automata öntözőrendszerek, kerttervezés, kertépítés

öntözőrendszer - Esőmester

Sőt azt kell, hogy mondjam jellemzően hazánkban profi öntözőrendszer márkák vannak túlnyomó többségben a piacon. Túlnyomó többségben ezeket a profi öntözőrendszer márkákat találhatjuk, ugyanakkor ez egyet jelent azzal is, hogy van olyan is, ami legkevésbé sem profi.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy amikor valaki öntözőrendszert szeretne telepíttetni a kertjébe, akkor a munkához szakembert kell választania és nem árat! Ez annyit jelent, hogy a bármennyire is csábító félár bizony nem azoknak a korrekt szakembereknek a jellemzői, akik csak minőségi alkatrészek felhasználásával építik az öntözőrendszert nagy gyakorlattal és tapasztalattal. Szerintem ez teljesen megérthető, hiszen a várt jó minőség nem jön ki a feléből. Még amikor azt mondjuk, hogy félár, még akkor is valószínű, hogy a korrekt árhoz képest gondoljuk így. Tisztelet a kivételnek, mert nagyon ritkán az is előfordul, hogy annyira elrugaszkodott árajánlatot kapunk az öntözőrendszerre, aminek a fele lesz a korrekt. Azért ez ma már nem divat!

A megoldás ennek megállapítására az, ha legalább három helyről kér árajánlatot. Szerintem több helyről kérni már nem is szükséges ahhoz, hogy ebből levonhassuk a konzekvenciát és kiválaszthassuk a legjobbat. Bár szerencsére jellemzően a hazai piac a professzionális öntözőrendszerek alkatrészeivel telített, mégis célszerű egy kicsit utánajárni, utána olvasni a dolgoknak, mert az alacsonyabb hobbi minőség bizony nem feltétlen olcsóbb, mint a profi. Sőt, még erős pr-ral és reklámmal is meg van támasztva annak érdekében, hogy jól fogyjon. Pedig nem jó és nem tudja azokat a követelményeket még távolról sem teljesíteni, mint a profi öntözőrendszerek.

Tavaly felütötte a fejét egy igen konkrét átverés is a piacon, ami sokunknak okozott kellemetlen fejtörést és kárt is. Mégpedig az, hogy hivatkozva arra, hogy az öntözőrendszer anyagvásárlásával ingyenesen letelepítik, a vásárlást követően ez nem történt meg. Természetesen többet az elérhetőség sem volt kapcsolható… Volt néhány megkeresésünk arra, hogy csak telepítést kértek mivel az öntöző alkatrészek már megvoltak. Vonakodva elárulták, hogy miként jártak, amikor elkészült a berendezés és végül (jóval drágábban) működésbe lépett a kertjükben. Ezért felhívom mindenki figyelmét arra, hogy legyen körültekintő ilyen esetekben!

Ez a téma tényleg nagyon sokszor merül fel mostanában – nagy örömömre - és nem is tudom elégszer elmondani erről a véleményem!

IGEN! Persze csak abban az esetben, ha Önnek van kertje! Máskülönben ez a téma nem releváns.

Hogyan lehet Önnek is minőség anyagokból kiválóan összerakott öntözőrendszer a kertjében? A válasz nagyon egyszerű! Semmi másra nem lesz szüksége, mint egy nagy gyakorlattal rendelkező és kiváló szakemberre! Másnevén a becsületes öntözőrendszer telepítőre.

Bizony elég sokszor futottam abba bele, hogy az általam felmért öntözőrendszer terve és árajánlat kiírása alapján később más, leggyakrabban a kert tulajdonosa készítette el később az öntözőrendszert. Ezzel semmi baj sincs, azonban egy kereskedőnek jól esik az után, ha már dolgozott vele néhány órát az, hogy legalább tőle vásárolják meg a telepítésre váró öntözőrendszer alkatrészeit.

Hazánk polgári kertkultúrájában és az ezt megvalósítani képes kertépítés iparágában az elmúlt évek megtorpanása után már jól érzékelhető javulás állt be. Egyre-másra épülnek a szép kertek, amikben egyelőre még nem kiemelkedő a stílus és a hagyomány, azonban nem lebecsülendő a rendezett környezet, amit ápolni kíván a gazdája.

Aki manapság öntözőrendszert használ a kertjében tudja, hogy mennyi előnyt jelent mindez a számára. Persze mindez csak akkor igaz, ha nem volt mindig is öntözőrendszer a kertbe, ahol lakott, mivel a jóhoz akkor hozzászokva nem is tudja azt elképzelni, hogy milyen lehet ez a berendezés nélkül. Pedig csak a szomszédot kell megkérdezni vagy azt, aki nem használ ilyet.

Úgy gondolom, hogy aki már elgondolkodott azon, hogy öntözőrendszert telepíttessen a kertjébe, annak több gondolatra ehhez már nincs is szüksége! Megmagyarázom, hogy mire gondolok pontosan.

1. oldal / 3