhasználható magkeverékekben, hanem a terület adottságainak és felhasználási igényeinknek megfelelően.

Vörös csenkesz tarackoló ( Festuca rubra rubra L. )

Vörös csenkesz tarackoló Vörös csenkesz tarackoló

Nagyon értékes pázsitfűféle, a minőségi fűmagkeverékek egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme. Tarackosan terjedő, évelő, és nem igazán sűrű pázsitfűféle.
A pázsit minőségű I. osztályú gyep füvesítésére alkalmas, kiváló pázsitfűféle. Gyakran használt a pázsit fűmagkeverékekben.

 

Keskenylevelű vörös csenkesz ( Festuca rubra trichophylla )

Keskenylevelű vörös csenkesz Keskenylevelű vörös csenkesz

Ez a legértékesebb vöröscsenkesz változat. Évelő pázsitfű. Nagyon gyorsan fejlődő és megújuló, csomós típus. A szártöve vöröses színű, a levelei a csenkesz félék közül a legsötétebb tónusú és szőrtelen.

 

Törpe vörös csenkesz ( Festuca rubra commutata )

Törpe vörös csenkesz Törpe vörös csenkesz

Nagyon sűrű, csomókban növekvő pázsitfűféle. Nem tarackoló, évelő fajta. Az egyik legszebb festuca, és törpe mérete miatt, igen értékes fajta.

 

Nádképű csenkesz ( Festuca arundinacea Schreb. )

Nádképű csenkesz Nádképű csenkesz

Nagyon erőteljes évelő pázsitfűféle. Laza bokrú szálfű, amely inkább szélességében, mint magasságában terjed.

 

Juhcsenkesz ( Festuca Ovina L. )

Juhcsenkesz Juhcsenkesz

Közepes méretű, csomósan növekvő, évelő pázsitfű. Őshonos hazánkban.

 

Merev csenkesz ( Festuca duriuscula L. )

Merev csenkesz Merev csenkesz

Sok törődést igénylő, évelő, magas szálfű. Mereven felfelé álló levelei vannak és kissé kékes árnyalatú. Bokros növekedésű.

 

Fonalas csenkesz ( Festuca Ovina L. subsp. Tenuifolia )

Fonalas csenkeszFonalas csenkesz

Középmagas évelő szálfű, amely jellegzetességeiben nagyon hasonló a festuca ovina, de valamivel vékonyabb levelekkel.
A pázsit minőségű I. osztályú gyep füvesítésére alkalmas. Kiváló pázsitfűféle, amit leginkább a gyepszőnyegkészítésben használnak fel.

Cérnatippan ( Agrostis capillaris )

Cérnatippan Cérnatippan

Kisméretű, évelő szálfű, amely tarackoló. Rövid gyökértörzs és finom szálú, szőrtelen levelek jellemzik, amelyek gyakran fekszenek a talajszinten.
A pázsit minőségű I. osztályú gyep füvesítésére alkalmas, kiváló pázsitfűféle. Általában a pázsit fűmagkeverékek egyik fő alkotóeleme.

Tarackos tippan ( Agrostis stolonifera L. )

Tarackos tippan Tarackos tippan

Ez a pázsitfűféle évelő, tarackosan terjedő kisméretű aljfű, melynek a szárai gyakran vízszintesen fekszenek a talajra. A gyökérnyak kimagasodó és szőrtelenek a levelei, azaz csupaszok. A szártő lilás színű.
A füvesítésre szánt keverékekben nincs jelen, illetve nem alkotóeleme a gyepszőnyegeknek.

 

Angol vagy kurta perje ( Lolium perenne )

Angol perje Angol perje

Robosztus megjelenésű, csomósan növekedő, évelő fűféle. A fűmagkeverékek legismertebb alkotója, amely nagyon jól társítható.
A taposást tűrő, sport gyepek füvesítésére használatos fűfajta. Szinte minden sport fűmagkeverék alkotó eleme.

Olasz perje ( Lolium multiflorum )

Olasz perje

Az olasz perje tipikusan rövid életű, 2-3 év alatt elhal. Ez az alapfaj érdekessége, hogy még a pusztulását követően is képes beérlelni a magjait. Évelő vagy egynyári robosztus megjelenésű szálfű, amely gyakran látható csomókban. A szártőnél barnásvöröses színű.

 

Keskenylevelű perje ( Poa angustifolia L.)

Keskenylevelű perje Keskenylevelű perje

Magyarországon őshonos, évelő pázsitfűféle. Tarackoló, közepes növekedésű, igénytelen fajta.

 

Gumós perje ( Poa bulbosa L.)

Gumós perje Gumós perje

Magyarországon őshonos, évelő pázsitfűféle. A városi klímákhoz is kiválóan alkalmazkodó, kis növésű fajta. Levelei szőrtelenek.

Laposszárú perje ( Poa compressa L.)

Laposszárú perje Laposszárú perje

A hideg övön elterjedt, évelő pázsitfűféle. Tarackosan terjedő, az egyes gyökerek elágazásaikkal sűrű rendszert képeznek. Alacsony növekedésű, karcsú, tömött fajta.

 

Ligeti perje ( Poa nemoralis L.)

Ligeti perje Ligeti perje

Karcsú, gyakran elágazás nélküli, magasra is megnövő, évelő pázsitfűféle. Tipikusan hegyi fű. Levele keskeny, hosszúkás, szőrtelen és lapos.

 

Mocsári perje ( Poa palustris L.)

Merev csenkesz Merev csenkesz

Rövid életű évelő. Csomós növekedésű, nagyon laza pázsitfű, amely rövid hajtásairól könnyen felismerhető. Kifejezetten kedveli a nedves tápanyagban gazdag talajt. Levelei lágyak és laposak.

 

Réti perje ( Poa pratensis L.)

Réti perje Réti perje

Közepes nagyságú, évelő pázsitfűféle. Egyes változatai kissé szőrösek, de általában szőrtelen. Gyökértörzses tarackjával terjedő.
A taposást tűrő, sport gyepek füvesítésére használatos fűfajta. A fűmagkeverékek egyik leggyakoribb alkotóeleme.

 

Sovány perje ( Poa trivialis L.)

Sovány perje Sovány perje

Átlagos magasságú, évelő pázsitfűféle. Csomós növekedésű, rövid életű szálfű. A második évtől kezdődően tarackjával terjedő fűféle.

 

Kérje INGYENES helyszíni felmérésünket,
és KÖTELEZETTSÉGMENTES árajánlatunkat!

Mit fog ebből megtudni?

 • Pontosan meddig tart.
 • Pontosan mi kell hozzá.
 • Pontosan mennyibe kerül.

 

AJÁNLATKÉRÉS - További információ az Akció menüben.

Pontosan, garanciával, szakmaszeretettel…„Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a profi tanácsokat és a segítőkész hozzáállást! A fű magáért beszél, az öntöző kiválóan működik. Azóta már többeknek ajánlottalak Benneteket, biztos vagyok benne, hogy ők is elégedettek lesznek.”

Üdvözlettel, Sz.Gábor

Bálint gazda

"Az Esőmester tudja, hogyan kell a vízzel takarékosan bánni!"

Bálint GazdaMinket választottak:

Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
referenciáink

„Bevallom értek egy kicsit a témához, és jól utána is néztem. Műszaki tartalomban és ár-érték arányban verhetetlenek vagytok! Nagyon örülök, hogy rátok bíztam az öntöző telepítését, és sok sikert kívánok!
Ajánlani foglak Titeket!”

Drinóczi Csaba, Gyál


Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
regerenciáink

„Szeretem a kertem, de sok problémát okozott.
Az öntöző hatására a kertem szebb, az időm több, a vízszámlám kevesebb lett! Nekem nagyon megérte.
Köszönöm.”

Széphegyi Szabolcs, Üröm


 Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

"Két éve csináltattam automata öntözőt a kertembe, mert a  munkám során sok időt vagyok távol otthonról. Azóta teljesen jól működik és levette a vállamról a napi 2-3 óra  terhet, amit addig a locsolgatással  töltöttem. Nemcsak, hogy nem nekem kell ezzel foglalkoznom, de sokkal egyenletesebben és  víztakarékosabban öntöz nálam. Amikor volt egy-két apróbb probléma hamar kijavították a szerelők."

N. Szabolcs, Győrújbarát


 Öntözőrendszer, Öntözőrendszerek
regerenciáink

"Tavalyelőtt tavasszal telepíttettünk automata öntözőrendszert a kertünkbe. Érdemes volt! A kert egész nyáron úgy volt gyönyörű, hogy nem kellett naponta, vagy kétnaponta esténként másfél órát locsolással töltenünk. Több idő jut így a családra és vendégeket is büszkén hívhattunk."

M. András, Agárd


 Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

"Szomszédjaink rendeltek öntözőrendszert az Esőmestertől ekkor bátorodtunk fel mi is a feleségemmel. Féltünk, hogy a már meglévő gyep megsérül, vagy tönkremegy, de a nagyon gondos előkészületeknek köszönhetően könnyen regenerálódott a fű az ásás, illetve a telepítés után. Nagyon kényelmes nyarunk volt, nem volt gondunk az öntözéssel és nyaralni is el tudtunk menni, nem kellett a szomszédoktól szívességet kérnünk."

G. József, Szolnok


Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Nagyon köszönöm a tökéletes precíz munkátokat. Kiválóan működik az öntözőrendszer és gyönyörű a kert is. További sok sikert kívánok...”

Gábor


Öntözőrendszer, Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Nekem a nyaralómba csináltak a srácok öntözőrendszert, közvetlen a kert építésénél. Amikor lemegyünk a fű zöld, és a kert ragyogó. A fűnyíráson kívül nincs más teendőm, mint a feleségemmel és a gyerekeimmel élvezni a szabadidőt. Pontos munkát végeztek, jó áron, és hibátlanul működik!”

Semsei Rudolf, Balatonakarattya


Füvesítés, Kertépítés
regerenciáink

„Sok problémát jelentett nekem és a páromnak, hogy a kertünk rendben legyen. Fiatalok vagyunk és dolgozunk, ezért a kertet lehetőleg csak élvezni szeretjük. Az öntözőberendezés időt spórol nekünk. Jó, hogy nem kell esténként öntöznünk.
Köszönöm!”

Németh András, Budapest


 Öntöző, öntözőrendszerek, kertépítés, Füvesítés, teraszhűtés

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

  Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!